sweethour83 16.08.13, 17:49 Witam, Planowo we wrześniu będę mamą 14-miesięczniaka i noworodka. Polecacie zakup podwójnego wózka? Jakie polecacie? Czy może proponujecie jakieś inne rozwiązania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tulimatka Re: jaki wózek? 19.08.13, 01:44 Jak urodziłam drugie dziecko miałam podobną różnicę między maluchami Ja kupiłam peg pergo duette. Oglądałam też zoom'a abc design, ale tam tylko w jednym siedzisku można było całkowicie rozłożyć oparcie, a w drugim jest zasada kubełka tzn że odginasz do tyłu siedzisko ale nie zmieniasz kąta pleców. Duette jest bardzo elastyczny pod tym względem, tzn., obie spacerówki możesz rozłożyć do poz leżącej, możesz je dowolnie konfigurować - przodem, tyłem jedno za drugim itde. Można tez wpiąć jedną gondolę i ja tak z czasem zrobiłam, kupiłam dla noworodka na okres zimowy (u mnie noworodek pojawił się pod koniec listopada) gondole, ale wtedy żeby druga spacerówka mogła rozkładać się do poz leżącej układ musi być taki: patrząc od str matki prowadzącej wózek: najpierw spacerówka z WYJĘTYM pałąkiem ustawiona przodem do kier jazdy i następnie gondola navetta, czyli noworodka masz dalej niż starsze dziecko, ale w zamian starsze dziecko jak uśnie może spać rozłożone trochę skomplikowane Możesz też ustawić tak: najpierw gondola a za nią przodem do kier jazdy spacerówka, wtedy z pałąkiem ale wtedy spacerówki nie rozłożysz, bo za plecami jest już gondola. Gondola sama w sobie jest super, mam porównanie tylko do emmaljungi - to wg mnie fajniejsza. Jest tak wyprofilowana że jak ją wypniesz i postawisz na podłodze to można ją lekko bujać. Sam wózek dzięki kierownicy prowadzi się lekko (na twardej powierzchni) w śniegu dużo ciężej. Czytałam że w jego konstr. jest linka (od kierownicy) która ma tendencję do zrywania ale mnie jak do tej pory nic się nie zerwało. Ogólnie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
rebelka1986 Re: jaki wózek? 28.08.13, 08:44 Witam Bardzo polecam wózek podwójny, dla mnie do tej pory jest wybawieniem, a dzieci mam już duże - 3,5 roku oraz 1 i 8 miesięcy Teraz jeździmy wózkiem p&t dash, jest super dla dwójki większych dzieci, nie wiem czy sprawdziłby Ci się od początku, bo ma dość soecyficzny sposób przewozu noworodka Ja dla swoich chłopaków na początek miałam abc design zoom, bo zależało mi naklasycznej dużej gondoli. Służył nam około roku i byłam bardzo zadowolona, szczególnie że wózek wszędzie się mieścił i miał sporo możliwych ustawień siedzisk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markul83 Re: jaki wózek? 28.08.13, 13:22 ja bez podwojnego wozka bym sobie nie poradzila od poczatku mialam P&T sport, kupilam uzywany. To specyficzny wozek, ale u nas sprawdzil sie rewelacyjnie, do tej pory uzywamy. Malucha przewozisz w "dziwny sposob", ale naszemu nic sie nie stalo, bylo mu cieplutko, wygodnie i od razu w wozeczku zasypial. Ja mam maly samochod, ale dosyc sporo podrozujemy bo mieszkam pod miastem i wozek podwojny musial mi sie miescic do samochodu. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka2011 Re: jaki wózek? 28.08.13, 18:26 u mnie różnica 16 m-cy, miałam wózek abc design, ciężki, masywny, ale bardzo go lubiłam, służył nam blisko 2 lata, kupiłam używany, sprzedałam drożej niż kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopty35 Re: jaki wózek? 18.10.13, 23:23 Easy Walker. Dzieci siedzą (lub leżą) obok siebie, nie pod sobą lub jeden za drugim. Gondolę można umieścić przodem lub tyłem, obok siedzisko spacerowe. Gdy się kończy czas jeżdżenia w gondoli, zakładasz drugie siedzisko spacerowe. U mnie jest 1,5 roku różnicy i do teraz, gdy młodsze ma 2,5 roku, używam wózka, bo czasem tylko tak można ich okiełznać. Odpowiedz Link Zgłoś