Dodaj do ulubionych

lot z 2latkiem

29.05.06, 23:22
po raz pierwszy lecę z moim 2 lenim dzieckiem do Szwecji. Poradźcie mi proszę
w jaki sposób przygotować się na taki lot, czy trzeba zabrać coś szczególnego.
Obserwuj wątek
    • ana_mama_patrycji Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 08:17
      Proponuję ci skorzystać z wyszukiwarki. Sądzę, że dziewczynom nie chce się
      pisać ciągle jedno i to samo. Ten temat przewija się ciągle. Powodzenia. Będzie
      dobrze.
    • sanpja Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 11:47
      Witaj w klubie smile Ja lecę w tym roku z dwulatkiem do Tunezji.
      Pierwszy raz leciałam z nim w tamtym roku.
      To zależy od pory w jakiej lecisz. Weź mu trochę zabawek, książeczek itp.Weź
      coś do jedzenia i picia, a także coś do ubrania i ubierz go tak abyś mogła mu
      zdjąć coś, bo w samolocie zazwyczaj bywa duszno. Przynajmniej tak było jak ja
      frunęłam.
      Po samolocie będzie sobie spacerował. Podróż na pewno dobrze zniesie.
      Miłego lotu.
    • ulcia30 Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 21:32
      Ja leciałam z 2-letnią córką do USA. Wchodziłyśmy do samolotu przez rękaw i
      córcia nie mogła uwierzyć, że jest już w środku. Cały czas była zaciekawiona.
      Nie mogła napatrzeć się na zdjęcia samolotów z folderu LOTu. Naprawdę było
      super, choć moja mała do spokojnych nie należy. Panie z obsługi też pozytywnie
      nastawione, podgrzewały słoiczki z jedzeniem, przyniosły małej kredki i
      kolorowanki, itp.
      Będzie dobrze
    • martanana Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 22:13
      Prócz zabawek i innych akcesoriów, które zabierasz na dłuższe wyjście z maluchem
      ( picice,jedzenie,ubranka,mokre chusteczki) dobrze wziąć ze sobą kocyk, w
      samolocie jest chłodne, a nie wszystkie linie lotnicze oferują koce. Weź też
      gume do rzucia (np mambe, lub inną rozpuszczalną) albo cukierki do ssania -
      bardzo pomocne w momencie lądowania - nagła zmiana ciśnienia może zatkać i
      sprawić ból małym uszkom.
      Miłej podróży, pozdrawiamwink
      Marta - mama Amelki i Zuziwink
    • roseanne Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 22:40
      nie kazdy wie, ze mozna zabrac wozek parasolke, i praktycznie wjechacz
      dzieckiem az pod prog samolotu
      panie z obslugi sa raczej na to przygotowane i gdzies ten wozeczek na czas
      lotu moga przechowac - w tej sprawi mozna zadzwonic do przewozinka, jakby co
      zawsze to latwiej dziecie podwiezc i miec rece wolne do szukania dokumentow,
      biletow itd

ulubiona zabawka, najlepiej przytulanka mogaca sluzuc tez za podusie, koc,
      butelke( jesli ciagle maluch uzywa), guma do zucia - na czas turbulencji i
      ladowania
    • magdalena18 Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 22:55
      Jeśli mała ma jeszcze smoczek to pozwól jej go mieć już w czasie schodzenia do
      lądowania. Jeśli nie to zamiast gumy czy cukierka, który nie na wszystkich
      działa i jeszcze może się nim zadłąwić jak np. ją te uszy zaczną boleć i zacznie
      krzyczeć, to lepiej weź dużą butle z napojem, ze smoczkiem lub takiego np.
      Kubusia ze specjalnym korkiem. Niech pije małymi łyczkami bez względu na to czy
      uszy jej się zatykają czy nie. Zawsze stopniowo wyrówna ciśnienie, bo jak się
      już zatkają to wtedy nie da się ich odetkać pijąc łykając ślinę czy tym
      podobnymi metodami. Ja to przezyłam ze sobą i z małym i powiem Ci że to przykre
      i b. bolesne doznanie. Można też poćwiczyć z małą, nie wiem czy nie jest jeszcze
      zbyt mała, takie dmuchanie z zamkniętą buzią i sciśniętym między paluszkami
      noskiem. To pomaga odblokować jak zaczyna się zapychać. Powodzenia i miłego lotu.
    • mama.igorka Re: lot z 2latkiem 21.06.06, 16:59
      Ja leciałam z 3miesięcznym, potem co miesiąć. i luz! Co zabrać? Dużo picia,
      niech pije gdy się zatkają uszy, albo coś do "pogryzania", żucia. Pieluchy, choć
      przewijak w samolocie to śmiech, mnie się nie udało dokonać całej operacji, za
      mało miejsca. Można się zabezpieczyć na wymioty, ale nie widzialam dziecka,
      które by zwymiotowało.
      I zabierz dużo cierpliwości!!!
      • aka10 Re: lot z 2latkiem 21.06.06, 18:33
        Lot trwa 1,15 h.Nawet pieluchy nie trzeba przebierac.Zabrac cos do picia i ew.
        przed samym lotem dac krople do nosa.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka