18.11.05, 10:59
Dzień dobry.
Nazywma się Konrad Dulkowski, jestem dziennikarzem, dla radiowej Trójki
przygotowuję reportaż o reklamach skierowanych do dzieci.
Zwracam się z prośbą o pomoc - poszukuję rodziców chętnych porozmawiać na ten
temat. Interesuje mnie czy zauważacie wpływ reklam na dzieci, jak sobie
radzicie, jak oceniacie poszczególne reklamy, czy niektore są szczególnie
szkodliwe. A może nie, może uważacie, że dziecko powinno przygotowywać się do
roli konsumenta?
Sam mam 7-dmioletnią córkę, temat jest mi więc tym bardziej bliski. Liczę na
Waszą pomoc.
Z przyziemnych powodów - niski budżet - najbardziej interesują mnie osoby z
Warszawy i okolic.
Adres mailowy znacie, mam nadzieję, że doczekam się zgłoszeń smile
Obserwuj wątek
    • saskia123 Re: reportaż 18.11.05, 15:26
      groups.google.pl/groups?hl=pl&q=reklamy%20skierowane%20do%20dzieci&lr=&sa=N&tab=wg
    • morelee Re: reportaż 18.11.05, 16:45
      Ano, widzę. Zwykle są tak dobrze zrobione, że przykuwają uwagę dzieci dużo
      bardziej niż bajeczki. Najbardziej szkodliwe to te co reklamują słodycze jako
      zdrowe, pelne wapnia, witamin itp, a potem dziecko pyta czemu nie może ich
      dostać. To jest po prostu świństwo.
    • myszamisiowa Re: reportaż 18.11.05, 19:38
      witam, ponieważ nie jestem z wawy ani z okolic to wypowiem się tutaj, bo temat
      wydaje sie być bardzo interesujący,mam 5 i pół letniego syna, reklamy lubi
      bardzo, chyba przede wszystkim dlatego, że w domu nie mamy telewizji, oglada
      bajki i programy na dvd bez reklam, więc kiedy gości u babci bardzo
      chętnie "zawiesza" oko na reklamach;co do ich jakości to niektóre sa po prostu
      głupie i to mnie w nich najbardziej razi, co do treści to za najgorsze uważam
      to. że reklamy w szczególności zabawek dla dzieci po prostu kłamią, ile razy u
      mojego synka widziałam zawiedzioną minę kiedy dostał coś o co prosił( wcześniej
      podkręcony reklamą)a okazywało się ,że to np. samo nie lata, albo że w reklamie
      były pokazany 3 dodatkowe zestawy; teraz już wie że nie można wierzyć w to co
      zobaczy się w telewizji i najpierw się upewnia;a dziecka na pewno nie trzeba
      przygotowywać do roli konsumenta,w dzisiejszych czasach nie da się nim nie być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka