zebra51 03.09.07, 13:54 zastanawiam się kiedy jest czas na tzw. zamknięcie drzwi do łazienki. U nas jeszcze kąpiemy się i przebieramy przy synku. Może już czas na większa intymność? A jak jest z tym u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o_tuska Re: Nagość przy dziecku 03.09.07, 14:16 my też- nie robimy z tego tematu tabu dla Batiego narazie to narmale - ostatnio zaciekawiły go moje sutki hihi(przestałąm go karmić jak miał 1,5 miesiąca) sama nie wiem czy to coś niestosownego??? przyznam Wam cze czasem wpada do łazienki moich rodziców ostatnio podglądał dziadka ewcześniej wpadł na babcię nikt się nie obraził a i on nie był zdziwiony ciekawa jesttem innych opinii buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
beatat114 Re: Nagość przy dziecku 03.09.07, 21:19 ja już zamykam łazienkę przed Emilką, z tego względu, że pakuje się za mną za każdym razem jak tam idę, obojętnie co będę robić, ale przebieram się czasem jeszcze przy niej i nie robię z tego wielkiego halo, traktuje to jako normalną rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: Nagość przy dziecku 03.09.07, 21:20 tez sie nad tym zastanawiałam ja zaczelam troche sie kryc w trakcie odstawiania od piersi (11 miesiecy miał Erw), ale teraz wrocilam do strasznym zwyczajów chodzenia "na golasa". Na razie pomyslalam, ze do 2 latek to chyba nie problem, poza tym klimat nie bardzo sprzyja, wiec to głównie takie momenty gdy wychodzę po kapieli etc. A i to odpada gdy są teściowie (mamy dwa pokoje, wiec w zasadzie żadnych możliwości) Bardziej zależy mi, żeby nie wchodził do toalety - gdy zamknę drzwi to wyje i muszę go zabawiać... he he... Hm... to bardzo ciekawy problem Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Nagość przy dziecku 03.09.07, 22:52 Em, też wali Ci do drzwi jak siedzisz w ubikacji? ) U nas jest walenie pięścią w drzwi i żałosne "maaamoooooo"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: Nagość przy dziecku 03.09.07, 23:18 Haha, u nas z kibelkiem to samo, stoi, wali w drzwi i wrzeszczy a jeśli chodzi o nagość to nie ukrywamy się przed Filem. No i w sumie przed Magdą też się jakoś straszliwie nie ukrywam, jak mi wejdzie przypadkiem do łazienki jak się przebieram czy myję to nie robię z tego jakiegoś wielkiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatat114 Re: Nagość przy dziecku 04.09.07, 20:43 Emilka wprawdzie nie wali w drzwi, ale krzyczy , a jak nie reaguję to zagląda do mnie przez dziurki w dole drzwi łazienkowych Odpowiedz Link Zgłoś
lorunia Re: Nagość przy dziecku 10.09.07, 22:11 U nas ten sam problem z toaleta. Jak jestesmy sami to musze go wziasc ze soba, bo to maly urwis i po parapetach by chodzil, zostawiam drzwi uchylone i sam otwiera. Przynosi mi zabawki. I wiecie co nauczyl sie do czego papier toaletowy sluzy, bo jak piore to sa otwarte drzwi przychodzi rwie kawalek paiperu i mozna powiedziec ze tylek sobie podciera. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Nagość przy dziecku 12.09.07, 10:41 nie mam zamiaru nigdy sie przed dzieckiem kryc, moi rodzice nadal sie przede mna nie kryja,specjalnie nie latamy nago ale tez nikt sie specjalnie nie zaslania i tak samo mam nadzieje postepowac ze swoim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: Nagość przy dziecku 07.10.07, 22:57 My z mężem oboje chodzimy przy córce nago, ostatnio nawet mąż sie z nią kąpał. Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: Nagość przy dziecku 09.10.07, 22:30 U nas też bez problemów,zresztą moja mame do dziś widuje bez stanika,siostry też.Nie mam zamiaru robić z tego tematu tabu. Odpowiedz Link Zgłoś