ewahewig 31.03.08, 11:00 Dziewczyny,to pytanie do tych ktore juz byly na usg w 12-14 tygodniu.otoz czy to bylo usg dopochwowe czy juz takie przez brzuszek?Mam dzis wieczorem kolejna wizyte u lekarza razem z usg i nie wiem na co sie nastawic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lonka11 Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 11:02 ja miałam dopochwowe w 13tyg pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sysunia-leniwca Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 11:06 a czy na takie usg genetyczne trzeba sie specjalnie umawiać? Ja mam za tydzień wizyte i nie wiem, czy muszę specjalnie podkreślać, że to ma być właśnie takie usg. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1974_1 Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 11:10 Ja byłam w 12tc i miałam robione przez brzuszek! Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 11:19 Joasiu,ja nie wiem czy to usg bedzie genetyczne,po prostu lekarz do ktorego chodze,na kazdej wizycie robi usg.A ze to jest ten czas na badania genetyczne,wiec go dzis spytam czy robi te usg pod tym katem.Nie wiem czy ten sprzet co on ma nadaje sie do tego.No ale jak mi nie bedzie w stanie tego wykonac to napewno nie bede sie nigdzie indziej na takie badanie zapuisywala,co ma byc to bedzie.A mam nadzieje,ze bedzie o.k.juz sie nie umiem doczekac,jak zobacze dzis dzidziusia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 21:20 tam gdzie ja chodzę na genetyczne trzeba się umawiac osbno - z tego co zrozumiałam przy pierwszej wizycie. pan kazał mi przyjść za miesiąc - czyli w tym tygodniu, i to będzie już 10-11 tydz i wspomniał, że wówczas "zxaproszą" mnie na usg genetyczne. Nie wiem czy będzie to robił ten sam lekarz czy inny i czy w jakims "specjalnym" ku temu gabinecie, ale kiedyś w rejestracji słysząłam tez jak jedna dziewczyna zapisywała się na usg genetyczne, wiec wszystko wskazuje na to, że będzie osobno... i tak chyba jest nie tylko tu gdzie ja chodze, bo tak samo spotkałam się (chyba nawet na tym forum) z wiadomościami o cenach usg genetycznego (ponad 200zł)... a co do sposobu robienia usg po 10 tyg to sama się zastanawiam, bo w piątek mam wizytę i nie wiem czy będzie przezpochwowe czy brzuszne... Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 11:20 i tu znów zależy od sprzętu, na mniej czułym trzeba przez pochwę ja miałam przez brzuch i dobrze mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 12:13 dokładnie tak jak mówi Ania (hanti) - zależy od sprzętu. Ja miałam dopochwowe badanie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 12:21 Ja miałam w 12tc przez brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 19:39 Ja mam mieć w 13 tyg i już przez brzuch...... Odpowiedz Link Zgłoś
paulapom Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 20:12 ja miałam juz przez brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Mam pytanie juz na dzis 31.03.08, 22:26 No to wam teraz napisze,bylam,widzialam,przezylamOtoz najpierw pan doktor postanowil nam zrobic dopochwowe,ale stwierdzil w trakcie,ze dzidzius za duzy juz na takie atrakcje i zrobil nam przez brzuszek.Wszystko swietnie bylo widac,dzidzius szalal jak nakrecony.No i zdjecia tez nam porobil. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Mam pytanie juz na dzis 01.04.08, 08:51 gratulacje super wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
dawida27 Re: Mam pytanie juz na dzis 01.04.08, 11:27 ja mam usg robione od samego poczatku przez powoke brzuszna, przy pierwszej ciazy tak samo bylo Odpowiedz Link Zgłoś
derris Re: Mam pytanie juz na dzis 02.04.08, 15:39 Ja w 13 tyg mialam przez brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha19-1 Re: Mam pytanie juz na dzis 02.04.08, 16:24 Polecam dopochwowe,ja miałam takie i takie.Bez porównania!W tym pierwszym widac wszystko bardzo wyraznie rączki,nóżki nawet nosek!! SUPER SPRAWA! Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Mam pytanie juz na dzis 02.04.08, 17:47 ja miałam przez brzuch i też było wszystko widać wyraźnie Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: Mam pytanie juz na dzis 02.04.08, 20:33 Ja jak na razie miałam oba USG (w 7 i w 13 tyg.) robione dopochwowo. Kolejne będzie między 20 a 22 tc, czyli jakoś na początku czerwca, myślę, że tym razem już przez brzuch, bo będzie większy Ale na tym dopochwowym rzeczywiście dobrze wszystko widać. Magda Odpowiedz Link Zgłoś