Dodaj do ulubionych

kaszel tylko rano

18.09.05, 13:20
mała ma 16 mies. ostatnio miała stwirdzone zapalenie gardła i dostała
eurespal. mam wrazenie ze po nim kaszel jest wiekszy, barzdiej mokry. ale
tylko rano. czy tzn ze nie działa? podaję go 3 dzień. oprócz tego mała ma
katar wiec to pewnie też ma wpływ na kaszel. smaruuję ją też maścią pulmex
baby i podaje hedelix. czy to powinno pomóc?
dodam ze nie ma gorączki. czy może być zapalenie oskrzeli bez gorączki?
z góry dzieki

Obserwuj wątek
    • majka995 Re: kaszel tylko rano 18.09.05, 13:38
      Mysle ze dziecko moze miec zapalenie oskrzeli bez goraczki. Predzej bedzie
      goraczka przy chorym gardle.Kaszel z gardła czesto jest wiekszy i bardziej
      dokuczliwy niz przy oskrzelach. Mój synek zawsze tak kaszle z gardła. Pisałas
      ze dziecko ma katar,który moze dodatkowo draznic gardło. Dobrze by było gdybys
      poszła do lekarza bo czasem infekcja przesuwa sie z gardła do oskrzeli.
      Jezeli chodzi o Eurespal to jest on skuteczny(wybróbowałam, na własnym
      dziecku),a 3 dni to jest jeszcze za krótko zeby dziecko wyzdrowiało. Ja czasem
      musiałam podawac nawet 10 dni.Ale mimo wszystko warto byłoby odwiedzic lekarza
      jeszcze raz
      Pozdrawiam
    • jagoda2 Re: kaszel tylko rano 18.09.05, 21:28
      Proponuję upewnić się, czy powyższe objawy nie są spowodowane alergią.
      Moja córka dwukrotnie była leczona rzekomo na wirusowe zapalenie gardła,
      tymczasem jej dolegliwości były spowodowane alergią. Teraz jestem w identycznej
      sytuacji - od wczoraj Ola ma katar, ale gardło jest czyste, temperatury na
      razie nie ma. Jestem niemal na 100% pewna, że to osłabienie spowodowane jest
      alergią i nie dam sobie już tak łatwo wmówić, że to kolejna infekcja wirusowa.
      Przy poprzednich infekcjach "wirusowych" objawy narastały stopniowo - trochę
      zaczerwienione gardło, okropna chrypka, koszmarny katar (łzy ciurkiem jej
      leciały z oczu od tego kataru), przerażający kaszel (myślałam, że płuca
      wypluje), wysoka, utrzymująca się kilka dni, temperatura. Na szczęście nie
      doszło za zapalenia oskrzeli. Leki przeciwzapalne nie pomagały, pomógł dopiero
      Bactrim, ale też nie do końca. Ostatecznie pomogły dopiero sterydy do nosa.
      Oczywiście, u Twojej córeczki przyczyny nie muszą być alergiczne, ale radzę się
      upewnić. U mojej córki też nikt nie podejrzewał pyłkowicy, a jednak okazała się
      alergikiem - testy potwierdziły alergię wziewną.
      Pozdrawiam,
      Jagoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka