Dodaj do ulubionych

Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac !!?

14.04.07, 14:50
No wlasnie jak ubrac malucha? teraz niby jest ciepło ale zawiewa ten malo przyjemny i zdradliwy wietrzyk. Nie chce go przegrzac ale tez nie chce wylenic za bardzo.

Kurtke mu wkladac? ma taki zestaw z takiej jakby frotki grubej coa ala recznik i zawsze w to ubierałam bo jest w miare przewiwewne ale ma tez kapturek i ogrzewa go. i teraz nie wiem co pod to lub co zamiast tego.

Przeciez one ciagle leza te nasze dzieciaczki.
Obserwuj wątek
    • aminka70 Re: Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac 14.04.07, 17:09
      sama mam ten sam problem, nie chcę przegrzewać malucha, ale też nie chce aby mi
      zachorował. Znalazłam przez przypadek dobre wyjście. Zazwyczaj ubieram małego w
      body, pajacyka bawełnianego, na to zakładam kombinezonik z grubej bawełny z
      kapturem i czapkę. Ale sedno tkwi w moim polarowym śpiworku, jeśli jest bardzo
      ciepło rozpinam go na całej długości, a gdy wieje zapinam go po uszy. Kocyk sie
      nie sprawdza, bo mały wierzga jak szalony nawet przez sen.
      • marysiowamama Re: Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac 14.04.07, 17:19
        A ja dziś:
        -bluzeczka bawełniana z dł.rekawem
        -ogrodniczki sztruksowe
        -skarpetki+tenisówki
        -czapeczka bawełniana
        -na to wszystko bezrękawnik z takiego mięciutkiego niby zamszu
        I TO WSZYSTKO! Żadnego body pod to, żadnego kocyka, śpiworka
        Zresztą wkleje potem zdjęcia
        • dragonflyyy Re: Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac 14.04.07, 17:38
          hehy ja staram sie nie przegrzewać... dzisiaj na sacerze kluska wystąpiła w:
          -body
          -spodenki
          -bluzeczka
          -no i skarpetki
          Gorąco jak nie wiem co,niedawno ubrałam jej czapę i dostała potówek...
          • donzab81 Re: Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac 14.04.07, 21:59
            MLda dzisiaj miała ubrane:
            body dł. rekaw
            ogrodniczki
            skarpetki
            bluza
            chustka na głowesmile
            • blumch no to ja piecusze 14.04.07, 22:03
              N o to ja piecusze mlodego ze hej. Ale wydaje mi sie ze w kwietniu to lekka przesada zreszta nie wiem. Wobec was to ja za grubo ubieram i juz. cholerka
              • marysiowamama Re: no to ja piecusze 15.04.07, 12:50
                blumch napisała:

> N o to ja piecusze mlodego ze hej. Ale wydaje mi sie ze w kwietniu to lekka
                prz
                > esada zreszta nie wiem. Wobec was to ja za grubo ubieram i juz. cholerka

No to przestań mu robic krzywde i juz po sparwie.
                Potem wystarczy byle wietrzyk i Mały bedzie miał śpiki po pas !!!
    • irima2 Re: Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac 15.04.07, 13:20
      My wczoraj:
      Body z długim rękawem
      cienki kaftanik
      bawełniane półśpioszki
      buciki
      cienka bawełniana czapeczka

No i zabawa w ciuciubabkę z teściową - ona go kocykiem polarowym okrywała a ja
      mu ściągałam smile. Po interwencji męża 1:0 dla mnie smile.
      A na dworze byliśmy od 12 do 18 (z przerwami na jedzonko i przewijanko).
    • aminka70 Re: Ciepło sie zrobiło i dylemat jak go ubierac 16.04.07, 08:32
      To jednak wszystko zależy od temperatury na dworze i naszego odczucia ciepła.
      Wygląda na to że ja ubieram najgrubiej z Was... No wczoraj byliśmy na spacerze w
      parku miał ubrane body z krótkim, koszulka bawełniana, spodenki, skarpetki i
      czapka. i było Ok. Bo chodziliśmy w pełnym słońcu. Po południu zaś leżał już w
      cieniu na ogródku i już był okutany w śpiworze, bo wiało i mi samej było
      chłodno. A małemu spało sie jak malowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka