zniemczyk 27.03.08, 17:46 Byliśmy dzisiaj na usg Jestem dokładnie w 10tc. Maluch ma ok. 35mm Widziałam jak mu bije serduszko i tak pięknie skakał Widziałam już nie tylko główkę, ale i rączki i nóżki Wyszliśmy od lekarza promieniejąc ze szczęścia To było wspaniałe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akun73 Re: Po wizycie :) 27.03.08, 17:55 Gratuluje i zazdraszam )) Ja jeszcze musze poczekac, chyba dopiero na te genetyczne pojde a wiec za jakies 2 tygodnie, mam najdzieje Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: Po wizycie :) 27.03.08, 18:13 gratuluję zdrowego bobaska!!!Lubie czytać takie pozytywne posty)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamar25 Re: Po wizycie :) 27.03.08, 18:56 hej ja też już po, mamy podobne terminy - u mnie 10 t i 4 dni, a dzidzia ma 37,5 mm, tak z ciekawości na kiedy masz termin? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Po wizycie :) 27.03.08, 19:26 Gratuluje i super wiadomośc!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Po wizycie :) 27.03.08, 20:14 Super, ja też lubię takie pozytywne posty kamar25 - gratuluję dużego bobasa termin wg OM mam na 23 października A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Po wizycie :) 27.03.08, 19:32 Gratulacje!!! Badanie USG na ktorym widac malenstwo to jest niesamowite przezycie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Po wizycie :) 27.03.08, 19:35 zniemczyk....... Wyczytałam na innym wątku że dopiero idziesz w czerwcu na usg genetyczne, a to badanie robi się między 12 a 14 tyg i nie wiem czemu tak późno! Lekarz ci dobrze policzył???????? Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Po wizycie :) 27.03.08, 20:23 wiem, ale mój gin mi odradzał te wcześniejsze badania genetyczne, bo nie mamy żadnych predyspozycji żeby dziecko było miało jakiekolwiek wady wrodzone. Dbam o siebie i dziecko i powinno być wszystko ok. Gdyby było mnie stać, pewnie bym poszła i na to badanie, ale za mało mamy kasy, a za dużo wydatków. W czerwcu, tj. w 20tc będziemy mogli dowiedzieć się o wiele więcej: wszystkie możliwe badania, czy wszystko jest ok oraz płeć dziecka Nie mogę się już doczekać czerwca Zwłaszcza jak czytam Wasze posty o wynikach tych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
kamar25 Re: Po wizycie :) 28.03.08, 08:58 ja nie robię żadnych testów genetycznych - może warto, ale ja sie raczej nie zdecyduje, nie chcę się denerwować - czy jego wyniki coś by zmieniły... Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Po wizycie :) 28.03.08, 11:10 Dokładnie kamar25 W czerwcu jedziemy, żeby tylko wiedzieć, czy na pewno ciąża prawidłowo się rozwija, no i z ciekawości, żeby poznać płeć Piotr ciągle mówi że to będzie chłopak, ale jeśli tak, to mam nadzieję, że chociaż następnym razem da mi dziewczynkę Odpowiedz Link Zgłoś
anulia1 Re: Po wizycie :) 28.03.08, 11:21 ja też po wizycie: też 10 tydzień i prawie 4cm długości! no i termin mam na 23 października! Odpowiedz Link Zgłoś