app7 07.12.06, 00:41 Zastanawiam się który model kupić? Chętnie wysłucham wszystkich za i przeciw dla tych modeli Jane. Mam nadzieję, że znajdą się na forum użytkowniczki tych wózków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guleranda Re: Powertwin czy Twin Two ? 27.12.06, 16:21 właśnie czekam na powertwin.wybrałam go ze względu na duże koła-lepsze dla maleństwa i na nasze drogi.ponoć super Odpowiedz Link Zgłoś
app7 Re: Powertwin czy Twin Two ? 27.12.06, 21:17 Chyba też go kupię, przekonują mnie te pompowawne koła. Z pierwszym dzieckiem miałam wózek z kołami gumowymi i nie byłam zadowolona. A ponoć miałay tak dobrze amortyzować ... Odpowiedz Link Zgłoś
monikatomaszewska Re: Powertwin czy Twin Two ? 29.12.06, 08:09 cześć. My tez planujemy zakup Powertwin-a...dokupimy taką przenośną gondolę, nosidło i powinno byc dobrze. Nasza druga dzidzia urodzi w marcu...będzie 20 miesięcy różnicy. Mam do Was pytanko..skąd jesteście? Bardzo chciałabym zobaczyć wózek "na żywo" ale u nas nie ma na to szans. Moze któraś z Was mieszka blisko i nie miałaby nic przeciw temu, żebyśmy wpadli i zobaczyli wózek? My mieszkamy na Śląsku...dokładnie Ruda Śląska. pozdrawiamy Monika, Marysia i M... Odpowiedz Link Zgłoś
app7 Re: Powertwin czy Twin Two ? 30.12.06, 14:54 Zapraszam, ale mieszkam trochę daleko, bo w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda mam powertwin!w końcu 10.01.07, 23:54 dotarł z Niemiec.ufff.co to za luksus taki wózek.prowadzi sie dosłownie jednym palcem.w ogóle nie czuc obciążenia i podnosi się łatwo.super.tak zwinnego wózka nie miałam nawet pojeedyńczego.trzeba tylko pamietac,że to trójkołowiec wiec raczej nie podnosic tyłu(np przy wysiadaniu z autobusu) tylko przód.z tyłu dla maluszka trzeba tylko kupić śpiworek albo taka wyjmowana miekka gondolke i nie ma problemu.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: mam powertwin!w końcu 11.01.07, 18:34 A dlaczego kupiłas tam, jest taniej (mozesz ew. dac namiary), wózeczek nowy? I do wszystkich posiadaczek jaki śpiworek/gondolke mam dokupic, może bym juz coś upatrzyła na allegro, bo to 30 Hbd już się zacząl )) Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: mam powertwin!w końcu 12.01.07, 00:37 niestety na allegro nie ma tych wózków.ja sprowadzałam z Niemiec przez koleżankę,która ma konto na ebayu: cgi.ebay.de/Jane-Powertwin-Blue-06-NEW-NEU-OVP-Fachhaendler_W0QQitemZ7413398804QQihZ016QQcategoryZ23628QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem wychodzi taniej niz w Polsce,gdzie ceny sa ok.1800-1900zł a tam ze sprowadzeniem niecałe 1600 zapłaciłam. jesli chodzi o gondolkę czy śpiworek to wystarczy właśnie taki śpiworek,bo jak założy się budkę to dzidzi prawie cała jest osłonięta i chodzi tylko o osłonięcie nóżek i brzuszka Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: mam powertwin!w końcu 12.01.07, 13:29 Aga, a jak Ty wozisz malutką? Czy któraś z tych części się rozkłada do pozycji leżącej? Ja myślałam, ze taki wózek można dopiero od momentu, kiedy młodsze siedzi używać, a Ty już używasz? Moja Alka chodzi gdzie chce i chyba też będę musiała pomyśleć o takim wózku, bo niebawem nie zapanuję nad dzieciarnią. pozdrawiam, aga Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: mam powertwin!w końcu 13.01.07, 00:19 tył rozkłada się na płasko,ale pod malutkim kątem(jakies 15 stopni)to nawet lepiej,bo łatwiej się dzidzię wyjmuje i wkłada. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: mam powertwin!w końcu 12.01.07, 21:38 Guleranda a ten Twój wózeczek w jakim jest kolorze? MIał dodatkowe wyposażenie np. folię p/deszczową? Widzę że i w USA i w Niemczech wychodzi taniej, ale koszty przesyłki mogą być różne. Koleżanka wysłała Ci prywatnie czy sklep przesłał pod wskazany adres? No i jaką gondolkę/nosidło, proszę o konkrety )) Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: mam powertwin!w końcu 13.01.07, 00:27 kolor - ciemny niebieski ma folie i popmkę oraz adaptery do fotelika(można dokupić RABEL-sa na allegro nawet za 50 zł) koleżanka zamówiła i podała moje dane,więc przyszło od razu do mnie(wysłali DPD-firma kurierska-musiała ja trochę przycisnąc,bo tamci wysłali wózek jak tylko dostali kase na konto,ale kurier nawalił i dostała po 2 tygodniach) nosidełko np. takie: www.allegro.pl/item155661402_nosidelko_dla_niemowlaka_w_idealnym_stanie.html albo takie www.allegro.pl/item157293601_niebrudzacy_spiworek_do_wozka_gratis_nosidelko.htmlpozdrawiam MariaNadzieja i AnnaJulianna Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: mam powertwin!w końcu 23.01.07, 17:14 A czy do powertwina pasuje też fotelik maxi cosi??? Cos sobie w głowie zakodowałam że tak, ale jakoś teraz nie jestem przekonana... Ktos wie? Jadę w ten weekend do calineczki oglądać wózki )) Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: mam powertwin!w końcu 11.01.07, 22:53 Jestem również ciekawa ,czy ten wózek poza Polską jest tańszy .Proszę o info )) Odpowiedz Link Zgłoś
agablues a ja kupiłam Graco stadium duo 23.01.07, 14:17 Okazało się, ze spacery z Alą wymagają jednak podwójnego wózka. Bałam się cokolwiek kupować w ciemno, zwłaszcza coś tak drogiego jak Power Twin. Udało mi się zobaczyć i wypróbować w Calineczce na Grochowie oba wózki - Jane i Graco. Jane jest fajniejszy na pierwszy rzut oka, ładniej wygląda, trójkołowiec... Ale cena, wg mnie jest powalająca. W PowerTwinie siedzenie dla Ali było za małe, głową dotykała już budki, po złożeniu, to pojedyncze koło sterczało tak, ze balismy się czy się zmieści w bagażniku. No i jednak, wg nas, jest mało stabilny. Za Graco przemawiało - większe siedzenie dla Ali, Ograniczenie na nóżki dla małego, większa stabilność wózka, no i cena. Jestem bardzo zadowolona. aga Odpowiedz Link Zgłoś
waflinka Re: a ja kupiłam Graco stadium duo 25.01.07, 11:20 Hej, a jakie wymiary ma ten graco stadium duo, bo na allegro są graco, super cena, wymiary też nie zaduże, ale właśnie czy nie są siedzenia za małe w tych na allegro? Na co mam zwracać uwagę przy zakupie, tzn. jakie wymiary są dobre dla dzieci? Bo ja bym chciała najmniejszy i najlżejszy, bo mieszkam w bloku i bambi pojedyńczy mi się ledwo mieścił na zakrętach w klatce Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: a ja kupiłam Graco stadium duo 25.01.07, 14:13 Ja mam taki, jak na allegro za 811 zł. Wymiary dokładne musiałabym sprawdzić. Co do wymiarów siedzenia - moje dzieci są duże - Ala ma rozmiary mniej więcej 2 latka, mały po 6 tyg ważył 6100. te siedzenia dla starszaka są w ogóle nie za duże, ale Ala w kombinezonie się mieści i ma luz. Wózek jest bardzo zwrotny, ma skrętne przednie koła. Podobno najmniejszy jest Jane Powertwin. Jak pisałam, w Calineczce na Grochowie można obejrzeć, podotykać, poskładać oba wózki. Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: a ja kupiłam Graco stadium duo 29.01.07, 11:06 Ogladałam: jane twi two-duży, plastikowy, trudno sie składa, trudno się montuje fotelik matrix (który zresztą jest mały jako gondolka, a drogi i kiepski jako fotelik samochodowy), budki ma małe, zdaje się że podnóżka dla młodszego nie ma, żadnej amortyzacji, drogi=porażka. Peg perego duette-z pewnością najwięcej miejsca dla dzieci i maja w nim najbardziej komfortowo. Ale jest gigantycznie długi, choć dzięki "kierownicy" dobrze się prowadzi i skręca, i ma spore koła. Za to zero amortyzacji. Natomiast jeśli wpakuję tam dwójkę dzieci, i nacisnę rączkę żeby podbić wózek pod wysoki stopień, to chyba nie będzie to łatwa operacja-przez długośc wózka i ta dziwną rączkę. Składa się do olbrzymich rozmiarów, to jeszcze nic o mam spory bagażnik, ale żeby go trochę bardziej złożyć trzeba zdemontowac jedno siedzenie. Ja czasem wkładam i wyjmuję wózek z auta kilka razy dziennie, nie wyobrażam sobie żebym się tak miała męczyć. Jane powertwin-mały, zwrotny, łatwo się składa. Ogólnie dzieci mają w nim malutko miejsca do siedzenia, ale powiedzmy że wózek jest udanym kompromisem między tramwajem, terenówką a czymś niewielkim. Tylko zarówno elementy nośne plasticzane jakieś, jak i tapicerka drugiego sortu nie dają podstaw do zapłacenia takiej ceny... I budka dla pierwszego dziecka jest malutka. Wyściem z tej sytuacji jest sprowadzenie wózka z Niemiec, gdzie z przesyłką wyjdzie nie więcej niz 1600 pln, jak pisała Guleranda. No i teraz musze obejrzeć graco, zeby się przekonać jaka jest różnica w jakości między nim a powertwinem. Nie widziałam a bardzo bym chciała: quinny freestyle xl plus (już nie produkują, skandal!), hauck tandem 6, mutsy UrbanRider DuoSeat , i'coo platon 4 duo (ten to b. fajny się wydaje ale ciężki), ABC design Odpowiedz Link Zgłoś
waflinka Re: do zulam 29.01.07, 15:35 Proszę Cię jak zobaczysz ten graco to opisz go bo bardzo precyzyjny jest Twój opis a ja mieszkam w małym mieście i nie bardzo mam możliwość go zobaczyć a przez allegro, to wiadomo. Myślę o zakupie go to mi go opiszPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 30.01.07, 12:37 A co myślicie o tym? Ma być w Polsce za ok. miesiąc www.batolata.cz/detail.php?zbozi=64783 Odpowiedz Link Zgłoś
waflinka Re: Powertwin czy Twin Two ? 30.01.07, 17:29 Napewno ciężki, poza tym drogi i ma dziwny wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 03.02.07, 10:49 Mojego poszukiwania wózka dla dwójeczki cd: obejrzałam platon 4air duo www.bobowozki.pl/product_info.php? cPath=6&products_id=757&osCsid=9a474dfb64a6fc136568055b011c89e3 Pierwsze wrażenie-cudo, mercedes jeśli chodzi o jakość, tapicerkę (miodzio!), ilość miejsca dla obojga pociech. I mozna sobie spacerówki montowac przodem i tyłem, i jeszcze z fotelikiem samochodowym dla maluszka. Dość zwrotny, łatwo się podbija, amortyzowany!!!, ma regulowaną teleskopowo rączkę-super-i trochę użytecznych bajerków, mnóstwo schowków i spory zakupowy kosz. A w nagrodę mozna go przerobic na wózek pojedyńczy jak starszak przestanie używać spacerówki!!! ALE jest naprawdę CIĘŻKI. Do tego złożenie go do auta wymaga odczepienia jednej lub dwóch części spacerówkek, zależy co mamy na stelażu, i nie jest to najprostsza w świecie operacja. Stelaż niezbyt dużo miejsca zajmjuje w bagażniku, ale reszta owszem. To już z ręką na sercu lepiej sie rozmontowuje peg perego (aczkolwiek stelaż chyba w nim większy po złożeniu niz w i'coo, no ale to można sobie sprawdzić w necie). No i NAJWIĘKSZA WADA i'coo (oprócz ceny, he, he) i chyba dlatego go nie kupię. Oba siedzenia lub siedzenie i fotelik lub foteliki montuje się na prostokątnej ramie (montaż w miarę prosty) Ta rama jest z kolei połączona ze stelażem 4air w swojej środkowej części tylko w jednym miejscu z każdej strony. Spacerówki są ciężkie, dzieci swoje ważą, mocoanie solidne ale właściwie jednopunktowe. Tworzy nam się huśtawka-równoważnia! Przy nawet dobrym połączeniu wszelkich elementów mocujących całość kolebie się góra dół (( Przy normalnej jeżdzie to nic, ale jeśli córka z przodu zacznie sobie podskakiwać dla zabawy to mały z tyłu będzie miał niezłe wesołe miasteczko. A co przy jeździe po kamieniach, dziurach, krzywym chodniku? Próbowałam wózek bez dziecka, i już mi się to nie podobało, ale jeszcze przejadę się z mężem i córką na próbę generalną, chyba po to żeby się przekonac, czy jednak nie warto kupić powertwina... Uwaga-siedzisko duo jest osobno dokupowaną częścią, można sobie samo kupić (ok. 900 pln w tym sklepie), a platona czy photona 4 air używanego! Nie ma (chyba, tu już głowy nie dam) w standardzie folii, ani adaptera do fotelika samochodowego (pasuje orginalny i maxi cosi) I jeszcze dwa słowa o wózku quinny freestyle 4 xl. Stał w sklepie to oblookałam. Nie dziwię się że już go nie produkują, kiepski jest. Teoretycznie jest mozliwość dokupienia do niego drugiego siedzenia dla starszaka, o czym nie wiedział sprzedawca, a jak się okazało nawet było narysowane na ulotce przymocowanej do wózka! Nie składałam i nie kombinowałam co z nim można zrobić, bo od razu nie wzbudził mojego zainteresowania. Ale stoi w Jupiterze, do obejrzenia, i sprzedawca już wie że można doczepić do niego drugie siedzisko Graco niet (( Chcę zobaczyć na żywo mutsy duoseat! Odpowiedz Link Zgłoś
monikatomaszewska Do posiadaczek Jane powertwin.... 10.02.07, 08:54 Mam pytanie, czy to tylne siedzonko rozkłada się całkiem na płasko? Też zastanawiamy sie nad kupnem tego wózeczka....dzidzia pojawi się w marcu, więc już tuż, tuż....)) pozdrawiamy Monika Marysia i M Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: Do posiadaczek Jane powertwin.... 11.02.07, 14:18 nie,nie rozklada sie całkiem na płasko,ale maluszek ma prosto pod pleckami tylko leży pod kątem Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 10.02.07, 09:05 Uwaga, nowość niedostępna jeszcze w Polsce i Europie ale myślę o sprowadzeniu go, co o nim myslicie? Jakby był ktoś chętny podłączyć sie do zamówienia to byc może załatwię www.gracobaby.com/catalog/product.aspx? modelNumber=6K00MTR3&CategoryID=2 Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Powertwin czy Twin Two ? 10.02.07, 23:32 Ja mam już mętlik w głowie , teoretycznie plany zakupowe sa takie - na jazdy po mieście coś lekkiego i wąskiego czyli w systemie jedno za drugim : tu albo graco ( chociaż juz kiedyś używałam graco i moje zadowolenie było 7/10 ,mimo pompowanych kół ) i wówczas się uśmiecham do zakupów w USA ,bo wychodzi taniej niż na allegro ,albo babywelt oregon tandem ( na plus -tylne koła pompowane ,miękki podnóżek dla dziecka ,tylko ta tapicerka fatalna ,ale nie wiem jaki on jest w realu ,gdyby ktoś ogladał proszę o opinię ))) .Potrzebujemy też wózka na wertepy i w góry i wymyśliliśmy jednak pojedyńczy typu jogger + nosidło jakieś wypasione zamiast podwójnego joggera . Zulam3 dzięki za opinie ,śledziłam je z przejęciem Pozdrawiam Beata -mama piątki Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 11.02.07, 17:35 Tak się składa że jestem szczęśliwą posiadaczką wózka Baby Jogger performance z 20 calowymi kołami, i nie ma nic lepszego w teren! Niestety dla niemowlaka on się nie nadaje. Chociaż do niektórych BJ można dokupić adapter do fotelika, chociaż ja się już w to nie bawiłam sprowadzając BJ, moja córeczka była już za duża. Teraz może by się przydał Też proszę o opinię w sprawie babywelta! Odpowiedz Link Zgłoś
ainaw Re: Powertwin czy Twin Two ? 12.02.07, 22:09 Dziewczyny, a co myślicie o tym? www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=6_93&products_id=794 Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 13.02.07, 08:04 Też jestem ciekawa opinii. Mi się nie podobają kubełkowe siedzenia, brak podnóżka i wydaje mi sie że z amortyzacją kiepsko. Ale można zamontowac gondolę w systemie tramwajowym! Odpowiedz Link Zgłoś
ainaw Re: Powertwin czy Twin Two ? 13.02.07, 20:42 Zulam, chodzi Ci o podnóżek dla siedzacego dziecka? Kurka, nie zastanawiałam się nad tym... Myślisz, ze to potrzebne? Hmmm... Muszę poobserwować czy w parasolce moja córka czegoś takiego w ogóle używa. A cod o amortyzacji, to n a pewno jet ok. Miałam wcześniej Bebe Confort i naprawdę rewelacyjnie się sprawdził, mimo, ze moja córka była trzecim wożonym w nim dzieckiem. W każdym razie mam nadzieję, ze znajdzie sie tu jakaś użytkowniczka tego wózka i się wypowie Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 13.02.07, 21:36 Tak, dla starszego, jakos mi się wydaje że to niewygodne mieć wiszące nogi jak na huśtawce, ja bym chyba tak nie chciała jeździć. Lecz to kwestia przyzwyczajenia i długości pokonywanych tras. Nie wiem też czy przednie siedzenie się pochyla-ja często przekładam córeczkę śpiącą z auta do wózka, i nie bardzo mi się widzi żeby spała na siedząco (jeśli sie nie pochyla) do tego ze zwisającymi nogami. I nie orientuję sie jak jest z budkami w tym wózku, na widocznych zdjęciach są bez, gołe trochę... Na allegro teraz są dwa na aukcjach w wózkach bliźniaczych. Odpowiedz Link Zgłoś
ainaw Re: Powertwin czy Twin Two ? 15.02.07, 21:02 Widziałam te na Allegro Mam termin na wrzesień, więc na razie się nie wyrywam Moja starsza córcia będzie miała niecałe 2,5 roku jak małe się urodzi. Na razie często korzysta z wózka, ale z czasem myślę, ze bedzie slużył tylko do "przysiadania" , choć wiem, ze i starszym dzieciom zdarza się zasnąć w wózku. Dla mnie najważniejsze jest przetrwanie zimy - wtedy raczej nie będzie spała na dworze, a na wiosnę pewnie już zamontuję dwie spacerówki i może bedą w rozkładanym spać zamiennie...? Sama nie wiem... A budki są, z tego co się orientowałam Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Powertwin czy Twin Two ? 15.02.07, 22:18 Zobacz więc ten wątek, pisałam tam o kilku wynalazkach dla starszych dzieci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=56175060&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś