maretina 23.11.06, 22:21 kredkami. jutro ide kupic kredki. nie wiem dlaczego dopiero teraz na ten pomysl wpdlm. czy Wasze dzieci tworza juz sztuke? a moze oprocz kredek cos innego jeszcze z maluchami robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniquev Re: malowanie 23.11.06, 22:24 hehe ja kupilam juz dawnoo tzw.glinki i stasiu je zjada jakos nie w glowie mu jeszcze malowanie Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: malowanie 23.11.06, 22:39 ostatnio też dałam Zuzance kredki i przykleiłam kartkę do podłogi, żeby dobrze się trzymała, ale ten Łobuziak zamiast "ładnie" malować to wkłada kredki do buźki i je gryzie! Zreszta Ona wszystko gryzie i nawet mnie to nie zdziwiło;D Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: malowanie 23.11.06, 22:52 dzis kupilismy w smyku specjalne kredki nietoksyczne, dla takich dzieci jak nasze od 1roku +. Firma Crayola,maja fajny ksztalt, latwo dziecku sie nimi poslugiwac Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: malowanie 23.11.06, 23:44 Kup właśnie takie ołówkowe, krótkie, o trókątnym kształcie. Świecowe też mam, ale za bardzo smakują, więc czekają na póżniej. Kilka kresek nasmaruje i leci dalej Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: malowanie 24.11.06, 00:07 hmmm ja podla daje dlogopisy bez wkladu i ona tak potrafi tworzyc i pol godziny... z wyjątkiem fotela u Lolity kiedy to Ewelina nie wyjęła wkładu i mam nadzieję Skarbie ze odprało się ups... Szalala za to ze znikopisem u kumpeli. Kupię porządny znikopis z przytwierdzonym rysikiem. Kredki chyba poki co odpuszczę bo zostaną z całą pewnością zjedzone. Chyba ze tak jak pisze Kaliaa nietoksyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia.woj Re: malowanie 24.11.06, 08:26 Malujemy i to zawzięcie No i dorobilismy się już pomalowanych ścian,drzwi i biurka Na szczęście to były tylko kredki Długopisem natomiast Olinek namiętnie maluje nam wszystkie dokumenty, które napotka na drodze. Oj, trzeba uwazać na malarza Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: malowanie 24.11.06, 20:54 Kinga lubi bawić się długopisem, daję kartkę , długopis i patrzę jak sobie bazgrze, no i pilnuje przy okazji żeby sobie oka nie wydłubała. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: malowanie 24.11.06, 21:06 kajtek lubi bawic sie kredkami i pisakiem, ale nie lubi nimi malowac Odpowiedz Link Zgłoś
otaota Re: malowanie 24.11.06, 21:19 a my malujemy farbami - wszystko brudne.Dobrze że julka nie robi akuku bo buziaczek też by pobrudziłai rysujemy kredkami. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: malowanie 24.11.06, 23:16 Były kredki świecowe. Są już w koszu, bo najlepszą zabawą było łamanie ich na kawałki i wkładanie do buzi. To nie na moje nerwy, więc narazie odpuszczamy na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: malowanie 25.11.06, 10:21 oj, my juz długo tworzymy) ale to dlatego że majka ma starszego brata, który wyzywa sie plasycznie i ona tez chce. ja raczej polecam kredki bambino, jezeli chodzi o kredki. z innych: super jest taka tablica z ikeai i kreda- mała cały czas b rysowała. kreda tez tworzy na kilku scianach (zmywa sie bez trudu a zreszta mój dom jest dla dzieci). ta tablica ma równiez taki papier do zakładania. znikopis i takie kształty do odbijania tez sa oki. no i oczywiście farby polecam w tubkach i rozmazywanie. ale to tylko wieczorem przed kapielą i dzien przed przyjściem pani do sprzątania. super sprawa, niestety ciastoline i gluty do lepienia jeszcze próbuje zjeśc. bardzo rozwijające te zabawy, dużo lepsze niz fisher price etc. aha, jeszcze klejenie wycietych przez mamę kształtów. przygotowujemy sie do dekoracji choinki.. ale nakleja byle gdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: malowanie 25.11.06, 23:00 taaa dzis mam porysowane jeansy dlugopisem.... ale nie kazde dziecko lubi rysowac moj bratanek ma prawie 5 lat i ten temat ma gleboko w d**** Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Re: malowanie 26.11.06, 10:21 My rysujemy czym się da, ale najchętniej flamastrami, które dają się spierać. Muszę tylko uważać bo czasem Rózia bierze je do buzi. Uwielbia rysować czymkolwiek i gdziekolwiek. Zbieram się, aby poeksperymentować z ciastoliną. Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Ciastolina :) 26.11.06, 21:13 A właśnie - musze się zapędzić do roboty i zrobić kolorowej masy solnej. Ciekawe, co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Jak się robi masę solną? 02.12.06, 23:11 I to kolorową? To z pewnością zdrowsze od ciastoliny czy podobnych mas za sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Jak się robi masę solną? 04.12.06, 22:24 mąki i soli po równo, rozrobić wodą tak żeby miękkie było, dodać farbek w tubkach. potwornie brudzi!!!!ale jest super, mój synek uwielbia, majka by pewnie zjadła, albo po ścianach rzucała, ona to uwielbia)) Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: Jak się robi masę solną? 04.12.06, 23:59 Zdaje się, ze można barwić barwnikami spożywczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: malowanie 05.12.06, 07:11 Miłosz rysuje kredkami ołówkowymi, wydając przy tym okrzyki radosci. Uwielbia pisać długopisem. Pierwsze dzieło zostawiłam na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś