olazur 11.07.07, 16:58 jak się waży w waszych poradniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka11333 Re: ważycie dzieci na golaska czy w pieluszce? 11.07.07, 17:06 Raczej na golaska a pielucha waży mniej więcej 35 g więc możesz sobie odjąć. W domu ważę na golasa Odpowiedz Link Zgłoś
bzik83 Re: ważycie dzieci na golaska czy w pieluszce? 11.07.07, 17:14 państwowo w pieluszce a jak byliśmy prywatnie u lekarza to bez... Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr bez pieluszki ;-) 11.07.07, 18:48 a jak już jesteśmy przy pomiarach, to ostatnio jak mierzono mojego Jasia to tak trochę pi razy drzwi, jeśli chodzi o długość i wyszło im mniej, niż mi ... Jak następnym razem go zmierzą dokładniej to wyjdzie, że straszny skok zaliczył Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr a cha, ale nie na samej wadze, bo ... 12.07.07, 12:32 tam gdzie chodzę, dzieciątko jest zawsze kładzione na jednorazowych ręcznikach - podkładach Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: ważycie dzieci na golaska czy w pieluszce? 11.07.07, 22:02 w pieluszce - higienicznie i dziecko nie jest kładzione bezpośrednio na zimny blat Odpowiedz Link Zgłoś
kfilka Re: ważycie dzieci na golaska czy w pieluszce? 11.07.07, 22:26 W mojej przychodni ważą dziecko i w pieluszce i w ubraniu - z tym, że dziecko ma być jak najlżej ubrane, czyli zdejmują to, co się da, zostawiają warstwę "przy skórze", a potem odejmują 30dag. No i nigdy nie mam pewności, ile dokładnie moje dziecko waży ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: ważycie dzieci na golaska czy w pieluszce? 12.07.07, 12:26 u nas ważą w pampersie, dziecko leży na tetrowej pieluszce - którą należy mieć ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś