kora524 13.01.07, 12:16 Jakiej używacie pasty do ząbków bo ja nie mogę znaleźć takiej od 4 czy 6 miesiąca wszystkie powyżej roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokardka_80 Re: jak pasta do zębów 13.01.07, 14:45 Ja pytałam mojej pani stomatolog i Ona mówiła, ze takim maluchom nie tzreba serwować pasty, wystarczy "mokrą" szczoteczką lub gazą. Mówiła, ze pojawiła sie jakaś pasta chyba od 4 czy 6 miesiaca, ale podobno to nowosć i nigdy czegoś takiego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: jak pasta do zębów 13.01.07, 21:18 jamyje Tymkowi zabki przegotowana woda. Nawet jeszcze sie nie rozgladalam za pastami. Odpowiedz Link Zgłoś
anula33cza Re: jak pasta do zębów 14.01.07, 10:10 Już od dobrych kilku lat jest na rynku pasta Elmex dla dzieci od 6miesięcy do 6 lat.Gdy dzidziuś ma 2 ząbki to wystarczy woda,ale gdy ma ich juz więcej to pasta.Dajemy jej ociupinkę 2x główka od szpilki.Tak niewielka ilość nie zaszkodzi dziecku.I na początek wystarczy mycie raz dziennie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: jak pasta do zębów 17.01.07, 14:55 Dzis w sklepie ogladalam elmex dla dzieci. Jak byk bylo napisane od 1 roku do 3 lat. Gdzie kupujesz ta od 6 miesiaca??? Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: jak pasta do zębów 14.01.07, 20:37 dla takich maluszków polecam NENEDENT BABY Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: jak pasta do zębów 15.01.07, 11:53 Za radą Anuli kupiłam elmex i szczoteczkę jordana. Mały rozdziawia paszczękę do szorowania Chyba mu to pasuje ) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: jak pasta do zębów 15.01.07, 19:33 nenedent.corka ma dwa zeby i myjemy co wieczor po kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: jak pasta do zębów 15.01.07, 20:12 O rany, ja z kosmosu spadłam czy co??? Nie kąpię Bartka codziennie, a o myciu zębów to pomyślalam gdy ten watek przeczytalam. Kaska wez sie za dziecko- hihi. A tak serio to od jutra zaczynam higiene jamy ustnej Bartusia. Pozdrawiam Dzieki za watek ktory troszke postawil mnie do pionu Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: jak pasta do zębów 15.01.07, 22:59 Pasta krzemowa Nenedent. Są dwa rodzaje, my mamy taka dla niemowlaków. Mam taka szczoteczkę nakladaną na palec a pasta ma smak jablkowo-bananowy i Jul za kazdym razem mmysli ze to jedzonko i mnei niemilosiernie gryzie i ssie ta szczoteczke, trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby mu te zebiska umyc Odpowiedz Link Zgłoś