kaliaa 27.09.07, 15:10 tak mamy wpisane w ksiazeczke po dzisiejszym bilansie dwulatka! ha mala wazy 10 kg i ma 86 cm wzrostu. Wagowo to 3 centyl. Ja jednak przestalam sie juz tym przejmowac, mala ladnie je, taka widac jej uroda. Pozdrawiamy mamy wszystkich szczupaczkow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_mod Re: niedór wagi 27.09.07, 17:54 Miłosz waży 10,300, też jet szczuplaczkiem, bo wzrost ma dwulatka. U nas jednak nie ma wpisu o niedoborze, bo pediatra powiedział, że Miłosz jest "obciążony" genetycznie. To znaczy ja jestem niskiego wzrostu i ważę niewiele ponad 40 kg. Raz nawet przy którymś szczepieniu musiałam wejśc na wagę, żeby dopisali ją do karty małego i nikt się nie czepiał, że nie ma wzmianki o niedoborze. Radzę sie nie przejmować, za mną w szkole szła etykieta o niedoborze, ale dopiero po pobycie w szpitalu (z tego powodu) orzekli, że to sprawy genetyczne, jak by nikt nie widział mojego taty i dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: niedór wagi 28.09.07, 23:18 jeśli wyniki krwi ma dobre i apetyt mu dopisuje to nie przejmuj się, Tytus też nie waży dużo bo 12 kg tyle że lekarze patrząc na mnie mówią że trudno się dziwić ja 4 miesiące po porodzie 2 dziecka mam niecałe 44 kg a chciałabym więcej bo przez całą podstawówkę czepiali się mnie że mam "niedobór" a jak chodziłam na rozmowy w sprawie pracy to ostentacyjnie słodziłam herbatę trzema łyżeczkami cukru żeby wiedzieli że nie jestem anorektyczką... już pewnie nigdy nie przytyję i będę na starość sucha i pomarszczona buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 9 590g i 78 cm! I co ja mam powiedziec?!!! 04.10.07, 14:46 Dzisiaj bylismy na bilansie 2-latka. Maly ma skonczone 25 miesiecy. I wazy zaledwie 9590g i mierzy raptem 78 cm. Kruszynka! Do tej pory byl typowym niejadkiem. Od miesiaca zaczal nieco wiecej palaszowac. Lekarka mowi ze za 4 miesiace kontrola. Jak nie podpasie sie to morfologia. Ale ja wiem ze z nim wszystko ok. Tyle ze jest drobinka... po tatusiu. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: 9 590g i 78 cm! I co ja mam powiedziec?!!! 04.10.07, 17:02 Miska no to rzeczywiscie Twoj synek jest drobinka ale male jest piekne ja robilam prywatnie morfologie z rozmazem, i wyniki mala ma swietne takze sie nie przejmuje, ja jak mialam 2 lata to mierzylam tyle samo a wazylam pol kilo wiecej czyli tez bylam drobina. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: 9 590g i 78 cm! I co ja mam powiedziec?!!! 05.10.07, 08:50 Dzieki kaliaa za pocieszenie. Mam nadzieje ze teraz Michal ruszy z kopyta, bo od miesiaca widze poprawe apetytu...wyszla pierwsza piatka i jak reka odjal. Pozdrawiamy goraco Odpowiedz Link Zgłoś
iva30 Re: niedór wagi 05.10.07, 10:56 Ania prawie 11 kg i 84 cm. Też należy do drobnych - po mnie . Nie jest żarłokiem, ale nigdy jej nie zmuszamy do jedzenia. Bardzo się cieszę z tego, że ma taką właśnie figurę . Może nie będzie miała skłonności do nadwagi. Ostatnio strasznie dużo widzę nastolatek z dużą nadwagą. Społeczeństwo nam tyje. Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka norma 13.10.07, 13:31 Mloda ma 90cm i 11kg,jest wysoka i szczuplutka po rodzicach.Moim zdaniem moglaby jesc wiecej ale wyglada i zachowuje sie zdrowo,zobaczymy co powiedza na bilansie Odpowiedz Link Zgłoś