ewa1715 31.08.05, 13:16 Potrzebuje porady mam 4-letnią córkę która idzie do przedszkola i ... czy szczepić ją p/grypie? Czy Wasze dzieci były szczepione i przez to uniknęły grypy bądź łagodniej ja przechodziły? Dzięki Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasil_ka Re: Szczepienia p/grypie 31.08.05, 15:30 mam 2 dzieci. Starsze dziecko skonczyło właśnie przedszkole. BYło szczepione od okresu maluchów co roku i nigdy nie zachorował o na grypę choć w przedszkolu były jej epidemie. Tak więc szczepionka jest efektywna, ale za to chorowało na anginę. Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: Szczepienia p/grypie 31.08.05, 19:27 Ja w zeszłym roku nie szczepiłam i bardzo żałuję w tym mam taki zamiar i to juz we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Szczepienia p/grypie 31.08.05, 20:11 > Czy Wasze dzieci były szczepione i przez to uniknęły grypy bądź łagodniej ja > przechodziły? Moja córka była szczepiona 6 lat temu. Chorowała wtedy na grypę - razem ze mną. Ja nie byłam szczepiona, ale przechodziłam ją łagodniej. Od tego czasu nie szczepiłam ani jej, ani synka. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
lein5 Re: Szczepienia p/grypie 01.09.05, 14:28 POdciągam wątek.Mam jeszcze pytanie do wasil_ki,czy Twoje dziecko uchroniło się również od grypy żołądkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re:Którą szczepionkę wybrac 01.09.05, 14:56 Dokładnie którą szczepionkę wybrac, macie jakąś wyprubowaną którą szczepicie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wasil_ka Re: Szczepienia p/grypie 07.09.05, 12:33 Nie przypominam sobie aby chorowały na grypę żoładkową. Ale starszy będąc w pzredszkolu to często na anginę, ale szczepienie nie chroni przed anginą. Odpowiedz Link Zgłoś