Dodaj do ulubionych

Pasożyty!!!!pomocy!!!

24.03.16, 17:04
Witam serdecznie!
Syn 11 lat, dotąd chodzący okaz zdrowia. Nigdy nie przyjął antybityku. Od roku problem z tolerancją mleka i przetworów.(biegunki).Od około 3-4 mies.bóle głowy, brzucha i niskie ciśnienie (75/60),czasem krwotoki z nosa. Lekarze zwalali na szybki wzrost. W morfologi 1 mies temu wyszły podwyższone eozynofile 17%.,3 dni temu 19,4%.Dziecko strasznie osłabione, więc lekarz zlecił kał na pasożyty. W pierwszej pr.nic!!! Mimo tego zalecił leczenie Vermox 1 tab. i za 2 tyg.znów 1,do tego metronidazol 3razydz.po 1.Czy to wystarczy, żeby wykończyć nie wiadomo co? Boję się na własną rękę ale najchętniej dałabym Vermox,przez 2 dni po 1.Czy Ktoś tak brał? Dodam, że boli go brzuch po prawej stronie, promieniuje do nerki i lekko węzeł chłonnych w lewej pachwinie. Może Ktoś, coś? Mam totalny mętlik. Niektórzy zalecają leczenie produktami ziołowymi Coral. Pomóżcie!!! Co robić??? Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 24.03.16, 20:35
      jak masz dużo czasu to polecam lekturę tego wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,578,52070933,52070933,balsam_kapucynski_obserwacje_wlasne.html#p160460739

do rozważenia....
      • iwo-na66 Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 27.03.16, 09:32
        Zdrowych i Wesołych Świąt!!!
        Dzięki za odpowiedż.Mam balsam i podaję 2razy dziennie (na cukier )po 30 kropli. Pewnie źle..?
    • blaue777 Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 26.03.16, 23:45
      Ja leczyłam 4-latkę Vermox przez 3 dni x 2 i powtórka za 2 tyg. Ale ból dziwny, może konsultacja chirurgiczna?
    • antosiczek Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 09.04.16, 23:16
      W moim domu- mamy wszyscy: glistę ludzką i lambliozę. Lamblioza na dzień dzisiejszy chyba zaleczona ale nadal bujamy się z glistą. Po leczeniu Zentelem - 6 dawek każdy z nas w domu w badaniach kału nadal jaja glisty. Dostaliśmy teraz Vermox- 2 dawki dziennie przez 3 dni i za 12 dni tak samo mamy powtórzyć. Na godzinę przed Vermoxem bierzemy Cholestil- środek żółciopędny. Glista może przebywać w drogach żółciowych bądź pęcherzyku żółciowym i trzeba ją trochę popędzić. Podobnie z lambliozą, którą tłucze Zentel- na godzinę przed Zentelem Cholestil, żeby wywaliło żółć z pęcherzyka a Zentel miał szansę dobić pierwotniaka. Przy lambliozie konieczna jest dieta w czasie leczenia: przez minimum 2 miesiące nie jada się pszenicy, cukru w żadnej postaci i nabiału. Myślę, że z lamblią bitwę wygraliśmy. Została ta nieszczęsna glista, liczę na ten Vermox.
      U nas objawy przed diagnozą: u dziecka: tłuszczowe stolce, przewlekłe chrząkanie i kaszel, atopowe zapalenie skóry, zgrzytanie zębami, moczenie nocne, wypadanie włosów, bóle brzucha, płaczliwość, anemia. Nikt z lekarzy nie podjął tropu pasożytów, kiedy sama zaczęłam nim podążać zniechęcano mnie, ignorowano takie podejrzenie.
      U mnie: zgaga, bóle żołądka, jelit w szczególności po prawej stronie na wysokości pępka, pęcherzyka żółciowego, gorycz w ustach, przewlekłe zmęczenie i pokasływanie, napady astmy, anemia, ciężki niedobór D3, bóle i obrzęki kolan, powiek, tłuszczowe ztolce, wzdęcia.
      Po przeleczeniu Tynidazolem i Zentelem (preparaty przeciwlambliozowe) skończyły się tłuszczowe stolce, bóle brzucha i obrzęki i bóle stawów. Została zgaga, gorycz w ustach, niestrawność u mnie. U dziecka pochrząkiwanie i wysypki. Czekamy na sukces po Vermoxie.
      • rojto Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 13.04.16, 01:07
        Nie sugerowałbym sie ze jakie kolwiek tabletki zabija gliste ludzka. Pierwsze kroki jakie bym podjął na Waszym miejscu to nie sluchal opini zadnego lekarza bo Oni nie maja bladego pojecia o robakach, i zaden lekarz nie jest w stanie niczego zdiagnozować bez maszyn i komputera, to po co mi taki lekarz skoro kazdy moze si nauczyc odczytywania takich badan i sobie poradzic bez niego.
        Sam walczyłem z glista i sie jej pozbyłem i tez zaufałem lekarzowi ktory wcale mnie z niej nie wyleczył, dostalem zentel i posłuchałem pie...ze za 2 tygodnie mam powtorzyc kuracje tabletka. Tylko nasuwa sie pytanie co mi za 2 tygodnie da tabletka kiedy glista sklada tyle tysiecy jaj na dobe ze we krwi płyną sobie male szkodniki ktorych tabletka nie do sięgnie i zanim przyjmę druga porcje po 2 tygodniach to juz kolejne zdążą wrocic zlozyc jaja ktore na dobra sprawe pojda w krew i wroca do mnożenia sie i niszczenia organizmu.
        W kazdym badz razie do rzeczy.
        Chcecie usunac gliste to po pierwsze jedzcie do sklepu zielarskiego i kupcie 3 rosliny kora kruszyny, korzen rzewienia, liscie senesu. Trzeba tez kupic w jakims alkoholowym koniak.

POZBYWANIE SIE GLISTY LUDZKIEJ...
        polega na wypiciu rano na czczo 2 łyżki koniaku z mocno słodkim sokiem odczekaniu 10 minut i wypiciu naparu wcześniej przygotowanego z 1 łyżki kory kruszyny, 1 łyżki korzenia rzewienia i 1 łyżki liści senesu, który to napar robimy dzień wcześniej wieczorem do termosu. Rano napój jest na tyle mocny,że wspaniale spełni swoje zadanie. Wypijamy około1/2 szklanki. Rola koniaku z sokiem jest taka, że sok wabi słodkością głodne po nocy robaki, koniak je opija a śrdek przeczyszczający przesuwa je na tyle daleko do narządów wydalniczych,że nie mają szans powrotu tą samą drogą. Oczyszczanie z koniakiem prawie zawsze wymaga wolnego czasu od pracy, ze względu na alkohol jednak z powodu częstszego odwiedzania toalety jest to na pewno też korzyste. Napar natomiast sporządzony z tych trzech ziół spowoduje, że różnego rodzaju robaki będą z was uciekać gdzie pieprz rośnie- one nie znoszą  tego smaku. Larwa glisty ludzkiej rozwija się w organiźmie człowieka około 40 dni, dlatego należy pamiętać, aby powtórzyć kurację nawet w krótki sposób po 40-tu dniach po zakończeniu właściwego oczyszczania. Nie sugerowałbym sie alkicholem dla dzieci ponieważ dawka jest mala a zdrowie najwazniejsze.

• antosiczek Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 18.08.16, 22:45
          Jeszcze nie wiedząc, że mam glistę i lamblię a chcąc złagodzić dolegliwości związane z niestrawnością przetestowałam na sobie picie octu jabłkowego- skutek- rozwalone jelita i jeszcze większe problemy, oleju z dzikiego oregano- skutek- jeszcze gorszy od tego pierwszego. Potem piołun- jelita wykręcało na wszystkie strony świata. Przy mega zaparciach skusiłam się na senes- nie będę pisać czym się skończyło. Boję się brać cokolwiek. Nawet zwyczajne kupione w aptece probiotyki rozwalają mi jelita. Pediatra moich dzieci - parazytolog jednocześnie jest zdania, że duże robaki; tasiemiec, glista ludzka nie nadają się do tępienia ziołami ani domowymi kuracjami. Oczywiście mogę spróbować z tym koniakiem na sobie samej ale boję się wylądować na izbie w szpitalu, jak ostatnio po senesie. Przez tę cholerę mam też przy okazji zapewne zespół bakteryjnego rozrostu jelita cienkiego. Nie wiem w którą stronę ruszyć.
          • 8ula Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 19.08.16, 13:25
            Jeżeli chodzi o niestrawność to powiem tak testowałam tabletki na refluks , ocet jablkowy , enzymy trawienne i wszystko pomagało na chwile , obecnie pije ok 15 ml oleju lnianego rano pół godz przed jedzeniem , jem śniadanie bez picia , po ok 2 godz pije wodę lub inny napój i jest dobrze , z obserwacji mogę powiedzieć tyle nie popijać do jedzenia , pić pol godz przed jedzeniem i ok 2 godz po , wtedy nie czuje kwasności w buzi , jest ok no i ostatni posiłek kolo 18 żeby żołądek mógł strawić przed pojsciem spać , u mnie jeżeli coś zjem i np zrobię sobie drzemkę odrazu po przebudzeniu mam kwasno w buzi , pozdrawiam
            • antosiczek Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 19.08.16, 16:22
              Wszystko o czym piszesz stosuję od 8 lat. Nie pomaga. Przetestowałam też kilka diet. Nic nie działa. W nocy mam spokój, nic mi nie dokucza. Problem zaczyna się po spionizowaniu.
      • wisniewskaster Re: Pasożyty!!!!pomocy!!! 23.02.17, 21:52
        Witam, wiem że wątek dosyć dawno założony, ale chciałam zapytać skąd było wiadomo że glista i lamblia? są jakieś wiarygodne badania na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka