maurycjaa 21.05.08, 08:49 jak sobie z nimi radzicie? używacie jakichś kremów, a może innych sposobów... bo mi nic nie pomaga bolą jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catalina81 Re: bolące piersi 21.05.08, 09:44 mi pomogła zmiana stanika na bardziej "miękki", ciepły prysznic, smarowidła żadne nie pomagały, po jakimś czasie samo przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: bolące piersi 21.05.08, 12:28 bolą i już, nic nie pomaga, a jak wyjdę na dwór i jest mi zimno to już wogóle masakra Odpowiedz Link Zgłoś
mm79 Re: bolące piersi 21.05.08, 12:45 Mi pomaga ciepła kąpiel...w pierwszej ciązy nosiłam zupełnie miekki stanik i bolały okropnie a teraz noszę miękki ale z fiszbiną, dużo lepiej trzyma i piersi nie sa takie dokuczliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: bolące piersi 21.05.08, 16:08 JA 24h/dobę muszę chodzić w biustonoszu, jak go tylko zdejmuję pod prysznic, to z bólu chce mi się aż płakać. Dziś spałam bez (wyjątkowo) i podczas każdego nocnego wstawania do Antka, że tak wprost napiszę, musiałam je sobie trzymać!!! Nic nie stosuję, cierpię Odpowiedz Link Zgłoś
margo13ak Re: bolące piersi 21.05.08, 16:42 Jedyne, co mi pomagało - w pierwszej ciąży i teraz to krem do pielęgnacji biustu Mustela 9 miesięcy - NAPRAWDĘ zmniejsza to napięcie piersi - po dwóch dniach smarowania dwa-trzy razy dziennie przestały boleć! Nie bolały już przy każdym kroku, nie drapał ich stanik... Dla mnie rewelacja - jedyny krem, który tak na mnie działał (i działa), polecam gorąco - mimo ceny około 53-78 PLN za tubkę w aptece, ale jest wydajny - mi wystarcza na 2,5 - 3 miesiące 1 tubka na dwa razy dziennie. Poza tym - DOBRZE dobrany stanik, spanie w bawełnianym topie podtrzymującym biust (na ramiączka i w gumkę pod biustem), teraz w 21tc już mogę spać bez topu - jak pilnuję kremu, to nie bolą . Odpowiedz Link Zgłoś
hubba-bubba Re: bolące piersi 30.06.08, 16:51 Przede wsyzstkim piersi trzeba trzymac w cieple. Wygodny, miękki stanik (w odpowiednim rozmiarze!!!) to absolutna podstawa. Niestety ból jest naturalny, mówi to mama dwójki dzieci, w końcu piersi zmieniają rozmiar - u mnie z miseczki B do dobrego D - jakoś to się musiało dziać. Na całe piersi stosowałam olejek przeciw rozstępom frei'a (z niemiec, ale teraz juz jest w polsce) bo dla dizeci nieszkodliwy, a rewelacyjnie ujedrnia i zapobiega rozstepom czego sie balam. Na delikatne brodawki stosowałam i nadal stosuje bo jeszcze karmie, Maltan (też ju z przetestowany i niezawodny). Taka podstawowa pielegnacja pomaga przetrwac ten najbolesniejszy okres. Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: bolące piersi 30.06.08, 20:01 mnie pomaga stanik dobrze dopasowany, podtrzymujacy piersi.Ten ból jest niestety nturalny i trzeba sie pzremęczyć. Potwierdzam, na bolace podraznione brodawki, maltan jest bardzo skteczny. Odpowiedz Link Zgłoś