bukmacherka34 12.03.09, 23:51 hej,jakoś nie mogłam znaleść nic na ten temat,ale od kiedy chrupki kukurydziane?od pół roku?Moja kolezanka swojemu daje,ale mi to jakos za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamymama Re: od kiedy chrupki? 13.03.09, 09:12 Jak nie ma w nich glutenu to mozna od 6 miesięcy. Kaszki kukurydziane się podaje maluchom. Gluten od 9 miesiąca, niektórzy zalecają małe ilości od 7mż. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: od kiedy chrupki? 13.03.09, 10:54 Przeciez w nowym schemiacie żywienia zaleca sie podawanie glutenu już od 5 i 6 miesiąca zycia, nie później. Odpowiedz Link Zgłoś
kamymama Re: od kiedy chrupki? 13.03.09, 11:49 tak, w małych ilosciach. mogę prosić o link nowego schematu zywienia? Odpowiedz Link Zgłoś
aniefka Re: od kiedy chrupki? 13.03.09, 12:19 proszę bardzo www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: od kiedy chrupki? 13.03.09, 15:09 chrupki kukurydziane mają w składzie tylko mąkę kukurydzianą, a kukurydza NIE zawiera glutenu.Kleik kukurydziany podaje się tak jak ryżowy po skończonym 4 miesiącu życia.Jedyny problem jaki widzę, to to,że chrupki namiękają w buzi na taką lepką papkę i dziecko nie nauczone żucia może się zadławić.Ja jeszcze nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: od kiedy chrupki? 14.03.09, 21:45 Ja małemu daję regularnie kaszę manną - jak w schemacie po pół łyzeczki dziennie. A co do chrupek to właśnie wczoraj mu dałam - ładnie złapał do raczki ale jakoś dziwnie bo tak jak wszystko wkłada do buzi to chrupek nie włożył. Miętoli w łapce i mu zabrałam. Tak więc u nas jeszcze za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: od kiedy chrupki? 15.03.09, 08:55 Ja daję. Młody bierze w rączkę, wkłada do buzi, zjada prawie cały i bardzo go to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: od kiedy chrupki? 20.03.09, 09:52 i też jest października?? nie dławi się? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: od kiedy chrupki? 20.03.09, 12:21 Nie dławi. Memle to, chrupek sie rozpuszcza, młody połyka. Zostawia tylko ten kawałek, za który trzyma. Jest z 23 października. Znaczy mój syn, nie chrupek Odpowiedz Link Zgłoś
kotocelot Re: od kiedy chrupki? 20.03.09, 16:22 No dobrze, ale czy w tych chrupkach to nie ma jakichs spulchniaczy czy innej chemii? No bo jak to jest zrobione? Ja nie wiem nie mam tu opakowania zeby zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: od kiedy chrupki? 20.03.09, 18:07 Nie, w składzie jest tylko kasza kukurydziana. Odpowiedz Link Zgłoś