olazur 11.01.07, 20:16 Czy mam się czym martwić jeżeli nie czuję jeszcze żadnych skurczy, choć jestem pod koniec 35 tygodnia ciąży? Czy może tak być, że poprostu ich niezauważam, bo są tak delikatne i nie bolą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bocianowa Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 11.01.07, 21:38 Ja w pierwszej ciąży nic nie miałam, ani nie czułam, aż do dnia porodu. Teraz czuję już od dwuch tygodni, coraz mocniej i coraz częściej. Więc to chyba różnie bywa i jest bardzo indywidualne. Możliwe, że ich nie masz i nie będziesz miała aż do porodu, albo się niebawem pojawią. Nic się nie martw, to napewno nic groźnego, jeśli ich nie czujesz Odpowiedz Link Zgłoś
kutikula11 Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 11.01.07, 22:14 Witaj...ja też nic nie czuję a też kończę 35 tydzień ;o)..może taki nasz urok? za tydzień mam wizyte i nie omieszkam zapytac lekarza, czy tak może być..ale to na pewno nic złego, a skurcze jeszcze poczujemy..hehe..z pewnością i bedziemy miłay ich dość...pozdrawiam;o) Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 11.01.07, 22:27 Ja tez nie odczuwam skurczy (srodek 35 tc)i tez sie zastanawialam, czy je mam i ni e umiem rozpoznac czy po prostu jeszcze nie mam. Tak wiec jest nas wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 ja też nic 11.01.07, 22:48 chociaż leci już 37 tydzień albo nie mam, albo nie czuję ale póki co nie martwię się tym zbytnio w przyszłym tygodniu wypytam o to ginkę Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 12.01.07, 02:07 Ja nie czuje żadnych skurczy Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 12.01.07, 07:54 JA w 37 tygodniu i zero skurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 12.01.07, 08:30 od razu mi lepiej po przeczytaniu waszych odpowiedzi. Bo niby skurcze oznaczają, że macica przygotowuje się do porodu. Zaczęłam się martwić, że u mnie nie będzie w związku z tym żadnej akcji porodowej i dwa tygodnie po terminie wezmą mnie do szpitala na cc. Dzięki kochane lutówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Ja mam te skurcze 12.01.07, 10:26 Odczuwam te skurcze gdzieś od 2 tygodni. Są trochę bolesne i nieprzyjemne. Mogę porównać je do skurczów w czasie miesiączki, czasami czuję nawet delikane ukłucie w pochwie. Skurcze te mam nieregularne, stopniowo ból zanika i odczuwam je zwykle jak zmieniam pozycję, wstaję albo gdy chodzę. Dlatego też im bardziej mój dzień jest aktywniejszy tym więcej mam skurczy. No i co najważniejsze, jak tego typu skurcz będzie dopadał nas co pół godziny to niezwłocznie należy stawić się w szpitalu. Pzdr, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 12.01.07, 12:14 ja mam od jakichs 2 tygodni, niezbyt przyjemne, bo są dośc bolesne, pojawiają się raz dziennie, czasem co drugi dzień, z relacji mojego gina wynika że nie zawsze się je odczuwa, jeżeli są bezbolesne, możesz wyłapać co najwyzęj mocniejsze napięcie brzucha (bardzo twardy jak jest) Odpowiedz Link Zgłoś
mardika Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 12.01.07, 13:11 U mnie od jakieś czasu odczuwałąm sporadycznie twrdneinie brzucha ale od tygdina pojawiają sie coraz częsciej, to jest takie twardneinie które zaczyna się od wysokości nad pepekiem ku dołowi. I to średnio kilka razy dziennie i to tak trwa średno ok 20 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: czy wszystkie czujecie już skurcze? 12.01.07, 13:24 Przy pierwszej ciąży można ich chyba nie czuć. Mnie na sali porodowej ciagle pytali "skurcze juz są?" a ja ciągle nie wiedziałam z której strony i jak mam je czuć. Za to teraz mam ich za wszystkie ciąże świata...niestety Odpowiedz Link Zgłoś