Dodaj do ulubionych

zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dziecie...

28.06.07, 10:37
przsypiają noc/spały 12 godzin smile))
dlaczego ja tak nie mam??
buuuu
gówniarz na butelce w nocy i budzi sie 2-3 razy
to nawet da sie przezyc, ale ostatnio chce spac na boku, a nie za bardzo mu
wychodzi bo sie giba, daje mu wałek pod plecy, dalej wierci sie kreci swiruje
lezac na boku przelewa pieluche i caly mokry
przebieranko=rozbudzanko

no do wuja pana nerwy mi juz puszczaja

wątek stworzony z nieopanowanej zazdrosci dla mam, ktorych dzieci spia
Obserwuj wątek
    • zuzbar To do mnie ;) 28.06.07, 10:50
      Mój śpi od 20 do 07 rano z karmieniem na śpiocha o 23. Ale śpi tak odkąd
      wyniosłam się od niego z pokoju. Wcześniej budził się kilka razy w nocy więc mu
      wpychałam cyca, albo go przewijałam itd. Aż mój M mnie pogonił. I teraz mamy
      spokój wink Po prostu moja obecność mu przeszkadzała tongue_out
      Oczywiście zdarza mu się obudzić ale dostaje smoka i idzie w kime.

A po co Twój się budzi? Bo przecież chyba nie jest głodny po butli?
      • princessa1 Zuzbar 28.06.07, 11:00
        ja właśnie też rozważam przeniesienie córy do jej pokoju - mąz mnie o to męczy
        a słyszysz jak coś tam marudzi w nocy? No i jak trzeba podać tego smoka czasem
        w nocy to tak na spiocha człapiesz do drugiego pokoju?
        bo ja się boję, że będzie musiała ryczeć zanim ja się ocknę, teraz śpię koło
        jej łóżeczka wiec wszystko słyszę...
        aj sam juz nie wiem
        • zuzbar Re: Zuzbar 28.06.07, 11:36
          No właśnie o to chodzi, ja na początku nie łapałam co ten mój M chce. A chodzi o
          to, że każdy sobie w nocy "marudzi" tylko siebie nie słyszymy. I jak ten mój
          chłopaczek zaczynał "trzeszczeć" to ja od razu do niego wstawałam i
          maltretowałam cyckiem. A teraz albo tego nie słyszę (choć przyznaję, że rzadko)
          albo zanim tam dojdę to on już smacznie śpi. A czasami trzeba zaatakować smokiem
          na śpiocha wink
          Ale pierwsze noce po "rozstaniu" były dla mnie trudne, spałam jak zając, żeby
          wszystko słyszeć.
      • misia9944 do mnie tez :) spi mala po 11 h :p 28.06.07, 23:03

• marysiowamama tulimy :) n/t 28.06.07, 10:55

• 3aloczki witaj w klubie sorriso 28.06.07, 11:28
      mnie też wkurzają takie posty, moje dziecię nie przesypia nocy i budzi się
      najczęściej 2 razy i nie chce zasnąć bez jedzenia... czasami robi promocję i
      budzi się tylko raz około 5 ale to dosłownie kilka razy mu się zdarzyło, dodam,
      że rano wstaje najpóźniej o 6:30 a najczęściej przed 6... ja już też czasem nie
      mam siły, dodam jeszcze, że chodzę spać o 22 ale i to nie pomaga chodzę
      niewyspana na maksa, zła i ogólnie z fochem...
      od września wracam do pracy i mam nadzieję, że się coś mojemu dziecku przestawi
      bo w pracy to chyba będę spała na biurku...
    • buska_77 sorriso77,nie narzekaj,bo nie masz najgorzej 28.06.07, 11:28
      Antek budzi sie na jedzenie jak noworodek - rowno co 3h,a do tego srednio co
      godzine musze do niego wstawac,zeby go normalnie ulozyc,bo kreci sie
      niemilosiernie;pelza,przewraca sie to na brzuch,to na plecy,kreci wokol wlasnej
      osi...Lozeczo jest dla niego za male,bo zawsze zapedzi sie w rog i nie ma
      miejsca,zeby dalej zapelznac,albo nogi wciska niedzy szebelki i nie moze
      wyjac,mimo,ze ochraniacz jest do okola lozeczka...
      Okolo 4 nad ranem wymiekam i najchetniej polozylabym go spac na podlodze wink
      • sorriso77 buska to przeciez opis mojego gada :)) 28.06.07, 11:46
        to lazenie po łóżeczku mnie rozwala
        ADHD czy co? smile)
        jeszcze tydzien temu mialam nadzieje, ze to mu sie unormuje,ale ten ma wciaz
        owsiki i cwiczy koordynac
        czy to minie zanim zwariuje?
    • my_cha1 Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 11:28
      mój żarłok budzi się między 1 a 2, potem między 4 a 5. No i jeszcze ok. 7 (no,
      chyba że o 6 obudzi się już na dobre). to pewnie dlatego taki z niego tłuścioch smile
    • katka07 Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 11:29
      Mój spi od 19.30. Za cholere nie moge przestawić kąpieli na póżniej, bo jest
      tak padnięty, ze zasypia i nawet nie chce jesc...co oznacza, że podeśpi ze 2
      godz. i się budzi na żarcie. Więc to nie ma sensu. Tak wiec kąpiel o 19.00.
      Budzi sie ok 2 am. Potem koło 5-5.30. A był kurna taki tydzien że spał do
      4....nie mam pojęcia dlaczego znów mu sie przestawiło...anie żarcia mniej ani
      więcej, ani godzina kąpieli i spania nie przestawiona...więc nie jestes
      sama...jezu co ja bym dała, zeby spal dłużej...
      • zuzbar Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 11:39
        katka, a nie możesz wykąpać go jak się już obudzi po tych 2 godzinach. Będzie
        dopiero 21, zje, porozgląda się i pójdzie spać.
      • sorriso77 Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 11:49
        ja mojemu przestawilam kąpiel na 21.00-21.30
        efekty marne - jedzonko 1-2 w nocy czyli bez zmian
        po pierwszym karmieniu rusza na podboj łóżeczkasmile)
    • sorriso77 świnia jestem, ale trochę mi lżej, ze tez tak maci 28.06.07, 11:51
      e i nie jestem sama, bo wydawało mi sie, ze zostalam sama na placu boju smile)
      ale pociecha to marna sad
    • krystynacr Może Cię to pocieszy ... 28.06.07, 11:54
      że nie jesteś sama - mój Jasio od urodzenia je w nocy co 2-3 godz (kąpiel o 20),
      dlatego spał z nami... Ostatnio zaczęłam wdrażać plan odkładania go do łóżeczka
      i nawet nieźle mi idzie z dokładnością do tego, że od jakiegoś tygodnia je co
      1,5 godz a ja już jestem totalny zombie ... Zaczynam myśleć o wprowadzeniu
      jakiejś kaszki przed kąpielą, żeby mu to brzucho zapchać wink Liczę też że jak
      zacznę rozszerzać dietę, to przestanie jeść tak często nocami ... A na razie ...
      zdarza mi się przysypiać z czołem opartym o rączkę wózka, jak Mały śpi na
      spacerze ...
      • mamamaksika5 o kurde to widze ze wszystko jeszcze przede mna 28.06.07, 12:01
        bo moj nie jest jeszcze taki mobilny by wedrowac w lozeczku, na razie
        odnalezienie czesci ciala zwanej kciukiem dziala jako uspokajacz w nocy i
        zasypia sam dalej jak sie przebudzi, ale jak zacznie w koncu wedrowac i gdzies
        sie zaklinuje to kciuk nie pomoze wink
    • mikasara Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 12:30
      ło matko! niedawno pytałam ile można jeść i jak to napisałam moje szczęście
      zaczęło mniej jeść tzn. co 2,5 - 3 godziny. ale niestety nie trwało to długo.
      mój mały już jest w miarę stary jak na to forum, bo już tydzień temu skończył 5
      miesięcy, a w nocy budzi się co 2-1 godzinę. wobec tego dołączam do wszystkich
      zombi. najgorzej jest rano tak do 11-stej kiedy dopiero wracam do świata
      żywych. żadne wcześniejsze chodzenie spać nie pomaga. ja chcę przespać 3
      godziny za jednym rzutem!!!!! wprowadziłam wieczorne karmienie kaszką. uwielbia
      ją. zjada w trzy minuty i narzeka, że za wolno podajemy łyżeczkę. niestety nic
      nie pomogło.
      a co do wiercenia się to również śpiąc kręcił się wokół własnego pępka o 360
      stopni. tzn. chciał się tak kręcić, ale łożeczko jest zbyt wąskie. wpadłam na
      pomysł i na jedną połowę łóżeczka położyłam zwiniętą kołderkę, więc zawęziłam
      mu pole manewru. i tym sposobem wtula się, albo w kołderkę, albo w ochraniacz
      przy szczebelkach.
      pozdrawiam zombiaście!
    • niebieskaewka dosyp kleiku do mleka,moja po tym lepiej spi 28.06.07, 15:09
      • sorriso77 żre już :) 28.06.07, 15:11
    • matylda07 Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 23:47
      Moja budzi się w nocy o 1 (nie zawsze) i 3. Mimo, ze w dzień głównie butla, cyca
      mało chce, to właśnie w nocy wyłącznie pierś. Podejrzewam, że to
      przyzwyczajenie, bo pociumka troche i zasypia, a często we śnie je. Ale nie
      odzwyczajam jej, bo chcę jeszcze karmić piersią. Budzi się około 9-10 rano, gdy
      pośpi wiecej w dzień nawet o 8.
    • ziena77 Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 28.06.07, 23:55
      A ja czytałam, że dzieci od 6-go miesiąca powinny przesypiać całą noc. Nie
      powinny być głodne. Mam nadzieję, że tak bedzie za ponad miesiąc smile
      • princessa1 Re: zaczynaja mnie wkurzac wątki typu moje dzieci 29.06.07, 12:35
        a moja dziś pobiła rekord spała od 21.15 do 6.15smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka