Dodaj do ulubionych

Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie smoczka

08.04.07, 17:20
Czy ktores z Waszych dzieciatek tak ma? Moj synek od 20.00 do ok. 24.00 - 1.00
spi spokojnie. Potem go karmie i po odbiciu odkladam, a on wtedy zaczyna po
jakims czasie bardzo niespokojnie machac raczkami, stekac, "dziko" ssac
smoczek. Przy czym co sekunda ten smoczek wypluwa, wtedy sie zlosci, ja
wstaje, wkladam mu do buzki, klade sie, za sekunde musze wstac, bo maly wyplul
smoczek i tak do 4.00 - 6.00 rano. Przy czym on caly czas spi. W miedzyczasie
go znowu karmie, ale dzikie harce przez sen trwaja do rana. Nie wiem o co
chodzi, bo np. z tym smoczkiem nie jest to kwestia glodu. Robi tak nawet zaraz
po zjedzeniu i wyraznej odmowie dalszego ssania. Kiedy w dzien spi, nigdy sie
tak nie wierci...
Obserwuj wątek
    • gosiak781 Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 08.04.07, 20:44
      Sprobuj moze pieluszka go przykrywac zeby smoczek nie wypadal, u mnie dziala.
      Moj synek tez tak robi ze czasem wypluwa smoczek, ajkby sie bawil tak jak
      sutkiem ktory mu nie wypadnie a smoczek wypada...wiec pieluszka
      tetrowa: "przytrzymuje" smoczek.
      A moze wez go do lozka swojego jak jest taki niespokojny i niech sprobuje
      zasnac z Toba?
      Powodzenia, ale wczesniej tez tak mialam czesciej a teraz czasami jak puszcza
      baczki i jest niespokojny to wtedy tak wasnie zasypia,....ze 1,5 godziny mu to
      zajmuje.
    • anntenka jakbym mojego widziala 08.04.07, 23:18
      ma identycznie
      wierci sie na spaniu tak od 3 w nocy
      zasypia glebiej na chwile po czym znow wiercenie
      ja sie juz przyzwyczailam bo maly po nocnym karmieniu laduje u nas w lozku i
      spimy razem
    • jowitaw001 Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 09.04.07, 08:13
      U mojego właśnie w tych godzinach pojawiają się kolki i ich objawem jest
      prężenie się gazy i ssanie smoczka mimo że nie jest głodny. Jest tak codziennie
      właśnie w godzinach od 4 do 6 ale widzę że jest coraz lepiej. Mały ma teraz 2
      miesiące.
    • minka2403 Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 09.04.07, 13:43
      Ostatnio troszke mniej tego stekania. Wyprobowalam taka metode, ze gdy moj synek
      nie chce juz kategorycznie jesc, to po odbiciu odkladam go i patrze czy ssie
      zarlocznie smoczek i macha lapkami, jesli tak, to odczekuje chwilke i
      przystawiam go znowu do piersi i on wtedy jeszcze ciut dojada, potem spi
      spokojniej. Moze on nie dojadal, ale odmawial piersi, bo chcial chwile odsapnac?
      A potem jak go kladlam do lozeczka, to zaczynal czuc glod i tak sie wiercil? No
      nie wiem, zobaczymy, czy na dluzsza mete to zadziala.
    • aminka70 Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 09.04.07, 16:28
      U mnie podobne objawy, ino czas troszeczkę inny- tak miedzy 3 a 6 rano. Co
      pomogło? Karmiłam tak długo jak chciał, nawet gdy na chwilę odpadł od piersi,
      odbiłam malca i spróbowałam ponownie. A jeszcze wieczorem podaje mu 2 kropelki
      espuiconu i działa. Już się nie pręży, spi spokojnie, nawet teraz w święta gdy
      spróbowałam kilku niewskazanych rzeczy. Oby nie zapeszyć.
      • blumch Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 11.04.07, 10:13
        Moj mis tez tak ma. Ostatnio dwa dni poszedł spac o 23 masakra!!!

o 19 30 kapiel potem drzemka i jedzonko, i sie zaczyna impreza, patrzy i czeka na zabawe.

A wczoraj pobil rekord, zjadł a po 20 minutach ulał, zmieniłam mu kaftanik, ulał i ludzie tak 7 Razy!!!!!pod rząd ja mu zakładam body na rekę a on blee i znowu przebieranie. Mysłam ze sie rozrycze.
        Dzis cała pralka ciuchów.

W koncu polozyłam go na brzuchu zeby wylał resztea tu gucio oczywiscie zero ulania brrrrrrrrrrrrr

w koncu dałam ojcu małego na rece i mowie uspij go. Uspił go i owszem ale jak wlozyl go do łozeczka mały od razu oczy otwarte!!!

pogasiłam wszystko i polozyłam sie spac -jego łozeczko stoi przy naszym lozku, a on oczywiscie jak zawsze zacza sie wiercic na maksa i rekami robic wiatrak,

no to go glaskam i za raczke trzymam a on nic zamyka i otwiera oczki. Moj mazmowi zostaw go jak zacznie palakac to sie nim zajmiemy a teraz niech se macha jak mu sie chce :_)

I nie wiem jak sie skonczyło bo usnełam jak kamyk i ockneam sie o 2:30 na karmienie jak znowu sie wiercil -lub ciagle hihihi nie wiem wlasnie.

Normalnie mały przegina z tym zasypianaiem, teraz tez lezał w lozeczku nakarmiony i oczywiscie senny ale gdzie tam zero snu. Musiałąm go wlozyc do fotelika i posadzic obok mnie i bujac i zasnal-ziobaczymy na ile.

Nie mam patentu na to czemu on sie tak wierci?????!!!!

Macie jakies pomysły bo my sie martwimy czy mu nic nie jest. Acha i trze ciagle rekami twarz sobie.
        • minka2403 Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 11.04.07, 14:11
          No dokladnie - moj tez trze, a wlasciwie drapie sie po twarzy - zwlaszcza po
          oczach. Tyle ze on te swoje - jak to super nazwalals - wiatraki wyczynia przez
          sen. Ale przerwy na ten sen ma krotkie: 4 godz., 3 godz., 2,5 godz... No i co by
          na to powiedziala mądrala Tracy Hogg? smile
          • blumch Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 11.04.07, 15:53
            Hm mój tez przez sen naciera te oczy a przy okazji zadrapuje sobie nosek. Dzis byłam z tym problemem u lekarki bo moj szkrab mam wrazenie ze ma bezdech momentami i lekarka ma sprawdzic czy jest dotleniony odpowiednio.

Podobno to machanie rekami moze byc z niedotlenienia.

Mamy zrobic badania krwi z rozmaem czy baczek nie ma anemi iczegos tam. Jutro bede robic i bede wiedziec.
            • minka2403 Re: Do Blumch 13.04.07, 12:16
              Witaj, no i jak tam - masz moze jakies wiesci? Ciekawa jestem, czy cos pokazaly
              te badania? Buziaczki dla Maluszkasmile
              • blumch Re: Do Blumch 13.04.07, 14:46
                wyniki mam. Nie znam sie na nich ale nie wygladaja zle.
                w poniedzialek ide do lekrza i zobaczymy co powie, maly przy pobieraniu krwi płakał jak nie wiem brrrr
                • ula_kanada tez to mamy 13.04.07, 18:30
                  Tez mamy glosne stekanie tak miedzy 4ta a 6ta rano. Mam wrazenie ze jest to zwiazane z robieniem
                  kupki.
                • minka2403 Re: Do Blumch 13.04.07, 19:49
                  No to trzymajcie sie cieplutko do tej poniedzialkowej wizyty i dawajcie znac co
                  i jak.
                  • blumch po wizycie 16.04.07, 21:00
                    Mlodemu w wymikach wyszła słaba hemoglobina troche ponizej normy i zelazo tez słabiej. Pni doktor zapisała nam zelazo do brania i kwas foliowy -dla niego.

Powiedziala ze taki niespokojny sen machanie raczkami i stekanie to moze byc od tego wlanie ze brak zelaza powoduje niedotlenienie i moze sie tak gniesc.

Ma brac i zobaczymy co wyjdzie ale z rozmazu wyszedł nam jeszcze jeden myk a minowicie eozynofile czyli kwasochłonnosc która mowi o alergii lub pasozytach. wiec u ans pewnie alergia na co? pieron wie.
                    • minka2403 Re: po wizycie 17.04.07, 09:50
                      Dziekujemy za wiesci. Mam nadzieje, ze to zelazo i kwas foliowy szybko Wam
                      pomoga. U nas przez ostatnie noce tego stekania bylo mniej. Wczoraj po raz
                      pierszy zdarzylo sie, ze maly spal spokojnie od 22.00 do 3.00. Ale gdyby zaczelo
                      sie znowu to idziemy do pediatry.
    • ilon29 Re: Niespokojny sen, stekanie, dzikie:) ssanie sm 17.04.07, 23:10
      Witam mój synek miał to samo od 4 do 7 spał bardzo niespokojnie sapał, kręcił
      się, oddawał dziwne odgłosy, podawałam mu smoczek lecz to nie było skuteczne,
      ale jak zaczęłam podawać mu kropelki na kolki podziałało przestał się tak
      wiercić.Dzieci w godzinach rannych dostawają kolki i dlatego tak niespokojnie śpią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka