Dodaj do ulubionych

Emka chora :o(

28.12.06, 12:10
Moja mama wczoraj wyladowala w szpitalu z zapaleniem pluc. Emka ewidentnie sie
od niej zarazila... ma goraczke, kaszle, troche wymiotowala od kaszlu, smary
po kolana i tak marudna jak jeszcze nigdy... byla wczoraj u nas lekarka,
powiedziala, ze to mala infekcja, w plucach nie ma nic... ale w nocy mala
miala 39 stopni i coraz bardziej kaszle... nie da sie postawic na podlodze
nawet na 3 sekudny...tylko u mnei na rekach,... nie dostalismy antybiotykow,
tylko jakis tam syrop i krople do nosa...
modle sie, zeby na infekcji sie skonczylo... do dupy z takimi swietami...
Obserwuj wątek
    • monismonis Re: Emka chora :o( 28.12.06, 12:46
      U nas to samo sad teraz juz lepiej ale w święta było fatalnie. W piątek przed
      świetami wyglądało to tylko na infekcje ale dr. dała nam antybiotyk tak na
      wszelki wypadek, że gdyby sie pogorszyło to żeby mieć go w domu. No i sie
      przydał, w wigilie było juz gorzej ale jeszcze sie wstrzymywałam z antybiotykiem
      tylko Eurespal dostawał. W pierwszy dzień swiąt Patrys tak jak twoja Emilka lał
      sie przez ręce, nie był w stanie ustać na nóżkach kasłał, miał katar i
      temperature więc dałam mu ten Augumentin, No i dzisiaj 4 doba antybiotyku i
      dziecko ja nowo narodzone smile własnie zaraz idziemy na kontrole bo jeszcze
      troszke kaszle. Ja bym poszła na twoim miejscu do lekarza lub do szpitala. Ja
      jestem tego zdania że lepiej dać antybiotyk niż później leczyć powikłania lub
      wyladować w szpitalu!
    • asia_mod Re: Emka chora :o( 28.12.06, 12:47
      Ja bymjeszce raz wezwała lekarza. Tymbardziej, że miała dość wysoką
      temperarturę. Zaznaczam, że jestem przewrazliwiona, bo mój synuś choruje
      ostatnio co miesiąc, zaczyna się katarem a kończy anginą i antybiotykiem. raz
      miał 40 stopni i leciał nam normalnie z rąk, z płaczem jechałam z nim do
      lekarza. Właśnie znów ma katar i maz był dzisiaj z nim u lekarza, standardowo
      jeszcze gardło czyste, poczekamy trzy sądne dni, ale recepte na antybiotyk (już
      czwarty) wypisała.
      Ale od koleżanki wiem, że jej córka miała zapalenie płuc tzw. bezobjawowe,
      wykryli dopiero po prześwietlrniu płuc.
      Życzę zdrówka!!
      • hautnah Re: Emka chora :o( 28.12.06, 13:51
        zyczymy DUZO zdrowka!!!!
        • mijaczek Re: Emka chora :o( 28.12.06, 19:47
          czekam do jutra. jesli w nocy bedzie spokoj i goraczk sie obnizy i malej bedzie
          lepiej to dajemy sobie spokoj i dalej dajemy tylko syrop, a jesli beda akcje to
          z samego rana wzywam lekarza...o!placze...lece!
          • mala67 Re: Emka chora :o( 28.12.06, 21:14
            tez jestem za wezwaniem lekarza jesczez raz jak nie bedzie poprawysadbuzka
            • mijaczek Re: Emka chora :o( 31.12.06, 15:59
              Emka ma infekcje ucha... meczymy sie dalej...juz mam dosc...ona jeczy non
              stop!!!!!!!!!!!!!
              • hanna26 Re: Emka chora :o( 31.12.06, 16:34
                Trzymajcie się cieplutko!
                Nasza młodsza też na antybiotyku od trzech dni. Starsza - przedszkolaczek -
                buntuje się, bo mieliśmy iść do dzieciatych przyjaciół na Sylwestra. A tu,
                przez malucha - koniec z zabawą.
                Moje dwie dziewczyny też jakis czas temu miały zapalenie ucha - obie na raz! To
                dopiero było urwanie głowy. Dajesz maluszce jakieś środki przeciwbólowe? My
                przeżylismy dzięki Nurofenowi. (Przeciwbólowy i przeciwzapalny). Bez tego nie
                dałabym rady.
                Trzymajcie sie.
                • magalik Re: Emka chora :o( 01.01.07, 09:14
                  Rany, dla mnie katar to juz tragedia jak widze jak Mala sie meczy, jak jeszcze
                  katar i cala reszta dochodzi to tym bardziej Wam wspolczuje. Oby jak najszybciej
                  sie to skonczylo.
                  • mijaczek Re: Emka chora :o( 01.01.07, 20:28
                    u nas nadal zle...katar jest...przezroczysty z zielonymi grudkami,kaszeli
                    tempka...w sumie dzisiaj pierwszy dzien bez mega duzej tempkii marudzenia...ile
                    to jeszczepotrwa??? obawiam sie, ze emka ma zl;e dobrany antybiotyk...
                    • asia_mod Re: Emka chora :o( 02.01.07, 07:51
                      U nas antybiotyk z reguły działa po drugiej dobie stisowania.
                      Tym razem gronkowiec objawił sie u nas biegunką. Mam nadzieję, że nie bedzie
                      kolejnej anginy. Biegunki już nie mamy, ale katar nadal jest. Ciagle drze o
                      zdrowie małego. 11 stycznia mamy sie szczepić, oby był zdrowy.
                      Wam też życzymy szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymajcie się!
                      • kasiaa256 Re: Emka chora :o( 02.01.07, 10:35
                        U nas też niewesoło. Ola ma zapalenie spojówek, zapalenie węzłów chłonnych i
                        jeszcze zapalenie gardła. Naszczęście gorączka juz ustapiła, zaraz idę na
                        wizyte kontrolną. Pewnie dostaniemy kolejna receptę na antybiotyk. Teraz
                        męczymy zię z doustnym zinatem, ale Ola bardzo źle toleruje łykanie leków i
                        pewnie dzisiaj poprosze o zastrzyki.
                        Podejrzewam, że na te wszystkie choróbska ma wpływ brak mroźnej zimy. Ta pogoda
                        nas dobija.
                        Trzymajcie się cieplutkie wszystkie chore dzieciaczki.
                        • ninjo Re: Emka chora :o( 02.01.07, 11:05
                          zycze zdrowka Emce i Oli!
                          Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieja. niewesolo patrzec, jak maluch cierpi sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka