23.11.06, 22:21
kredkami. jutro ide kupic kredki. nie wiem dlaczego dopiero teraz na ten
pomysl wpdlm. czy Wasze dzieci tworza juz sztuke? a moze oprocz kredek cos
innego jeszcze z maluchami robicie?
Obserwuj wątek
    • moniquev Re: malowanie 23.11.06, 22:24
      hehe ja kupilam juz dawnoo tzw.glinki i stasiu je zjadasmile jakos nie w glowie
      mu jeszcze malowaniesmile
      • kuncwotek Re: malowanie 23.11.06, 22:39
        ostatnio też dałam Zuzance kredki i przykleiłam kartkę do podłogi, żeby dobrze
        się trzymała, ale ten Łobuziak zamiast "ładnie" malować to wkłada kredki do
        buźki i je gryzie! Zreszta Ona wszystko gryzie i nawet mnie to nie zdziwiło;D
        • kaliaa Re: malowanie 23.11.06, 22:52
          dzis kupilismy w smyku specjalne kredki nietoksyczne, dla takich dzieci jak
          nasze od 1roku +. Firma Crayola,maja fajny ksztalt, latwo dziecku sie nimi
          poslugiwac
          • guruburu Re: malowanie 23.11.06, 23:44
            Kup właśnie takie ołówkowe, krótkie, o trókątnym kształcie. Świecowe też mam,
            ale za bardzo smakują, więc czekają na póżniej. Kilka kresek nasmaruje i leci
            dalej wink
    • sylwia_zi Re: malowanie 24.11.06, 00:07
      hmmm
      ja podla daje dlogopisy bez wkladu i ona tak potrafi tworzyc i pol godziny...
      z wyjątkiem fotela u Lolity kiedy to Ewelina nie wyjęła wkładu i mam nadzieję
      Skarbie ze odprało się ups...
      Szalala za to ze znikopisem u kumpeli. Kupię porządny znikopis z
      przytwierdzonym rysikiem. Kredki chyba poki co odpuszczę bo zostaną z całą
      pewnością zjedzone. Chyba ze tak jak pisze Kaliaa nietoksyczne...
      • bogusia.woj Re: malowanie 24.11.06, 08:26
        Malujemy i to zawzięcietongue_out No i dorobilismy się już pomalowanych ścian,drzwi i
        biurka sadNa szczęście to były tylko kredkismile Długopisem natomiast Olinek
        namiętnie maluje nam wszystkie dokumenty, które napotka na drodze. Oj, trzeba
        uwazać na malarza smile
        • robin2510 Re: malowanie 24.11.06, 20:54
          Kinga lubi bawić się długopisem, daję kartkę , długopis i patrzę jak sobie
          bazgrze, no i pilnuje przy okazji żeby sobie oka nie wydłubała.
          • maretina Re: malowanie 24.11.06, 21:06
            kajtek lubi bawic sie kredkami i pisakiem, ale nie lubi nimi malowacbig_grin
    • otaota Re: malowanie 24.11.06, 21:19
      a my malujemy farbami - wszystko brudne.Dobrze że julka nie robi akuku bo
      buziaczek też by pobrudziłasmilei rysujemy kredkami.
      • paulinka84 Re: malowanie 24.11.06, 23:16
        Były kredki świecowe. Są już w koszu, bo najlepszą zabawą było łamanie ich na
        kawałki i wkładanie do buzi. To nie na moje nerwy, więc narazie odpuszczamy na
        jakiś czas.
    • bomba001 Re: malowanie 25.11.06, 10:21
      oj, my juz długo tworzymysmile) ale to dlatego że majka ma starszego brata, który
      wyzywa sie plasycznie i ona tez chce. ja raczej polecam kredki bambino, jezeli
      chodzi o kredki. z innych: super jest taka tablica z ikeai i kreda- mała cały
      czas b rysowała. kreda tez tworzy na kilku scianach (zmywa sie bez trudu a
      zreszta mój dom jest dla dziecismile). ta tablica ma równiez taki papier do
      zakładania. znikopis i takie kształty do odbijania tez sa oki. no i oczywiście
      farby polecam w tubkach i rozmazywanie. ale to tylko wieczorem przed kapielą i
      dzien przed przyjściem pani do sprzątania. super sprawa, niestety ciastoline i
      gluty do lepienia jeszcze próbuje zjeśc. bardzo rozwijające te zabawy, dużo
      lepsze niz fisher price etc. aha, jeszcze klejenie wycietych przez mamę
      kształtów. przygotowujemy sie do dekoracji choinki.. ale nakleja byle gdzie....
    • sylwia_zi Re: malowanie 25.11.06, 23:00
      taaa
      dzis mam porysowane jeansy dlugopisem....
      ale nie kazde dziecko lubi rysowac
      moj bratanek ma prawie 5 lat i ten temat ma gleboko w d****
    • tutam2 Re: malowanie 26.11.06, 10:21
      My rysujemy czym się da, ale najchętniej flamastrami, które dają się spierać.
      Muszę tylko uważać bo czasem Rózia bierze je do buzi. Uwielbia rysować
      czymkolwiek i gdziekolwiek. Zbieram się, aby poeksperymentować z ciastoliną.
      • guruburu Ciastolina :) 26.11.06, 21:13
        A właśnie - musze się zapędzić do roboty i zrobić kolorowej masy solnej.
        Ciekawe, co będzie.
        • tutam2 Jak się robi masę solną? 02.12.06, 23:11
          I to kolorową? To z pewnością zdrowsze od ciastoliny czy podobnych mas za
          sklepu.
          • bomba001 Re: Jak się robi masę solną? 04.12.06, 22:24
            mąki i soli po równo, rozrobić wodą tak żeby miękkie było, dodać farbek w
            tubkach. potwornie brudzi!!!!ale jest super, mój synek uwielbia, majka by
            pewnie zjadła, albo po ścianach rzucała, ona to uwielbiasmile))
            • guruburu Re: Jak się robi masę solną? 04.12.06, 23:59
              Zdaje się, ze można barwić barwnikami spożywczymi.
    • asia_mod Re: malowanie 05.12.06, 07:11
      Miłosz rysuje kredkami ołówkowymi, wydając przy tym okrzyki radosci. Uwielbia
      pisać długopisem. Pierwsze dzieło zostawiłam na pamiątkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka