Dodaj do ulubionych

KAROLEK Z WPW

12.06.05, 14:47
Moje dziecko ma WPW i dostaje częstoskurczu nadkomorowego .
W całej rodzienie tylko ja potrafię wyłapać to czy ma częstoskurcz czy nie.
Chciałabym kupic używany pulsoxymetr dla rocznego dziecka abym mogła wyjść z
domu i nie myśleć czy domownicy pod moją nieobecność rozpoznają atak czy
nie .
Chciałabym nawiązać kontakt z innymi mamami ,których dzieci mają WPW.

hermionagranger89@buziaczek.pl
Obserwuj wątek
    • beawil Re: KAROLEK Z WPW 19.06.05, 12:20
      Ja już przeszłam tę chorobę od dizeciństwa i teraz ją wyleczyłam. Jeśli
      chciałaby się Pani coś więcej dowiedzieć to podaję adres mój adres
      beawil@gazeta.pl
      • angiebe Re: KAROLEK Z WPW 22.06.05, 14:39
        W Aninie jest bardzo dobry oddzial zaburzen rytmu, pod kierownictwem
        prof.Walczaka. U doroslych stosuje sie ablacje, niestety nie wiem jak postepuje
        sie w przypadku dzieci.
        A to strona instytutu w Aninie. Moze warto umowic sie na wizyte u profesora ?
        www.ikard.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=7&id=2326&Itemid=102
        Jesli bedziesz potrzebowala info o samej wadzie - napisz na priva smile
        Pozdrawiam,
        A.
      • jukilop Re: KAROLEK Z WPW 08.03.06, 16:59
        bardzo prosze o kontakt
        mój syn 16 lat ma częstoskurcz nadkomorowy czy to to samo
    • jukilop Re: KAROLEK Z WPW 08.03.06, 17:45
      co to jest wpw
      mój syn ma czętoskurcz czy to to samo
    • aaparzoch1 Re: WPW 09.03.06, 08:43
      Może tu :
      kaliszok.republika.pl/wpw.htm
    • aga_i_oli Re: KAROLEK Z WPW 11.03.06, 19:15
      Mój synek również ma napadowy częstoskórcz przedsionkowo komorowy w przebiegu
      zespołu WPW. Ma 4 latka i jest leczony w CZD w Międzylesiu. Również tylko ja
      potrafiłam zobaczyć że ma częstoskórcz. Jak synek miał rok i dziewięć miesięcy
      wróciłam do pracy. Wtedy przestał mieć częstoskórcze tak często jak wcześniej.
      Obecnie ma napady - i wreszcie zaczyna mówić że szybko bije mu serduszko,
      czasami sam potrafi przerwać napad smile Również chętnie nawiążę kontakt smile
      • izka365 Re: KAROLEK Z WPW 15.05.06, 22:44
        witam przepraszam ze to tak dlugo trwalo ale przeprowadzalismy sie i nie mialam
        dostepu do komputera.Karolek ma 2 latka i 3 miesiace i nadal miewa napady
        ostatni w Wielka Sobote . Dostaje napadu np.po upadku lub gdy zeskoczy z czegos
        albo wtedy gdy dawka leku jest juz za mala.Niestety nigdy jeszcze nie zdazylo
        sie zeby czestoskurcz sam ustapil albo zebym mogla go przerwac przez
        przylozenie zimnego okladu na klatce piersiowej.Sama nie wiem czy mam czekac z
        utesknieniem na ablacje czy sadzic ze im pozniej tym lepiej . Raz dostal
        czestoskurczu jak bylismy kolo Mragowa i tam w szpitalu wywolal sensacje ale
        udalo sie przerwac wiec ta okolica jest juz dla nas w miare bezpieczna chociaz
        najbezpieczniej czujemy sie w okolicach Miedzylesia, Chcialabym wyjechac z nim
        nad morze ale jeszcze sie boje.Prosze mi napisac czy moze zna Pani jakies
        sposoby na przerwanie napadu i co Pani sadzi o ablacji .Pozdrawiam
        • aga_i_oli Re: KAROLEK Z WPW 17.05.06, 13:39
          Witam, mój synek również ma napady i też tylko ja potrafiłam je zauważyć. Były
          również przerywane tylko w szpitalu. Zauważyłam że na niego działa tylko jeden
          lek. Porozmawiałam z lekarzem i mamy teraz ten lek w domu. W razie
          częstoskurczu podajemy odpowiednią dawkę i po jakimś czasie częstoskórcz
          przechodzi smile Na takie domowe leczenie zdecydowaliśmy się jak Oli miał około 2
          latek. Wcześniej również byliśmy stałymi "klientami" w CZD Międzylesiu. Teraz
          synek ma ponad 4 lata i dwukrotnie ! sam ! przerwał częstoskórcz. Im jest
          starszy to napady ma rzadziej. Od momentu kiedy miał 1,5 roku wyjeżdzialiśmy w
          góry i nad morze. Zawsze zanim wyjeżdżaliśmy dzwoniłam do szpitala który
          znajdował się w najbliższej miejscowości od naszego pobytu i pytałam się o
          dojazd, i co w razie czego trzeba mieć ze sobą. No a w te wakacje wybieramy się
          na Rodos smile Mam nadzieję że będziemy się dobrze bawić czego również i wam życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka