niunka24 27.01.07, 22:18 po porodzie, oczywiście Myślałyście już o tym? Słyszałam coś o mini pigułkach, które można brać w czasie kamienia piesią, ale niewiele o nich wiem może znacie jakieś strony na ten temat? a może spirala? hm... co Wy myślicie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doso1 Re: antykoncepcja "po" :-) 27.01.07, 23:07 Te pigulki to Cerazette - jedyne ktore mozna brac w czasie karmienia piersia. No i ja tez sie zastanawiam co stosowac, bo u nas kolejna (3) szybka ciaza jest ze wszech miar niewskazana (2 cesarki w b. krotkim czasie). Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 09:48 ja nie interesowałam się antykoncepcją, bo z zajściem w te ciążę miałam duże problemy, więc nawet jeśli "zdarzy" się następna to nie będziemy narzekać pozdrawiam --- bd.lilypie.com/Fib9p1/.png Odpowiedz Link Zgłoś
jevick Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 11:25 ja po pierwszej ciazy stosowalam spirale( zakladana 1,5miesiaca po poodzie) i bardzo sobie chwale. pigulek sie balam, bo nie wierze tak do konca ze nic z nich nie przechodzi domleka teraz tez spirale zaloze, szybko, bezbolesnie, nie trzeba pamietac o pigulce, nogi nie puchna, zmusza do wizyt u gina co jakis czas-polecam aha- a w druga caze zaszlam w pierwszym cyklu po wyjeciu spiralki Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 11:39 No dziewczyny ja to już też myśle bo mała to będzie nasze 2 dzieciątko,a na razie nam wystarczy-ale w przyszłości czemu nie tak po 30 na odmłodzenie bym chciała ja jestem przekonana co do spiralki!!! Ale musze porozmawiać z lekarzem jak i co i jaką!!! abletki u mnie odpadają bo cieżko je znosze Odpowiedz Link Zgłoś
dziegielek Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 12:04 Ja używałam tabletek Cerazette, po pierwszym porodzie. U mnie się nie sprawdziły: nie mogłam spaść z wagi mimo karmienia piersią i miałam kompletny brak ochoty na seks.Trzeba pamiętać o ich połnięciu co do godziny. Teraz też myśle o spirali,bo dwójka dzieci nam wystarczy a nie chce się szprychować hormonami jeszcze przez około 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 12:18 ja tez stosowałam po pierwszej ciąży Cerazette. niby ok, ale też nie miałam ochoty na seks. ale z wagi zjechałam. teraz się zastanawiam nad spiralą ale do końca nie jestem przekonana. i tak muszę czekać do 6 tyg po porodzie bo wcześniej nic nie można działać Odpowiedz Link Zgłoś
ula_kanada Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 15:04 A tak mi sie ta ciaza podobala bo nie musialam sie nic hormonalnym faszerowac Przed ciaza bylam na Nuvaring (nie wiem czy to w Polsce dostepne), przedtem na innych tabletkach. Ginekolodzy zawsze naciskali na mnie by cos brac na moja endometrioze ale ja nie jestem przekonana ze to paskudztwo mi pomogalo gdyz druga cysta na jajniku wyrosla pomimo hormonow. A skutek byl taki ze seks mnie malo interesowal. Tak wiec prawdobodobnie najpierw wrocimy do metod z panienskich czasow a dopiero potem zobacze jak bardzo endometrioza bedzie mnie meczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: antykoncepcja "po" :-) 29.01.07, 13:55 "Odmlodzic sie po 30" dziekuje Ci bardzo!!!! Poczulam sie jak stare pudlo!!! I dotego w pierwszej ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowa Re: antykoncepcja "po" :-) 28.01.07, 15:09 Hmmm...Ja też się już wcześniej zastanawiałam nad spiralką. Do tej pory nie stosowałam nic poza własną obserwacją. Obydwie ciąże chciane i zaplanowane, ale na tym chyba koniec, nie planujemy więcej dzieci. Jeszcze się w temat spiralki bardzo nie wdrarzałam, ale koleżanka ma załorzoną taką na 5 lat i o takiej myślałam. Słyszałam też, że bardzo, bardzo groźne jest zajście w ciąże przy załorzonej spiralce. Zdarza się ponoć, no ale w 100 % to nic nas nie zabezpieczy. Treba poprostu być bardzo czujnym. Pogadam ze swoim lekarzem na pierwszej wizycie po porodowej, czyli już za miesiąc , muszę się wiele dowiedzieć, ale na 99% jestem za spiralką. Tabletki odpadają zupełnie, nie mam ochoty na nie, pilnować godziny, i możliwość wystapienia wielu nie przyjemnych efektów ubocznych mnie odstrasza. No w każdym razie coś zastosować trzeba, becikowe mnie nie kusi Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 Re: antykoncepcja "po" :-) 29.01.07, 15:13 Ja po 1 ciąży nie chciałam się zabezpieczać (jedynie gumki ) bo myśleliśmy o 2 dziecku, ale teraz chyba zdecyduję się na spirale bo dużo dobrego słyszałam na ich temat, a tabletki brałam kiedyś, dobrze to znosiłam, ale sklerozę mam więc wolałabym nie - za duże ryzyko nie zamierzam być 3 raz w ciąży tak od razu. jeszcze pogadam z moim ginem, to pewnie coś nam doradzi jeżeli któraś ma ochotę poczytać więcej opinii to oto link do forum "antykoncepcja" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080 Odpowiedz Link Zgłoś