Dodaj do ulubionych

Babranie:)

05.08.11, 00:11
Czy uwazacie,ze sa jakies granice,jezeli chodzi o rozwalanie i rozgniatanie jedzenia?? Nina ma 14 miesiecy i od jakiegos czasu probuje jesc lyzka,ale rowniez uwielbia robic jedzeniowe mikstury,dzisiaj np. zmieszala jajecznice z woda i wypila to!!smileNie jest to trucizna,ja tez jakos przezyje te widoki,ale czy pozwalac na takie mieszanie??
Obserwuj wątek
    • luliluli Re: Babranie:) 05.08.11, 08:59
      Ja pozwalam ze względu na to, że pora posiłków to dla mnie błogosławiony wolny czasbig_grin Także Radzik niejednokrotnie pił z kubka, w którym pływała szynka i tak dalej. Przyznaję, że mam napady i tłumaczę mu, że tak się nie robi, bo niesmaczne, ale rzadko mnie tak nachodziwink
    • agnieszka_i_dzieci Re: Babranie:) 05.08.11, 12:06
      Jak tak lubi to cóż.... wyrośnie z czasem. 14 mies. to jeszcze nie jest bardzo dorosłe dziecko wink
      Moim zdaniem możesz próbować zwrócić jej uwagę na różnicę jedzenia w domu, a w gościach: w domu może tak robić, w gościnie niech spróbuje zjeść "ładniej" - może załapie wink
      Dzieci mają różne dziwne pomysły:
      Moja młodsza siostra będąc już kilkuletnim dzieckiem zrobiła sobie taki obiad: sałata, na to ziemniaki wyjęte z zupy ogórkowej i to wszystko posypane cukrem. Zjadła ze smakiem i bez szkody dla zdrowia tongue_out
    • 11buba Re: Babranie:) 05.08.11, 20:15
      mój też tak ma (19 miesięcy) - biszkopty z wody, nalesnik z wody, chleb z soku, pozwalam, jesli tego nie wylewa i nie syfi, tylko zjadabig_grinbig_grin

ostatnio tez sobie polewał kotleta sokiem jabłkowym, ale to mu nie zasmakowało i wszystko wyplułwink
      • mama.rozy Re: Babranie:) 16.08.11, 17:11
        córka moich znajomych zalewała całe drugie danie tym,co miała do picia na obiad
        miała wtedy ponad rok
        wyrosła z tegowink
        • sentja Re: Babranie:) 29.08.11, 02:57
          Moj starszy ma 2,5 i mam nadzieję, że to apogeum eksperymentów - nie tylko z jedzeniem. Jeśli "nieporadnie" je albo ma swój sposób jedzenia ( np. prepruje ziarenka z fasolki szparagowej) to pozwalam, jeśli ewidentnie najadł się, bawi się z nudów i brudzi- to kończymy imprezę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka