lechmiki Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 29.01.07, 20:48 Jak tam wasze dzieciaczki bo Wiki dzisiaj była strasznie marudna a teraz w najlepsze bawi sie w łózeczku zamiast spac ps.czy wasze dzieci też tak lubią metki? Odpowiedz Link Zgłoś
beata2553 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 29.01.07, 21:05 witm ! moja Alcia zamiast spac jest strasznie rozbawiona wiec o spaniu narazie moge zapomniec , 26 skaczyla 6 miesiecy i dopiero zaczela sie przewracac na brzuszek ale na lewa strone jej jakos bardziej wychodzi niz na prawa. a co do metek to zawsze wrzedzie je znajdzie i wklada do buzi pozdrowienia dla was i waszych skarbkow Odpowiedz Link Zgłoś
marleniorka Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 29.01.07, 21:21 Mateusz też jeszcze nie śpi,kolacja zjedzona i bawi się z tatusiem na wersalce, dzień spędził jak zwykle bawiąc się na brzuszku, aż go podziwiam , że może tak tyle czasu leżeć miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19751 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 29.01.07, 21:23 ha,moja uwielbia metki może je ssać godzinami już są takie wytłamszone,a miałam je poobcinać bo niektóre zabawki mają metki większe od nich samych ,ale dobrze zrobiłam,ostatnio leżała koło mnie i jakoś tak cicho się zrobiło a ona ssała moją metke wielkości 2 cm na moich spodniach dresowych z boku na nodze,a jak ona sobie je zgrabnie w rączkach przebiera po prostu aż miło popatrzeć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kan-20 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 29.01.07, 21:24 Witam mój Bartuś urodził się 23 lipca 3640gr i 58cm .Dziś to już fajny facet osiem kilo!Pozdrawiam lipcowe mamusie karola Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum dziweczyny!:) 29.01.07, 21:32 zalozylam ten watek zeby zaprosic Was na forum Pierwsze Dziecko (link w sygnaturce), jak tak dalej pojdzie to Nas stad wywala no dawajcie-zapraszam nie chce mi sie wysylac do kazdej z Was maila Lipcowki! do boju!) Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: dziweczyny!:) 30.01.07, 00:05 Ja jestem z forum Lipcóweczki 2006,a tutaj dopisałam się tylko,żeby dać znać że też tu zaglądam,a na forum Pierwsze dziecko się nie nadaje, bo to moje drugie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 30.01.07, 11:45 podbijam watek Odpowiedz Link Zgłoś
majas11 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 30.01.07, 21:57 Witam, Ola jest z 21 lipca, waży 7500. Przemieszcza się po całym pokoju pełzając do przodu, od dzisiaj siedzi ok 1 min, i wychodzi jej 1 ząbek. Jemy oprócz cycka słoiczki, ale nie chce otwierać buzi i raczej wsysa toco jest na łyżeczce. Niestety wogóle nie mogę przekonać jej do kaszki.Poza tym smieszek kochany... Pozdrawiam lipcowe dzieciaczki i mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta07 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 01.02.07, 11:16 Hej dziewczyny, To i ja się dopisuję z moim synkiem Oskarem. Ur 3800g i 56cm, a teraz jest kawal faceta 10500g i 80cm. caly czas w ruchu = caly czas na brzuchu i raczkuje do tyłu. Poza tym jeszcze się turla, próbuje sam siadać i mamy początki raczkowania do przodu Ząbków jeszcze nie widać, ale slini się jak mały buldog Zajada bebiko 2 HA i dania Hippa: - marchewkę, marchewkę z ziemniakami, marchewkę z jablkiem - zupkę krem jarzynową - purre jarzynowe z indykiem - jabłka, gruszki i jagódki Uwielbia soczek jabłkowy i herbatkę rumiankową. Kaszki tylko gdy mamusia domiesza jabłuszko lub inne owoce ze słoiczka Noce nie są teraz najlepsze w tym tygodniu, niestety często sie wybudza i się wierci, popłakuje. Byc może to przez moj powrót do pracy ((( ? Pozdrawiam serdecznie Lipcóweczki i Lipczątka Odpowiedz Link Zgłoś
nowamz Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 13.04.07, 12:34 Pawełek 9 miesięcy i 11 dni ale leci. 15 dni temu ważył 10,5 kg.Raczkuje,od 5 tg, a od 4 chodzi trzymany za rączki, żadko prowadzany sam niech zacznie.A no i oczywiście siada z pozycji raczkującej, od 4tg. Podaje cześć od jakiegoś czasu, przybija piątke, czasem uda mu sie zrobić papa.W nocy budzi się raz, dwa razy czasem 4-żadko na cyca.Ma 8 ząbków. Je zupki, deserki, flipsy, piętke, kaszkę mleczno ryżową lub mleczno pszenną, pije soczki herbatke,żółtko 1-tg., jest jeszcze na cycu. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
nowamz Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 13.04.07, 20:33 A dopisze tylko może jeszcze, że Pawełek urodził się 2 lipca. Ważył 3300 i miał 53 cm. wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
walaska1 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 30.04.07, 18:05 Ojejku ile ząbków!! Mojej Oliwce, która ma obecnie 43 tygodnie właśnie wychodzą dwa na raz, więc łącznie będzie miała 4!!! Oliwcia wazyła 3950 i miała 58cm czułam i wciąż czuję się dumna, pewnie jak każda z was! Teraz waży ok 11kg je prawie wszystko, w każdym bądź razie po trochu od każdego staje już, ale się jeszcze przewraca, przy kanapie wędruje w tą i z powrotem, dużo gada po swojemu i też od czasu do czasu pomacha, powie jak szczeka piesek, ale najczęściej mówi "mama daj am"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiach11 dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 09.05.07, 20:17 tosia urodziła się 19 lipca. na dzień dzisiejszy ma dwa dolne mleczaki, ale właśnie jej wychodzą dwa górne. je sporo rozmaitości, ale nie wszystko jej smakuje - nie lubi ani mleka krowiego ani modyfikowanego (pozostaje więc maminy cycuś), kaszek nawet tych owocowych, marchewki. podjada już niemal wszystko, lubi kiełbasę, parówki, piwo (oczywiście jest to jeden łyczek!), flipsy, pomarańcze... raczkuje, siedzi, siada, podnosi się przy meblach, przesuwa się przy kanapie. robi pa pa, kosi-kosi, daje buzi, robi świńską minkę - marszczy nosek i chrumczy, robi odgłosy indiańskie - takie z zatykaniem buzi rączką. uczę ją cześć i piątkę. pokazuje niektóre przedmioty - na pytanie gdzie jest -misio?, -tata?, - słoneczko?, -Bozia?... patrzy w danym kierunku. daje mnóstwo radości caaałej rodzinie, jest ukochana i rozpieszczana! pozdrawiamy Rówieśników!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_ry Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 11.05.07, 14:18 Moja Wikunia urodziła się 17lipca.Ważyła 2800 i miała 55cm.Teraz waży 8kg i ma 80cm wzrostu.Ma 5 ząbków.Nie chce raczkować lubi chodzić trzymana za rączki i wyrzucać wszystko z szafek.Czy są na forum mamy STUDJUJĄCE? Odpowiedz Link Zgłoś
izys1 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 14.05.07, 11:56 witam wszystkie lipcóweczki!!!!Mam synka Wojtusia, który urodził się 5 lipca, ważył 3940, miał 61 cm wzrostu. Obecnie ma 2 ząbki, waży 11 kg, próbuje sam chodzic, a o raczkowaniu nie ma mowy)))ślemy serdeczne pozdrowienia z Lublina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bramka75 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 15.05.07, 20:17 moja Gabcia jest z 24 lipca.Nie chce raczkować ani sie turlać ani przekręcać.Najchętniej to by tylko siedziała!Nie wiem co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
beata2553 Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 16.06.07, 13:40 Witam mamusie!!!moja córcia jest z 26 lipca wazy ponad 11 kilo ,ale nie wyglada na grubasak bo ma 77cm zjada prawie wszystko oprucz mleka modifikowanego i kaszek czasmi juz nie wiem co mam jej dawac na sniadania i kolacje. Oprucz obiadkow i deserków oczywiscie cycus na wieczor i z rana jak sie obudzi po przespanej nocy w łuzeczkuAlcia jest bardzo kochana ma juz 6 zabkow ,daje czesc i buzi . Raczkóje czasami nie mozna jej dogonic wstaje sama i chodzi kolo meblipozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
rentazydek Re: dzieci z lipca 2006 sa mamy na forum? 18.06.07, 14:01 Witam.Też mam dziecko z 22lipca Patryczka jest bardzo duży już chodzi.Ja na śniadanie daję mu jajecznicę smażoną na masełku lub kromeczki z szynką lub serkiem homogenizowanym.On nie był na piersi jeszcze wogóle nie chorował.Z gór od moich rodziców przywożę mięso i pięknie zjada obiady oczywiście od początku gotowane.Uwielbia zwierzaki a szczególnie psy umie naśladować psy kurki krówkę.A co do ząbków ma 4.Pozdrawiam Was mamuśki.! Odpowiedz Link Zgłoś