02.08.05, 19:58
Witam wszystkich
Może to nie jest naodpowiedniejsze miejsce ale nie znam tez lepszego.Mam takie marzenia.Pamiętacie takie zabawki pajacyki(pociągasz za sznurek a rączki i nózki idą w górę).Bardzo chciałabym zrobić go dla mojej siostrzenicy.Wiecie moze gdzie moge znalezc szablon do wyciecia.W jakiej ksiazce lub czyms podobnym.
buziaczki
Aldonka
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: pajacyki 03.08.05, 10:33
      Cześć, Aldona,
      nie mam pojecia, jak zrobic pajacyka, ale mam do pajacow wielki sentyment i
      chciałam Ci opowiedzieć, czemu.
      NAd łóżkiem mojej coreczki wisiał wielki (chyba okolo 1m długosci) pajac
      szmaciny, taki z "Plecionki" (zapytaj mamy - robili slicznlalki wypchane
      trocinami). Któregos dnia, miała wtedy okolo roku, ale nieco mniej niż rok,
      poprosiła dziadka, żeby zdjął go ze sciany i jej podała. Wzięła go, pocałowała
      w usta, przytuliła i od tego dnia sypiała z "pajasiem" w objeciach, mam nawet
      takie zdjecie, jak spi trzymajac go za rękę.
      A potem - miała ze 2 lata - distała od mojej przyjaciółki pajacyka z
      błyszczącego, bardzo gladkiego materiału. Tym pajacykiem owijała sobie palec
      wskazujacy, i ssąc kciuk głaskała sie pajacem po nosku. którego dnia byłam
      bardzo smutna, przyniosła mi wtedy swoja ukochaną podusię (normalnie nie wolno
      mi jej było dotknąć), i pajaca, pokazała dokładnie, jak mam go sobie owinąć i
      jak sie głaskać po nosie ssac kciuk.
      Pajacyk był jej najukochańszą przytulanką, w ogóle chyba najwazniejszym
      przedmiotem w jej dziecięcym zyciu i dlatego mam do pajacow wielki sentyment.
      Wiec bardzo sie ucieszyłam, że ktos chce dac siostrzenicy pajacyka.
      Serdecznie Cie pozdrawiam i zyczę, zebys taki szablon zdobyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka