Dodaj do ulubionych

Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 3lat

08.04.09, 16:31
w czerwcu jedziemy do Jastrzębiej Góry z wtedy 14miesięczniakiem i prawie
3latkiem i już zachodzę w głowę co najlepiej zabrać pod kątem plaży.

wiadomo, że nie bedziemy leżeć plackiem bo to i nie czas i nie ten wiek
dzieciaków, ale zakładając że będzie ciepło i słonecznie, co radziłybyście zabrać?

zależy mi na czymś co ochroni nas od słońca i ew wiatru ale żeby też nie mieć
stu bambetli pt. parasol, parawan, koce, etc. widziałam w decathlonie takie
niby namioty/budki, ale nie wiem jak chronią od słońca.

no i pewno przymusowo duży plecak na wszystkie toboły, zabawki.

poradzcie co z Waszego doświadczenia się sprawdziło,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anna_sla Re: Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 08.04.09, 19:29
      miałam ten namiot, ale się nie przydał, bo nam pogoda nie dopisała gdy akurat go
      miałam wink a gdy moje miały rok i 3 lata to go nie miałam i zasłanialiśmy wózkami
      (spacerówkami), były dwie (bo dla bliźniaków) więc.. Nam się bardzo przydała
      torba termiczna z taką ceratką w środku. Super sprawa, bo zawsze w jakimś
      stopniu chroni picie i jedzenie przed nagrzaniem. Jakieś małe parawany pewnie
      się przydadzą. Polecam cieniutkie koce (np. z promocji Biedronkowych lub innych
      marketów lub nawet sklepów pt. "wszystko po 5zł"), lekkie, mało miejsca
      zajmują.. i właściwie na plażę zbyt wiele nie trzeba, no czasem tylko kasę, kasę
      i litry picia wink
      • doros1 Re: Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 08.04.09, 22:25
        my mieliśmy coś takiego:
        www.allegro.pl/item605529117_namiot_pro_beach_na_plaze_do_ogrodu.html
        świetna sprawa,bardzo dobrze chronił przed wiatrem, słońcem, piachem.Lekkie i
        poręczne toto.
        Torba termiczna też bardzo dobry pomysł.
        Porządne łopatki,wiaderka,statki,łódki to podstawa.
        • megimach Re: Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 09.04.09, 00:09
          też jedziemy na koniec czerwca do Jastarni ( teraz dzieci maja 2,5 r
          i drugie 10 mcy) juz sie nie moge doczekacwink
          • aguska25 Re: Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 12.04.09, 20:21
            w ubiegłym roku w czerwcu bylam w jastrzebiej górze z roczniakiem i
            3 latkiem smile ja bylam sama wiec na plaze zabieralam zabawki , czapki
            dla dzieci przekaski picie ubranka na przebranie krem od słonka
            kocyk i tylewink pozdrawiam
            • coronella Re: Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 12.04.09, 21:30
              ten namiot jest suuuper! ale... nie kuś sie na tani, czy z promocji. My kupilismy taki tani, połamał sie przy pierwszym wietrze. Z resztą wiele takich namiotów łamało sie jak patyczki, a te solidniejsze stały, i nic ich nie ruszało.
              My mielismy jeszcze taki namiot samorozkładający sie dla dzieci, i on chyba bardziej sie przydał. Błyskawicznie sie składa i rozkłada.
              Gdy byliśmy z roczną córką, mielismy parasol. Moim zdaniem niezbędny. Potem juz go nie braliśmy, dzieci były za ruchliwe.

Co zabrac? Duzy plecak. Żeby pomiescic wszystkie rzeczy.
              Szlafroczki dla dzieci są przydatne, jesli zakładasz, że mogą pomoczyc sie w wodzie. Jesli nie, jakies lekkie polarowe bluzy.
              Ja polecam dmuchane zabawki, np mały basen, możesz nalac do niego wody i dzieci będą sie bawić przy materacu. Jakieś łopatki, wiaderka,
              latawiec! dla dzieci świetna zabawa.
              Bańki dmuchane, i zapas płynu. Na plazy tez sprzedają.
              Moim dzieciakom na plazy bardzo dopisuje apetyt, więc miałam kanapki, serki (i plastikowe łyżeczki), picie.
              Na razie tyle, jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy, dopiszę.
              • coronella Re: Poradzcie co nad morze dla roczniaka i prawie 12.04.09, 21:32
                jeszcze coś- ja pakowałam zabawki w torby foliowe, takie większe, bo zawsze po plazy były pełne piachu.
                I zapas majtek smile dzieci będą wszystko robiły, żeby chociaz troszke sie pomoczyć, kucają i moga pomoczyć ubrania.
                Nie wiem jak jest nad morzem w czerwcu, my jezdzimy zawsze pod koniec lipca.
            • mysza_myszynska do aguska25 14.04.09, 20:41
              dzieki za wszystkie rady.

aguska, jak to jest z wdrapywaniem się na ów klif w jastrzębiej? mnie zaczęli
              ostatnio straszyć, ze wysoko i ze to nie najlepsze mce dla dzieciaków.... ty
              byłas sama i dalas rade, to moze u mnie z mezem bedzie jeszcze lepiej? napisz
              proszę jak było.

pozdrawiam!
              • beti_1975 Re: do aguska25 15.04.09, 22:18
                Ja byłam w ubiegłym roku z dwójką maluchów w Jastrzębiej, i choć
                byłam z męzem to codzienne pokonywanie tych schodó po kilka razy
                (plaża, lody etc) dobijało mnie. Polecam, jeśli macie samochód,
                plazowanie w Karwi. Kilka kilometrów od Jastrzebiej a rewelacja -
                krótkie dojście do plaży przez lasek, piaszczysta plaża, brak
                kamieni na dnie. Ja polecam. My w tym roku też jedziemy w czerwcu do
                Jastrzębiej z prawie 3 latkiem i 1,5 roczniaczką i mieszkać
                będziemy w Jatrzębiej a plażować i stołować się w Karwi.
                • mysza_myszynska Re: do aguska25 16.04.09, 16:15
                  dzięki, to jakiś pomysł, samochód mamy.

kiedy jedziecie? my między 11 a 21. może na siebie trafimy wink
                  • beti_1975 Re: do aguska25 16.04.09, 21:06
                    My 7-19.06 więc duże szanse smile
              • aguska25 Re: do aguska25 23.04.09, 21:14
                wiec klif to nie problem bo jest jedno zejscie wylozone plytami
                betonowymi - wozeczkiem spokojnie mozna zjechac- a ja mialam autko i
                zjezdzalam sobie 2 minutki na doł jastrzebiej gory i tam zaraz
                zejscie plaskie na plaze . Byłam sama najpierw ponad 2 tygodnie i
                pozniej wrocilam z maluchami na 3 tygodnie i teraz jade znowu smile
                miejsce ekstra polecam- jak chcesz wiecej informacji odezwij sie na
                priv lub gg 4134564
                • aguska25 Re: do aguska25 23.04.09, 21:20
                  jeszcze ja....ja jestem tym miejscem zachwycona - blisko wszedzie (
                  wycieczki na hel , trojmiasto) - w jastrzebiej górze jest super
                  stołówka smacznie gotuja i tanio ( słoneczna) . Ja osobiscie jezdze
                  do www amberia.pl i bardzo polecam - maja plac zabaw na powietrzu ,
                  sale zabaw w domu , sale dla doroslych z bilardem , rowery z
                  fotelikami przyczepka , quada , wanienki nocniczki krzeselka do
                  karmienia , pralka jest , super wyposazona kuchnia , łozeczka
                  turystyczne , wozek -dom typowo dla rodzin z malymi dziecmi -
                  maluchy maja mase kolegow i kolezanek a rodzicei wieczorem
                  towrzystwo innych rodzicow smile polecam naprawde
                • beti_1975 Re: do aguska25 24.04.09, 08:48
                  Hej!
                  byłaś w ubiegłym roku? Bo właśnie rok temu nie było tego "zjazdu",
                  remontowali tę drogę i można było tylko po schodach. Stąd "narodził
                  się" nasz pomysł Karwi (i zakochaliśmy się wtedy w tamtej plaży).
                  Może w tym roku nie bedzie już tego remontu.
                  • aguska25 Re: do aguska25 25.05.09, 11:51
                    zjazd byl juz na koneic ubieglego sezonu smile w tym roku tez juz bylam
                    i polecam to miejsce naprawde!!! ja z pewnoscia pojade tam po raz 4
                    i pewnie 5...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka