mw4 20.01.05, 09:15 Proszę mi polecić coś dobrego na odparzenia.Pojawiły się nagle u mojej córeczki i nie mogę sobie z tym poradzić. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chwojka Re: Odparzona pupa 20.01.05, 09:19 użyj wyszukiwarki,mamy polecają sporo skutecznych maści.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jokowbojka Re: Odparzona pupa 20.01.05, 10:05 Byłam ogromnie zdziwiona, gdy moja zaufana doktorka na podobny problem poleciła mi stosowanie mąki ziemniaczanej.Takiej najzwyczajnej w świecie,posypać pośladki przy każdej zmianie pieluszki a nawet częściej.Jeszcze bardziej byłam zaskoczona, gdy sposób okazał się niezwykle skuteczny.Polecam.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
rodzice_julii Re: Odparzona pupa 20.01.05, 11:04 najlepszy jest TORMENTIOL brudzi i niezbyt przyjmnie pachnie ale bardzo skuteczny. Właśnie niedawno miałam ten sam problem Sudokrem i Linomag stosowane na codzień nie pomagały. Odpowiedz Link Zgłoś
meryanka Re: Odparzona pupa 20.01.05, 11:07 Potwierdzam skuteczność mąki ziemniaczanej. Staraj się często wietrzyć pupcie. Te stare sposoby są naprawdę super. Krem Gerbera na odparzenia też u mojej córci pomagał, a racze zapobiegał. Smarowałam całą pupcie (zdrową)i zapomnieliśmy co to odparzenie. Pozdrawiam, Meryanka Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: Odparzona pupa 20.01.05, 14:31 Polecam maść Bepanthen(w aptece bez recepty), która moim zdaniem jest w tych sprawach niezastąpiona. Efekty widać już po kilku godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
streisel Re: Odparzona pupa 27.01.05, 22:26 Hallo mi najbardziej pomogl krem Bepanthen rezultaty bylo widac po 2,3 dniach.A teraz uzywam przy kazdym przewijaniu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: Odparzona pupa 28.01.05, 11:46 Mąka ziemniaczana jest niezawodna i tania. Odpowiedz Link Zgłoś
glinka00 Re: Odparzona pupa 28.01.05, 12:06 Ja używałam Bepanthen (maść lub krem)a w trudniejszych przypadkach Sudocrem. Zawsze pomagało.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnisia5 Re: Odparzona pupa 28.01.05, 12:18 Polecam tormentiol - pomaga od razu i jest tani. Smarujemy pupcię dość grubą warstwą i przy następnym przewijaniu już widać efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Odparzona pupa 28.01.05, 12:46 moja miała miała alergię pokarmową, kupy ze sluzem wręcz wyżerały jej skórę, choć od zkupkania do przewinięcia mijało tylko tyle czasu ile trzeba na podejście z dzieckiem do przewijaka. pomogło wietrzenie po kilkanaście minut po każdym przewijaniu, mąka ziemniaczana, mycie na bezczela pod kranem, oraz sudocrem zawsze. no i b częste przewijanie, conajmniej raz na 1.5 godziny przy braku kupy. sposób upierdliwy ale skuteczny, teraz nie mamy kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś