ciociacesia 03.01.10, 21:45 te wszystkie cudowne masci rozgrzewajace to od jakiego weieku mozna stosowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonkil17 Re: masci rozgrzewajace 03.01.10, 23:03 pulmex od 7 miesiąca jakoś a ja czasmi jak mały kaszle smaruje mu piżamke z przodu wikiem ale tylko piżamkę nie skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: masci rozgrzewajace 04.01.10, 11:04 a co za różnica? Kamfora działa na okrzela czy tak, czy tak. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: masci rozgrzewajace 04.01.10, 11:23 alpepe napisała: > a co za różnica? Kamfora działa na okrzela czy tak, czy tak. taka róznica, ze pulmex baby nie zawiera kamfory... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: masci rozgrzewajace 04.01.10, 11:38 alpepe napisała: > a co za różnica? Kamfora działa na okrzela czy tak, czy tak Mojego mlodego wiekszosc masci nawet dla niemowlat parzyla. Doslownie, na skorze nie dalo si posmarowac, bo piekla, robila sie czerwona i jak natychmiast dziecia pod kran nie wpakowalam, to wylazily bable. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: masci rozgrzewajace 04.01.10, 12:17 Moja pediatra odradzała wszelkie pachnące maści rozgrzewające dla niemowląt a nawet kilkulatków - bo nie dość, że mogą poparzyć skórę, to silne zapachy mogą podrażnić oskrzela, może dojść do skurczu i duszności. Przy przeziębieniach, kaszlu, zapaleniach oskrzeli poleciła mi maść bursztynową (nie ma zapachu) i... sadło gęsie (do kupienia w sklepach zielarskich) a nawet zwykły smalec. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: masci rozgrzewajace 04.01.10, 12:42 U mnie od żadnego wieku, synek dostawał po nich takich ataków kaszlu, że aż wymiotował, z córeczką na razie nie musiałam próbować i oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś