Dodaj do ulubionych

mamusie z lipca 2006

31.01.07, 13:44
witam ! mam na imie Beata i jestem mama Ali ktora urodzila sie 26 lipca 2006
o godzinie 17 00 wazyla 3850 i miezyla 56 cm teraz ma skaczone 6 miesiecy i
po 3 miesiacach placzu jest najukochansza corcia na swiecie . calkiem nie
dawno zczela nam sie przewracac na brzuszek ale czesciej na lewa strone i
chyba szykuje sie do raczkowania zabkow jak narazie brak pozdrawiam mamusie i
dzieciaczki
Obserwuj wątek
    • makop Re: mamusie z lipca 2006 31.01.07, 14:14
      Witam mam na imię Magda i od 12 lipca 06 jestem mamą Majki
      MAjcia jest pogadna dziewczynką ale absorbująca
      a oto co już potrafi;
      raczkuję , wstaje jak tylko jest się czego złapać ,chodzi prowadzana , mówi mama
      i ma 2 zębole a bardzo opanowała do perfekcji wymusznie na mamie wszystkiego
      płaczem sad
      pozdrwaiam
      • beata2553 Re: mamusie z lipca 2006 31.01.07, 17:11
        dzieki za odpis chyba nie ma juz wiecej mam z lipca my wlasnie wrucilysmy od
        naszej pani rehabilitantki wkoncu jest wszystko ok . a kiedy twoja niunia
        zaczela raczkowac pozdawiam
        • makop Re: mamusie z lipca 2006 31.01.07, 18:17
          pod koniec 5 m-ca pełzała (najpierw do tyłu- wkońcu jest raczkiemwink)pózniej z
          dnia na dzieńbyły postępy np kroczek do przodu i rzut na brzuch aż tu pewnego
          dnia ruszyła na czworakach do przodu
          dzwiś śię złapał chodzika i chodziła przy nim po mieszkaniu smile) nie mogę oka z
          Niej spuścić
      • makop Re: mamusie z lipca 2006 31.01.07, 18:18
        a mam jest więcej tylko juz był taki wątek i pewnie temu 2 raz się nie wpisują
        • beata2553 Re: mamusie z lipca 2006 02.02.07, 18:44
          witam ! nie zaowazylam tego watku choc pilnie szukalam. moja niunia zazela
          podnosic pupcie do gory wiec tylko patrzec jak bede ja gonic po mieszkaniu, a
          zabkow wciaz brak pozdrowienia dla ciebie i twojej niuni
          • maptysia Re: mamusie z lipca 2006 06.02.07, 09:54
            Witam, a my mamy Małego Brzdąca z 27 lipca (6.40, 56cm i 3690g). Jeszcze nie
            raczkujemy i nie mamy ząbków, ale te pewnie tuż, tuż, bo wyczuwam "piłkę" pod
            palcem, kiedy masujędziąsła. Pozdrawiam Was i MAleństwa serdecznie !!!! Maptysia
            • maptysia Re: mamusie z lipca 2006 08.02.07, 09:05
              No cóż, ale jestem zakręcona - szkoła, przedszkole, dom....Przecież nasz Maluch
              urodził się na Anki, czyli 26 lipca - pozostałe namiary zgadzają się.
              • maptysia Re: mamusie z lipca 2006 08.02.07, 09:08
                Mam małe pytanko, co (i ile) Wasze Maluszki już jedzą ? My dopiero niedawno
                wspomagamy się innymi posiłkami niż mleczko mamusi. Pozdrawiam i Mamy i
                Dzieci !!!
                • asiach11 Re: mamusie z lipca 2006 09.02.07, 19:11
                  witam ja też mam dzieko z lipca (dokładnie 19). Moja córcia przewraca się na
                  brzuch za każdym razem jak tylko ją ktoś położy na plecach, kręci się w kółko -
                  odpycha rączkami ale z reguły w jedną stronę - na prawo (w sumie prawie
                  wszystko lepiej jej wychodzi w tę stronę), nie siedzi - co mnie ostatnio
                  baaardzo martwi. pupę unosi wysoko, trochę pełza ale ma słabe rączki - niemal
                  wcale się na nich nie podnosi. przedpołudniem jabłuszko czasem łączone z
                  kleikem kukurydzianym a wieczorkiem zupka jarzynowa. ząbków brak. jesteśmy z cz-
                  wy. buźka dla pociech!
                  • asiach11 Re: mamusie z lipca 2006 09.02.07, 19:13
                    aha i pierś wcina na żądanie - nie myślcie że glodzę moje maleństwo!
    • agula0802 Re: mamusie z lipca 2006 15.02.07, 22:09
      cześć dziewczyny, to i ja się dopiszę wink. jestem mamą Szymka urodzony 26 lipca
      2006 o godz. 8.10 waga 3900, wzrost 55 cm wink. Dwa dni temu ważyliśmy się u
      lekarza to tak wygladało ze masa 9420 a długi na 68 cm. Tak ze rośnie jak na
      drożdżach, na cycu plus je wszystko no prawie wszystko. Nie raczkuje choć może
      już zaczyna, bo podnosi pupe i coś tam nią wywija w przód i w tył ale ogólnie to
      stoi w miejscu hihi. A i mamy dwa dolne siekacze wink Z czasem cos jescze dopisze
      bo ide go właśnie podłączyć do cyca, pozdrawiam, Aga
    • asiaada13 Re: mamusie z lipca 2006 18.02.07, 20:34
      Witam, i ja się dopiszę.Mam na imię Asia i jestem mamą AdasiasmileMały urodził się
      20 lipca o 15:35, waga 3525, 57 cm.Adaś ma już dwa ząbki,jeszcze nie siedzi ale
      zaczyna raczkować.Jest naszym największym skarbem.
      Pozdrawiamsmile
    • asiaada13 Re: mamusie z lipca 2006 18.02.07, 20:34
      Witam, i ja się dopiszę.Mam na imię Asia i jestem mamą AdasiasmileMały urodził się
      20 lipca o 15:35, waga 3525, 57 cm.Adaś ma już dwa ząbki,jeszcze nie siedzi ale
      zaczyna raczkować.Jest naszym największym skarbem.
      Pozdrawiamsmile
    • agula0802 Re: mamusie z lipca 2006 20.02.07, 21:28
      lipcówki wchodzicie czasem na ten wątek ? wink a moze macie adres jakiegoś forum
      na którym są mamuśki pociech w naszych wieku ?
      U mojego Szymka nowościa stała się nienawiśc do jeżdżenia wózkiem, drze się w
      niebogłosy, no chyba że się drzemnie to chwilę mam spokoju a tak to warjuje że
      nie idzie wytrzymać. Pręży się i prostuje nogi. Raz się przełamałam i wziełam go
      na ręce to oczywiście królewicz się uspokoił, ale nie bede przecież go nosiła po
      dworze. Waszym bąblom tez tak odbija?
      pozdrawiam,
      Agula wink
    • janiczka1 Re: mamusie z lipca 2006 21.02.07, 20:10
      Cześć mam na imię Ania jestem mamusią Bartusia urodził się 27.lipca.o godzinie
      12 00 ważył 3640 i mieżył55cm.Narazie nie siedzi,nie ma ząbków ale chyba mu się
      wychodzą jest strasznie marudny.Ma straszny apetyt.
      Pozdrowienia
      • asiach11 czasem pogadamy... 23.02.07, 19:44
        tak czasem uda nam się tutaj zajrzeć (mi i Tosi - 19.07.) ale ostatnio ciut
        rzadziej bo mamy remoncik. Niunia nadal nie siedzi, nadal nie ma ząbków, coraz
        chętniej podpiera się na rączkach. robi głupie miny - marszczy nosek i udaje
        świnkę, w kólko gada ba-ba i trenuje oddychanie: sapie, wstrzymuje oddech po
        czym głośno wzdycha.
        powiedzcie mi jak żywicie swoje pociechy - właśnie się naczytałam i wynika z
        tego że moja niunia powinna jeść 5-6 posiłków dziennie - łącznie z karmieniem
        piersią! jestem przerażona bo u nas jest tego więcej i dochodzi karmienie w
        nocy.
        pozdrowienia.
        Tosia 19.07.06 3990 kg, 54 cm.
        Tosia 23.02.07. około 9 kg, 80 cm.
        • nowamz Re: czasem pogadamy... 08.03.07, 11:36
          Cześć mój synek jest z 2 lipca ważył3300 miał53cm. Też lubi sobie zjeść waży
          mniejwięcy 10kg.W ciągu dnia je zupke (czasami zje 100 a czasami 200) owoce
          (60-100) soku wypija 80, kaszke ryżową na noc (100-200), a oprócz tego cyca je
          3x w dzień i w nocy 2x, choć teraz jak mu wychodzą znowu zęby(w tą sb. wyszedł
          mu 8 ząb) to w nocy budzi mi się częściej i je5 razy, ale krótko. Pozdrawiam
          • asiach11 witam ponownie 18.03.07, 16:35
            znowu wtrącę parę słów, liczę, że jednak ktoś z Was tu luka? Tosia już siedzi,
            byłam z nią na wizycie kontrolnej u neurologa - uspokoiła mnie że wszystko w
            porządku, jest leniwa i trochę słabe ma mięśnie rączek - mam z nią trochę
            ćwiczyć. próbuje raczkować- udaje się jej to tylko do tyłu, do przodu nadal
            czołga się. robi już kosi-kosi, uczę ją papa i cacy - na razie bez skutku.
            zaczęła jeść zwykły rosół, krupnik, ogórkową- tylko przed przyprawieniem
            odlewam troszkę dla niej. je również jogurty i serki typu bakuś czy danio, choć
            w pierwszym półroczu reagowała wysypką na nabiał który jadłam ja. nadal karmię
            piersią. ząbków ani widu... pozdrowienia dla bobasków!
      • kasia2316 Re: mamusie z lipca 2006 24.02.07, 17:01
        To ja tez jestem mama Patryka który urodził sie 4 lipca o godz 14.25 waga 3550
        wzrost 57.Nasz szkrabik juz siedzi probuje raczkowac chociaz to bardziej
        przypomina pełzanie węża.Ząbków jesdzcze nie ma, a w chodziku zasuwa jak mały
        samochodzik.
        • nowamz Re: mamusie z lipca 2006 08.03.07, 11:15
          Cześć też jestem mamą z lipca dokładnie z 2 o gdz. 23.43 ważył 3300 i miał 53cm.
          Ma na imię Pawełek. Teraz wazy 10 kg., ale na wadze zwykłej tzn. dla
          dorosłych.Ma już 8 ząbków. Jest KOCHANY!!! Siedzi sobie fajnie, choć sam nie
          siada za to próbuje raczkować i stawać, turla sie już z plecków na brzuszek i
          odwrotnie. Nadal doi cycusia, je już owoce, zupki z mięsem, pije soczki i kaszki
          ryżowe na noc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka