Dodaj do ulubionych

samodzielne wyjazdy

05.07.07, 13:12
jetem ciekawa czy wasze pociechy pojechały na wakacyjne obozy i kolonie , ja
chciałam syna wysłać na obóz zuchów ale on się uparł, że nigdzie nie jedzie
bo nie będzie dźwigał plecaka smileale ogólnie od ferii szedł w zaparte ze nie
chce jechać i już. poniważ koszt był niemały niestety stwierdziłam, ze na
siłę go wysyłać nie będę bo i tak potem jedziemy razem a z kasą się nie
przelewa
Obserwuj wątek
    • monikak14 Re: samodzielne wyjazdy 05.07.07, 17:44
      Dora tak. Nie jest to jej pierwszy wyjazd (jeśli dobrze liczę to 5). Chciała i
      jak donosi wszystko OK poza pogodą, ale na to wpływu nie mamy. W zeszłym roku
      był to obóz aikido, a w tym kolonia ze szkoły. Jeden z ważniejszych argumentów
      przy wyborze to była lokalizacja czyli "nad morzem".
      • pipi64 Re: samodzielne wyjazdy 09.07.07, 09:17
        Mój syn wyjechał w tym roku poraz pierwszy sam - na kolonie. Chyba do końca nie zdawał sobie sprawy jak to będzie - radzić sobie samemu przez blisko 3 tygodnie, ale zdecydował się, że pojedzie, żeby "trochę się usamodzielnić", jak sam stwierdził.
        Pierwszy tydzień w porządku, nowe miejsce, nowi koledzy. Potem trochę mu było tęskno... telefony... smsy... Teraz się chyba zaklimatyzował, jest całkiem zadowolony, ale już się cieszy, bo wraca w piatek do domku smile
        Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej!
        Szkoda tylko, że pogoda nie dopisała, może reszta wakacji będzie cieplejsza?
        • aniab28 Re: samodzielne wyjazdy 14.07.07, 22:38
          Moja Nicola też jutro wraca z Kolonii Zuchowej smile
          Też jest super zadowolona (jutro dowiem się więcejsmile jedynie faktycznie pogodę
          mieli do banisad
    • jenny_xx_ Re: samodzielne wyjazdy 17.07.07, 08:48
      moja jedzie na pierwsze kolonie za tydzień i teraz sama nie wiem, bo słyszałam
      opinie, ze nie odwiedzać, bo to później bardzo rozbija dziecko. Przyznam, że
      miałam w planach po tygodniu wskoczyć do niej w weekend, ale teraz to sama nie
      wiem... Bo moze faktycznie bedzie mocniej tęsknić po naszej wizycie?
      • pipi64 Re: samodzielne wyjazdy 17.07.07, 19:06
        Też miałam obawy, czy odwiedzić na koloniach mojego syna. Jednak pojechaliśmy, tym bardziej, że był dosyć blisko (1,5 godziny jazdy). Ogromnie się cieszył jak nas zobaczył, wszystko pokazywał, oprowadzał, dzielił się swoimi przeżyciami. Fakt, że było mu przykro jak odjeżdżaliśmy, łzy w oczach, przytulanie, ale tata przeprowadził "męską" rozmowę i dzielnie nas pożegnał.
        Nie żałuję, że pojechaliśmy - dopiero by mu było przykro, gdyby do wszystkich dzieci rodzice przyjechali, z torbami pełnymi łakoci, a do niego - nie.
    • m_o_k_o Re: samodzielne wyjazdy 25.07.07, 13:41
      Oskar pierwszy raz pojechał na kolonie sportową - wrózil zadowolony, zbuntowany
      i nabył nowych umiejętności. Za rok znowu pojedzie na bank !
    • kai_30 Re: samodzielne wyjazdy 28.07.07, 23:48
      Moi (jeden 1998, drugi 2000) na koloniach jeszcze nie byli, samodzielny wyjazd
      to tylko dwudniowa wycieczka starszego, bo wyjazdów do babci na miesiąc nie
      liczę. Ale w tym roku będzie przełom - dostałam wreszcie sanatorium dla nich, a
      właściwie szpital uzdrowiskowy, na 27 dni. Nie przyznano mi sanatorium z
      opiekunem, poza tym nie mam możliwości wzięcia urlopu, więc tylko ich odwiozę,
      może wynajmę jakąś kwaterę na dwa dni, a potem zostaną sami. I szczerze mówiąc
      trochę się boję...
    • jenny_xx_ Re: samodzielne wyjazdy 29.07.07, 11:50
      Moje dziecko od piątku się "koloniuje" i przyznam szczerze, że dla mamy
      jedynaczki jest to większy problemsmile Ja tęsknię i czekam na telefon, a ona
      dzwoni czasem z chaotycznym kilku zdaniowcem i zaraz kończy bo coś tamsmile)) Tyle
      dobrego, że dziecię szczęśliwesmile)) Ja jakoś to muszę przeżyćsmile))
      • mika119 Re: samodzielne wyjazdy 30.07.07, 21:28
        Moja 9 letnia corka juz drugi raz pojechala na oboz zuchowy. Warunki
        spartanskie spanie w namiotach mycie w jeziorze, ale czas maja tam tak
        zorganizowany ze nie maja czasu myslec o warunkach. Pogody nie bylo ani rok
        temu w sierpniu deszcze ani teraz w lipcu zimno a mimo to jest bardzo
        zadowolona i za rok napewno tez pojedzie. Takie wyjazdy ucza samodzielnosci
        kreatywnosci, zachowania w grupie. Dzieci moga sie wykazac zdobywajac tzw
        sprawnosci to dziala na ich ambicje.
    • iffona Re: samodzielne wyjazdy 02.09.07, 21:18
      terazniejszy wyjazd byl 6 z kolei samodzielnym, w przyszle wakacje
      pojedzie chyba na 2 kolonie/obozy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka