malygosiaczek 02.08.05, 16:16 Drogie Mamy, czy znacie jakiś programy do nauki abecadła godny polecenia dla 3latki w formie zabawy z literkami ew. cyferkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gopio1 Moje pierwsze ABC 04.08.05, 08:49 Moje Pierwsze ABC. Jedzie pociag z wagonami. Kazdy wagon to inna literka. Po wejsciu w literke scenka sytuacyjna z przedmiotami na dana literke (np. A to agrafka, arbuz, aparat...). Po wejsciu w poszczegolny przedmiot jest zawsze zdjecie tego przedmiotu, jaks animacja komputerowa, tablica, na ktorej jest napisana literka duza i mala. Po nacisnieciu na literke slyszymy wymowe literki, a po nacisnienciu na przedmiot wymowe przedmiotu. Na kazdej planszy jest tez zadanie do wykonania. Najczesciej kolorowanka, ale tez labirynt, puzzle lub cos innego. Nie znam innych tego typu programow. Ale ta nie powalila mnie jakos. Prosta, moze za prosta, a moze wlasnie taka powinna byc? Moglaby byc troche bardziej urozmaicona. No i u nas kiepsko nagrany dzwiek, tzn. podklad muzyczny glosno, i nie slychac za bardzo jak pan wymawia wyrazy i mowi co trzeba zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
maligrat Re: abecadło - program komputerowy 05.08.05, 21:01 www.hitentertainment.com/bobthebuilder/ wejdz na tą stronę i otwórz w wersji niemiekiej stracha co wygląda z kosz na śmieci - tam można liczyć Odpowiedz Link Zgłoś