wegielek 03.02.04, 22:13 czy wiecie co moze powodowac slady krwi w kupce? pediatra mi powiedziala, ze to nawet moze byc zwiazana z krzepliwoscia krwi albo zakazeniem bakteryjynm. wiecie cos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
male_gonzo Re: slady krwi w kupce 04.02.04, 02:12 wiem tylko, że to nie jest dobrze. Czy pediatra nie zaleciła żadnych badań? Bo wydaje mi się, że powinna to zrobić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: slady krwi w kupce 04.02.04, 10:52 Moja dwuletnia dzis córeczka jako kilkumiesięczny bobas robiła kupki w których były jakby czerwone pajączki. Nie było tego dużo ale ja martwiłam się strasznie. Mała była karmiona wyłącznie piersią, wyglądała świetnie i miala bardzo dobry humorek. Pediatra stwierdziła że to ma związek z karmieniem( mała miała ok 5 miesięcy)i że należy rozszerzyć dietę o zupki - przeszło od ręki.Ponieważ u nas sprawa skończyła się po zmianie diety nie robiłam badań, ale myślę ze lepiej takie badania zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
judytha Re: slady krwi w kupce 04.02.04, 11:08 witam moja córcia robiła takie kupki w drugim miesiącu życia okropnie się wystraszyłam i popędziłam do lekarza pani doktor powiedziała że nie nalezy panikować i pierwsze co zaleciła to zmiana diety...mojej diety oczywiście(bo mała była i jest na cycu) zalcono nam odstawienie mleka krowiego i jego przetworów pomogło natychmiast!!!! bo to bywa objaw alergii u takich maluchów...brałaś to pod uwagę??? proponuję powstrzymać się od spożywania mleka itp. na jakiś tydzień....może w ten sposób znajdziesz winowajcę to dość trudne dla mamy ale zdecydowanie najmniej groźne dla dzidzi (bo lepiej żeby to była alergia a nie jakieś inne paskudztwo) acha...jeśli przyjdzie ci odstawić nabiał koniecznie łykaj wapno w zastępstwie. a badania zdobić jak najbardziej radzę...tego nigdy za wiele....lepiej być nadgorliwą niż coś przegapić pozdrawiam i życzę zdówka twojemu maleństwu judyta Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: slady krwi w kupce 04.02.04, 11:57 Hej! My męczyliśmy się z krwią w kupce długo i nic nie pomagało. Ani probiotyki, ani sulfonamidy, ani odstawienie mleka i jego przetworów (przeze mnie, bo Julek był tylko na piersi). No i w końcu po testach Bicom wyszło, że szkodzi mu pszenica (nie gluten). Odstawiłam i jak ręką odjął! Acha - Julek świetnie przybierał na wadze, nie miała kolek, nie był marudny. Był absolutnie zdrów poza tymi kupkami. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
renata444 Re: slady krwi w kupce 04.02.04, 14:12 My też męczyliśmy się z śladami krwi. Nam z kolei jeden z pediatrów przepisał wit. K. Wtedy też karmiłam tylko piesią. Pomogło. Witamina K bierze udział w procesie krzepnięcia, a występuje w warzwach kapustnych, czyli takich, które na czas karmienia trzeba ostawić. Ale przyczyn może być wiele, m.in. alergie. Odpowiedz Link Zgłoś
wegielek Re: slady krwi w kupce 05.02.04, 17:55 mamy zrobic badania jednak. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mondam Re: slady krwi w kupce 06.02.04, 12:43 witaj u nas czyli u Kuby kropeczki krwi pojawiły się około 3-4 miesiąca pani doktor powiedziała że w takim wieku nie są one już tak groźne i nie robiliśmy badań ale u nas to jest oznaka alergii na czekolade jak tylko zjem coś czekoladowego lub z kakaem to moge być na 100% pewna że następnego dnia zobaczę kropeczki w kupce. Głowa do góry to wcale nie musi być coś poważnego. ja jem wszystko oprócz wyżej wymienionycha w przyszłości mam nadzieję że uczulenie na czekoladę minie jak większość alergii pokarmowych u dzieci pozdrawiamy Monika i Kuba 17.07.2003 Odpowiedz Link Zgłoś