Dodaj do ulubionych

dziwne plamy

16.08.06, 07:03
u mojej gwiazdy(7 mies)pojawiły się na nóżkach dziwne plamy,jest tego około 4
sztuki w środku jakby żółtawe i otoczone różowym kolorem przypomoina to
obrączki nie mam pojęcia co to jest,smarowałam tormentiolem i trochę
złagodniało.czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem nie wiem czy to nie
reakcja na cos z pokarmów.proszę o rady.poZdrawiam
Obserwuj wątek
    • eriga Re: dziwne plamy 16.08.06, 09:53
      Moje dziecko cierpi na atopowe zapalenie skóry i wysypka objawia się w takiej
      postaci. Idz do lekarza.
    • juwelis Re: dziwne plamy 16.08.06, 10:31
      no własnie tak myslałam ale nie pasuja mi objawy,z reszta juz zniknęło a przy
      azs chyba troche sie utrzymuje to i swedzi a to wygladało jak takie malutkie
      liszaje i było tylko na nóżce z boku takze nie wiem
      • eriga Re: dziwne plamy 16.08.06, 10:51
        U mojego dziecka jak się zaczynało to pojawiało sie na zgięciach rączek potem
        znikało i to wygladało również jak liszaj ale pewngo dnia pojawło się tego ogrom
        i lekarz to stwierdził. To go bardzo swędzi i jest suche. Są okresy ze nie ma
        tego wcale.
    • juwelis Re: dziwne plamy 16.08.06, 16:25
      kurcze no i własnie dlatego nie pasuje mi to na azs juz sama nie wiem gdzie
      szukac przyczyny,dziekuje Ci za odpowiedz i pozdrawiam
    • brunetka13 Re: dziwne plamy 17.08.06, 22:38
      moj syn tez przez jednego alergologa mial rozpoznany azs, przepisane masci,
      mnostwo lekow, wizyty co 2 tygodnie, mnie sie wydawalo, ze to jednak nie to, bo
      bylo tylko i wylacznie na udach- czerwone, suche swedzace placki. Stawialam na
      pileuchy, zmienilam firme, zrezygnowalam z nasaczanych chusteczek. Poszlam do
      innego lekarza, powiedziala, ze to nie azs, zebym przeszla na tetrowe. Mimo, ze
      jest to okropnie uciazliwe to stosujemy pieluchy tetrowe (jednorazowki tylko na
      noc i na spacer) - od razu pomoglo ! Sprobuj,moze to pieluchy albo chusteczki
      (aha, u nas przy stosowaniu jedorazowek tez bylo raz lepiej , raz gorzej). Syn
      ma teraz rok, a sytuacja ta powstala okolo 3 miesice temu, wiec dopiero po
      dluzszym czasie stosowania pieluch
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka