Dodaj do ulubionych

2 latek i noworodek

24.08.09, 10:55
jaki macie plan dnia?
szukam inspiracji smile
Obserwuj wątek
    • karolinacym Re: 2 latek i noworodek 24.08.09, 19:06
      ja tezwink. noworodek pojawi sie pod koniec listopada wink
      • iv-o Re: 2 latek i noworodek 24.08.09, 22:22
        też jestem ciekawa, czekamy na drugiego syna, termin 05.10.
        • morita11 Re: 2 latek i noworodek 24.08.09, 23:14
          Moja corka za 2 tygodnie konczy 2 latka a syn ma 3 msc. Plan dnia jest taki,ze
          zalezy kto sie w jakim humorze obudzi wink Raz maly jest spokojny, pogaduje sobie
          w lezaczku a my lepimy z plasteliny, rysujemy, gotujemy itp a raz maly marudzi i
          wtedy mala z wielka ochota robi mu za mamusie. Biega ze smoczkiem i wpycha mu go
          w buzie wink
          • aagata4 Re: 2 latek i noworodek 25.08.09, 01:00
            plan dnia wyznaczy żołądek najmłodszego ... czyli pory karmienia .. a reszte sie
            samo dopasuje... trzeba ustalić priorytety ...

u każdego to wygląda inaczej bo dzieci sa inne i my jestesmy inne ...

stały plan dnia będzie dopiero po kilku m-cach a i ten sie bedzei zmieniał co
            kilka dni lub tygodni ...

życzę powodzenia i duuuuzo zdrowia

pozdrawiam

Agata

• r.kruger Re: 2 latek i noworodek 09.09.09, 16:09
              dobrze wspominam ten czas, każdy dzień to wyzwanie smile
              U nas nie było stałego planu dnia, najważniejsze były posiłki.
              Karmienie mniejszego - znaleźć zajęcie dla Większego
              Mniejszy nakarmiony - do leżaczka i karmienie Większego
              a wszystko inne samo się układało
              • guziaaa Re: 2 latek i noworodek 24.09.09, 08:46
                A da się wcisnąć jeszcze pracę na pół etatu?

Mały ma prawie dwa latka, myślimy o drugim, ale nie mamtego komfortu
                że zapominam o pracy. Teraz pracuję na cały etat,małego podrzucamy
                do opiekunki i babć, i mąż jak ma na popołudnia to też z nim siedzi.
                Ale z dwójką? W grę wchodzi pracana pół etatu na macierzyńskim,
                ewentualnieprzecięgnięcie tego stanu do roku, a potem albo etat,
                albo koniec z pracą.
    • kam.xt Re: 2 latek i noworodek 24.09.09, 14:56
      a u nas tak:
      wstajemy wszyscy o nieludzkiej porze- godz 6- żeby mąż zdążył starszą wysadzić
      na nocnik, nakarmić i ubrać przed wyjsciem do pracy. Ja w tym czasie karmię
      młodszą. Potem zostajemy same na 8 godz, w tym czasie młodsza głównie śpi, ja
      bawię się ze starszą. Jak młodsza przy piersi to starsza ogląda bajki. Spacer w
      porze drzemki starszej- śpią obie w wózku podwójnym jakieś 2godz. Po spacerze
      robie obiad dla starszej, dla nas, chwała Bogu nie muszę gotować, mąż przynosi
      pyszne obiady z pracy.
      Mąż po powrocie daje starszej obiad. Potem zajmuje się młodszą a ja ze starszą
      wychodzę na plac zabaw. 2 razy w tyg mąż wychodzi ze starszą na zajęcia do
      żłobka a ja mam wtedy chwilę wytchnienia. Wieczorem kąpiel młodszej w moim
      wykonaniu lub starszej w wykonaniu męża (Co drugi dzień je kąpiemy) Usypiam
      starszą o 21 potem, zanim padnę na pysk o 23 z malutką przy piersi, mamy z męzem
      chwilke dla siebie. Potem jeszcze dwie nocne pobudki na karmienie młodszej i
      zaczyna się kolejny dzień..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka