lonka11 25.07.08, 10:45 www.allegro.pl/item398979357_quinny_speedi_sx_gondola_fotel_spiwor_kosz_wys_0_.html nie jestem za 3 kolowymi ale szłyszałam że ten model sprawdza się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotarybka_1 Re: wózek Quinny Speedi SX - proszę o opinie 25.07.08, 14:36 ja właśnie obawiam się tych 3 kółek, mi też się ten model bardzo podoba, ale już kilka opinii słyszałam, że jednak 4 kółka są mimo wszystko bezpieczniejsze. Nie chodzi o samą jazdę - tutaj Quinny sprawdza się b.dobrze, raczej o sytuację, kiedy przypadkowo dojdzie do potrącenia wózka (biegające starsze dziecko, duży pies), wtedy ponoć jest jednak mniej stabilny niż tradycyjny 4-kołowiec. W sklepie dokładnie go oglądałam, nie wydawał mi się mniej stabilny, no ale już kilka osób mi je odradzało (w tym sprzedawca w jednym za sklepów). Może inne dziewczyny, które miały już doświadczenie z wózkami coś nam podpowiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: wózek Quinny Speedi SX - proszę o opinie 26.07.08, 15:22 też mi się zdaje że może byc mniej stabilny, dlatego wybrałam inny model Quinny Buzz 4, jest lekki ma mały stelaż dwie spacerówki jedna mniejsza druga dla starszego dziecka fajnie wyprofilowana, jak na dzień dzisiejszy to mój nr 1. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: wózek Quinny Speedi SX - proszę o opinie 26.07.08, 16:38 używam obecnie speedego i jestem bardzo zadowolona. Fakt - gondola nie za duża i obawiam się zimy (poprzednie dziecko mam marcowe i nie potrzebne nam byly koce, kombinezony itd w gondoli). Za to spacerówka super, bo duża i wygodna dla dziecka. Przejeździliśmy całą zimę ze śpiworkiem i było ok. Nie zauważyłam by wózek był mniej stabilny. Używam półtora roku prawie i nigdy nie zdarzyło mi się bym miała problem z utrzymanie go albo coś w tym stylu. Jest znakomity do spacerów po lesie i nierównym terenie - duże pompowane kółka to duży plus. Jak na taj wielkości wózek jest lekki i można prowadzić go jedną ręką. Dobrze się składa - my złożonego trzymamy w szafie. Generalnie polecam. Oczywiście nie jest pozbawiony wad, ale plusów chyba ma więcej. Nie zamieniłabym na buzza - koleżanka miała, prowadził się trudno i siedzisko zdecydowanie mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 do: antusiowej mamy 26.07.08, 18:06 dzięki za opinie to znowu sobie w głowie namieszałam a w Speedim jest spacerówka w pozycji pół leżącej nie przeszkadza to dziecku??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: do: antusiowej mamy 26.07.08, 23:05 Moja sasiadka ma ten wozek i mowi, ze nie poleca( Jej zdaniem jest niestabilny i wywrotny Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Speedi i Buzz4 27.07.08, 11:57 wczoraj byłam w Świecie Dziecka oglądałam oba wózki Speedi i Buzz4 sprzedawca zdecydowanie polecał Speediego powiedział że pomimo tych 3 kółek wózek sprawdza się na nierównych terenach jest teraz na niego jakaś promocja cały zestaw ok 1700zl , Buzz jest droższy a mimo to polecał Speediego.... Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama lonka 27.07.08, 21:45 oparcie to kwestia przyzwyczajenia się dziecka. Mój Antek od początku spał na brzuchu i potem jak przenieśliśmy się na spacerówke to miał problem żeby zasnąć. Trwało to około miesiąca, ale potem było już ok. Do dziś się w nim dobrze wyśpi - ale fakt - to że się nie rozkłada na płasko to jego minus. Natomiast ze stabilnością nie ma problemu, ani raz mi się nie wywrócił, choć jeździmy po różnych nierównościach Odpowiedz Link Zgłoś