bazialive 19.05.08, 07:51 Wirusa opryszczki mam w sobie od lat .Teraz wsykoczyły mi dwie i jest to dość upierdliwe .Zastanawiam sie czy moge stosowac maści specjalne do opryszczki - jestem w 20 tc . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
djablica1 Re: opryszczka!!!! 19.05.08, 08:43 Też to znam Właśnie się jej pozbyłam.Stosowałam Vratizolin,w sumie to nie wiem czy można w ciąży bo nie konsultowałam tego z lekarzem.Uważałam,żeby jej nie dotykać językiem np.Zresztą w poprzedniej ciąży opryszczka jedna znikała a zaraz pojawiała się następna i też stosowałam maści (nie zaszkodziły synkowi). Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: opryszczka!!!! 19.05.08, 09:43 można stosować Vratizolin , ja używałam również plasterków i płynu Sonol zeszło szybko, ja też sie mecze od kilku dobrych lat z tym cholerstwem-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela_adam Re: opryszczka!!!! 19.05.08, 10:06 Ja niestety tez sie co jakiś czas męcze z tym. W ciąży miałam już 2 razy. Mi lekarz nie pozwolił nic stosować. Więc starałam sie wysuszyc wódką (bo akurat spirytusu nie miałam) i znikły jak ręką odjął. W 1 dzień - po prostu co cwile smarowałam patyczkiem nasączonym w wódce. Odpowiedz Link Zgłoś
medialenaok Re: opryszczka!!!! 19.05.08, 14:19 Dziewczyny jest taki amerykanski sposob na opruszczke: smarowanie jej pasta do zebow Serio. Najlepsza jest to klasyczna, biala (nie zelowa). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bazialive jestem spokojna 20.05.08, 11:01 Mam już 4 opryszczki !!!!poprostu bajka.Mój doktor kazał mi smarować Zoviraxem , nie wychodzić z domu i niczym sie nie martwić .Byłoby gorzej gdyby to była moja pierwsza opryszczka w życiu a skoro mam ja juz od lat to nic sie nie stanie.Bardzo dziekuje WAM za rady .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś