aga.bob 26.01.05, 16:09 jest dość silny maść majerankowa nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaaug Re: co na katar 2 latkowi 26.01.05, 20:30 jeśli lejący to krople nasivin 0.01proc. dla niemowląt. Jeśli "strupy" w nosku to nawilżaj powietrze i kremuj pod noskiem tą majerankową.Ja jeszcze stosowłam maśc typu pulmex-baby troszkę na plecki i piersiach żeby olejki parowały alenaprawdę niewiele powodzenia kaska Odpowiedz Link Zgłoś
izabel_73 Re: co na katar 2 latkowi 26.01.05, 20:54 Witaj, ja podaję homeopatyczne- homeodose 8 doustnie, ok. 15 kropli 3x dziennie, euforbium compositum s do nosa 3x po jednym wstrzyknięciu do obu dziurek, otrivin 2x po 1 kropli do obu dziurek. Do tego inhalol 1-2 krople na wrzątek- stawiam w pokoju- ułatwia oddychanie- zwłaszcza nocą, maść majerankowa pod nosek. Mała ma 26 miesięcy. Pozdrawiam, życzę zdrówka dla małej. My właśnie wyszłyśmy z katarku Odpowiedz Link Zgłoś
izabel_73 Re: co na katar 2 latkowi 26.01.05, 20:55 PS. a A jak katar b. mocny, nie zaszkodzi pokazać dziecka pediatrze! Odpowiedz Link Zgłoś
rtex1 Re: co na katar 2 latkowi 27.01.05, 13:48 Witam Ja od niedawna stosuję u mojego 22 miesięcznego malucha granulki homeopatyczne. Rozpuszczam je na łyżeczce w ciepłej wodzie i podaję maluchowi. Pomaga. Sama zaczęłam też je brać. Poleciła mi je kuzynka, która jest lekarka a stosowała je u swojego kilkumiesięcznego malucha. Może spróbuj. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: co na katar 2 latkowi 27.01.05, 14:23 Sól fizjologiczna, albo morska w spray. Odpowiedz Link Zgłoś