kamisia5 09.07.04, 08:43 Mam pytanie od paru dniu moja 2 letnia córeczka po spaniu ma zatkany nosek, denerwuje się że ją swedzi. Może wiecie coś na ten temat? Będę wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1jagienka Re: zatkany nosek 09.07.04, 18:25 jesli nie infekcja, to moze jakies uczulonko?? otrivin lub tyzine sa dobre, ale nie mozna stosowac zbyt dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: zatkany nosek 10.07.04, 22:10 Witaj, moja corka jest w tym samym wieku i mamy podobny problem.Przeplukujemy nosek Sterimarem,jezeli jest wyraznie zapchany to syropek Ambrosol-rozpuszcza wydzieline.Dla mnie wyglada to na alergie.IgE calk.jest podniesione,a panele oddechowe,czy pokarmowe,albo poj.alergeny jeszcze za wczesnie,aby oznaczac-za mala.O ile nic powazniejszego sie nie dzieje nie mam zamiaru meczyc dziecko odczulaczami.Wietrzymy mieszkanie ,pierzemy pluszaki,w zimie nawilzamy.Moja pediatra podziela moj poglad,wiec wierze,ze pomagam malej,a jej nie szkodze i nie przesadzam z lekami.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś