smilodona 13.04.07, 13:15 szmateksy, tania odzież, second hand...nazwy są rożne...Lubicie? Kupujecie takie ciuchy? Bo ja TAK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jewunia Re: szmateksy... 13.04.07, 13:28 Ja kiedyś nawet nie patrzyłam w stronę takich sklepów ale odkąd mam dwójkę maluchów bardzo lubię tam zaglądać. Często udaje mi się kupić naprawdę fajne ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
aure11 Re: szmateksy... 13.04.07, 13:29 Kupuje sporo Dla siebie tylko czasami bo jakos trudno mi cos znalezc, ale dla starszego dziecka (2 lata) kupuje nalogowo, i na zapas. Grunt to znalezc dobry lumpeks gdzie jest duzy wybor markowych ubranek, najlepiej z Anglii. Moja corka ma wiekszosc swojej garderoby ze szmeteksu i sa to same markowe (Next, GAP, H&M itp.), fajne i dobrej jakosci ciuszki. Wogole nie widac ze to z second handu. Odpowiedz Link Zgłoś
smilodona Re: szmateksy... 13.04.07, 15:12 Moje dzieci mają 90% ciuchow ze szmateksów Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: szmateksy... 13.04.07, 15:56 'przed' kupowalam duzo i naprawde fajne rzeczy znajdowalam. ale teraz nie, bo albo schody w gore, albo schody w dol. z wozkiem odpuszczam. chetnie bym sie przeszla, u nas jest strasznie duzo strasznie duzych secondhandow... Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: szmateksy... 13.04.07, 20:37 Ja nawet chętnie kupiłabym fajne ciuchy w second handzie ale nie znam takiego z rzeczywiście atrakcyjnymi rzeczami. Zaglądnęłam sobie do kilku ale trafiłam na mocno już niemodne lub zniszczone rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia a może.... 13.04.07, 20:38 ktoś z was wie gdzie w Łodzi są porządne szmateksy? I dla dzieci i dla dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: a może.... 13.04.07, 21:54 oczywiście! nagminnie! 90% ciuchów to szmateks kupuje same rarytaski w bdb stanie nowe u nas są: bielizna, rajty i buciki. no i czapki sobie żadko. bo sie tyle na dzieciach skupiam, ze dla siebie czasu nie mam. ale dzis kupiłam sobie cudną bluzkę Jackpot za 7,77 zł Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: szmateksy... 14.04.07, 00:12 Ja kupuję i dzieciom i sobie. nie nałogowo, ale tak raczej jak myśliwy- celuję w najlepsze okazy. kupiłam chłopakom piękne koszule wizytowe, mają takie jak tata, do krawata idealne. Sobie kupuje koszulki, a jak jest coś szczególnie ładnego to kupuję tak na zapas, nie dla siebie, tylko tak, do szafy - bo co kupię, to za małe Kupuję głównie młodszemu, jak nie mogę dopasować garderoby po starszym. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: szmateksy... 14.04.07, 20:57 ha, nie mamy innego wyjścia )) Jest nas w domu pięcioro (3 dzieci) i jedna wypłata Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: szmateksy... 16.04.07, 10:10 anna_sla napisała: > ha, nie mamy innego wyjścia )) Jest nas w domu pięcioro (3 dzieci) i jedna wy > płata Popieram u nas tez jedna wypłata i niedługo 3 dzieci bedzie wiec chcac niechcac w szmateksie jest taniej i czesto lepiej . Mam taki ulubiony wychodze z torba ubranek za 5zł a czasem mam wiecej. Fajna posciel tam maja bardzo dobra gatunkowo nie to co w sklepach (ok 10 zł za 3-4 poszfy) Odpowiedz Link Zgłoś