Dodaj do ulubionych

GROTY SOLNE

01.03.05, 22:36
Chciałaby dowiedzieć się, czy któraś z Was drogie mamy, poddawała swoje
dziecko zabiegom w grocie solnej. Podobno jest to świetne lekarstwo na bardzo
wiele chorób. Bardzo proszę o opinie i informację, czy 2 letnie dzieciątko
nie jest zbyt małe, aby je tak leczyć. Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • lilka.w Re: GROTY SOLNE 02.03.05, 00:42
      Chadzam z moimi dziecmi,ale raczej dla przyjemności,bo nie widzę specjalnych
      efektów profilaktycznych.Tężnie to to na pewno nie są.No i czsem niestety mozna
      sie spotkac na jednym seansie z innymi zakatarzonymi maluchami,a o wietrzeniu
      tego pomieszczenia tez nie ma mowy...
    • amb25 Re: GROTY SOLNE 02.03.05, 09:26
      Myślę, że za małę nie jest.
      Niedawno oglądała program o skuteczności grot solnych. I wnioski z tego
      programu zaskoczyły mnie. Otóż podobno wycisza to psychikę, daje dobre
      samopoczucie, pozwala się odprężyć ale powietrze w takiej "sztucznej"grocie
      niewiele różni się od tego na zewnątrz - powodem jest to, że zgromadzonej soli -
      z reguły kila ton jest po prostu za mało aby osiągnąć efekt taki jaki w grocie
      solnej np. w Wielcziczce czy Kłodnicy.
      • fikus4 Re: GROTY SOLNE 02.03.05, 10:16
        Bardzo dziękuję za opinie. No właśnie, najlepiej chyba byłoby pojechać do
        Wieliczki. Jednak dla nas to bardzo duża odległość. Słyszałam, że jest taka
        grota w Ciechocinku. Pozdrawiam.
        • aso72 Re: GROTY SOLNE 02.03.05, 12:29
          W ubiegłym roku chodziłam z córką do groty solnej z powodu nawracających zapaleń
          krtani. Z tego co wiem intensywność seansów powinna być dość duża - nie ma sensu
          (leczniczego) jednorazowy wyjazd ani nawet bywanie w grocie raz w tygodniu. My
          chodziliśmy trzy razy w tygodniu przez okres 1 miesiąca. Córka przestała
          chorować - ale czy był to efekt bywania w grocie czy czegoś innego - trudno
          powiedzieć. Z pewnością z dwuletnim dzieckiem możesz się wybrać. Zabierz
          koniecznie wiaderko i foremki do piasku - dzieci mogą się tam bawić solą. Sam
          seans jest bardzo przyjemny i jeśli dziecko zajmie się zabawą, może i Tobie uda
          się zrelaksować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka