Dodaj do ulubionych

klocki LEGO

03.01.09, 10:35
Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi z tymi klockami?? Ostatnio są takie
modne, chciałam kupić je siostrze ale nie wiem wogóle jaki rodzaj, bo
widziałam że są jakieś DUPLO, CITY itd czy może ktoś mi napisać jaki rodzaj co
oznacza ??? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • katka_tk Re: klocki LEGO 03.01.09, 22:00
      Witaj,
      z tego co pamietam jescze ze swojego dziecinstwa:
      duplo sa dla malych dzieci, nie mozna polknac czesci lub ejst to bardzo utrudzone,
      kolejny etap to lego standardowe, ono dzieli sie na city, piratow, rycerzy itp.
      sa to standardowe klocki ale pouklaane tematycznie, city oznacza np. policje,
      straz, parking samochodowy itp. kiedys byla modna plaza i tam byly bary na
      plazy, palmy, windsurfing i wszystko co kojarzy sie z wakacjami nad ciepplym morzem.
      najwyzszym stopniem zaawansowanie ejst lego bionicle, ale to powyzej 8 lat
      dopiero i sa to potworo podobne stwory cos w rodzaju transformers czy podobnych
      do dinozaurow maszyn.
      Jesli siostra nie ma zadnego zestawu lego ozna kupic neutralny zestaw klockow w
      wiaderku, w srodkuz awsze jest gruba ksiazeczka z pomyslami co mozna zbudowac
      krok po kroku. zajrzyj na allegro i podpatrz co jest w srzedazy.
      nie pszesz w jakim wieku jest siostra, dla dzieci ponizej 4 roku zycia lepsze
      jest duplo i tematyka np. zwierzatka na farmie, mozliwosci sa wrecz nieograniczone.
    • ania19a Re: klocki LEGO 04.01.09, 12:30
      Dzieki bardzo za odp siostra ma 6 lat napisalam taki sam post na "zakupy" i juz
      dostalam pare odp wiec szukam na allegro wink pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka