monia266 29.05.06, 23:22 po raz pierwszy lecę z moim 2 lenim dzieckiem do Szwecji. Poradźcie mi proszę w jaki sposób przygotować się na taki lot, czy trzeba zabrać coś szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana_mama_patrycji Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 08:17 Proponuję ci skorzystać z wyszukiwarki. Sądzę, że dziewczynom nie chce się pisać ciągle jedno i to samo. Ten temat przewija się ciągle. Powodzenia. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 11:47 Witaj w klubie Ja lecę w tym roku z dwulatkiem do Tunezji. Pierwszy raz leciałam z nim w tamtym roku. To zależy od pory w jakiej lecisz. Weź mu trochę zabawek, książeczek itp.Weź coś do jedzenia i picia, a także coś do ubrania i ubierz go tak abyś mogła mu zdjąć coś, bo w samolocie zazwyczaj bywa duszno. Przynajmniej tak było jak ja frunęłam. Po samolocie będzie sobie spacerował. Podróż na pewno dobrze zniesie. Miłego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia30 Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 21:32 Ja leciałam z 2-letnią córką do USA. Wchodziłyśmy do samolotu przez rękaw i córcia nie mogła uwierzyć, że jest już w środku. Cały czas była zaciekawiona. Nie mogła napatrzeć się na zdjęcia samolotów z folderu LOTu. Naprawdę było super, choć moja mała do spokojnych nie należy. Panie z obsługi też pozytywnie nastawione, podgrzewały słoiczki z jedzeniem, przyniosły małej kredki i kolorowanki, itp. Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
martanana Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 22:13 Prócz zabawek i innych akcesoriów, które zabierasz na dłuższe wyjście z maluchem ( picice,jedzenie,ubranka,mokre chusteczki) dobrze wziąć ze sobą kocyk, w samolocie jest chłodne, a nie wszystkie linie lotnicze oferują koce. Weź też gume do rzucia (np mambe, lub inną rozpuszczalną) albo cukierki do ssania - bardzo pomocne w momencie lądowania - nagła zmiana ciśnienia może zatkać i sprawić ból małym uszkom. Miłej podróży, pozdrawiam Marta - mama Amelki i Zuzi Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 22:40 nie kazdy wie, ze mozna zabrac wozek parasolke, i praktycznie wjechacz dzieckiem az pod prog samolotu panie z obslugi sa raczej na to przygotowane i gdzies ten wozeczek na czas lotu moga przechowac - w tej sprawi mozna zadzwonic do przewozinka, jakby co zawsze to latwiej dziecie podwiezc i miec rece wolne do szukania dokumentow, biletow itd ulubiona zabawka, najlepiej przytulanka mogaca sluzuc tez za podusie, koc, butelke( jesli ciagle maluch uzywa), guma do zucia - na czas turbulencji i ladowania Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena18 Re: lot z 2latkiem 30.05.06, 22:55 Jeśli mała ma jeszcze smoczek to pozwól jej go mieć już w czasie schodzenia do lądowania. Jeśli nie to zamiast gumy czy cukierka, który nie na wszystkich działa i jeszcze może się nim zadłąwić jak np. ją te uszy zaczną boleć i zacznie krzyczeć, to lepiej weź dużą butle z napojem, ze smoczkiem lub takiego np. Kubusia ze specjalnym korkiem. Niech pije małymi łyczkami bez względu na to czy uszy jej się zatykają czy nie. Zawsze stopniowo wyrówna ciśnienie, bo jak się już zatkają to wtedy nie da się ich odetkać pijąc łykając ślinę czy tym podobnymi metodami. Ja to przezyłam ze sobą i z małym i powiem Ci że to przykre i b. bolesne doznanie. Można też poćwiczyć z małą, nie wiem czy nie jest jeszcze zbyt mała, takie dmuchanie z zamkniętą buzią i sciśniętym między paluszkami noskiem. To pomaga odblokować jak zaczyna się zapychać. Powodzenia i miłego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igorka Re: lot z 2latkiem 21.06.06, 16:59 Ja leciałam z 3miesięcznym, potem co miesiąć. i luz! Co zabrać? Dużo picia, niech pije gdy się zatkają uszy, albo coś do "pogryzania", żucia. Pieluchy, choć przewijak w samolocie to śmiech, mnie się nie udało dokonać całej operacji, za mało miejsca. Można się zabezpieczyć na wymioty, ale nie widzialam dziecka, które by zwymiotowało. I zabierz dużo cierpliwości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: lot z 2latkiem 21.06.06, 18:33 Lot trwa 1,15 h.Nawet pieluchy nie trzeba przebierac.Zabrac cos do picia i ew. przed samym lotem dac krople do nosa.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś