Dodaj do ulubionych

przemęczenie

IP: *.* 22.07.02, 07:34
Padam. Kolejna noc bez snu za mną. Od tygodnia mam zapalenie oskrzeli, męczy mnie tak potworny kaszel że nie śpię po nocach. Wczoraj byłam u lekarza po kolejną dawkę antybiotyku. Ledwo patrzę na oczy. A tu dzieci marudzą bo mama jakaś taka nie w formie, bałagan, zakupy do zrobienia, trzeba posprzatać (naprawdę już trzeba), jakieś śniadanie dla wszystkich, obiad - Krzysiek w pracy Bóg jeden wie do której (dzisiaj). Ech ...Nie mam siły.pozdrowionka choro-smutny bajbus :(
Obserwuj wątek
    • Gość: iberia Re: przemęczenie IP: *.* 22.07.02, 07:56
      ehh,gdybym tylko mieszkala blizej to od razu poszlabym pomoc a tak......moge tylko pocieszyc na odleglosc. pozdrawiamy cieplutkoiza i Kubeczek
    • Gość: Basia70 Re: przemęczenie IP: *.* 22.07.02, 08:26
      Kochany Bajabusku trzymaj się , życzę szybkiego powrotu do zdrowia. :) Basia
    • Gość: Gosia1 Re: przemęczenie IP: *.* 22.07.02, 10:55
      Bajbusku kochany - piszę z konkretną radą. Poproś o przepisanie leku hamującego kaszel w nocy - TIOCODIN. To mnie uratowało, jak miałam w ciągu dwóch miesięcy trzy razy zapalenie oskrzeli. Myślałam, że się wykończę od kaszlu. Lek stosuje się tylko na noc (najlepiej wziąć jedną tabletkę ok 22). Może w ciągu dnia powodować lekką senność, ale lepsze to niż bezsenne noce. Spróbuj. Pozdrawiam Cię cieplutko Gosia
    • Gość: IlonaCz Re: przemęczenie IP: *.* 22.07.02, 13:07
      Kochany bajbuskusmile) Nie było mnie przez parę dni i nic nie wiedziałam o twojej chorobie. Bardzo mi przykro z tego powodu. Nic się nie stanie jak mieszkanie trochę brudem zarośniesmile) Najważniejsze żebyś Ty się wykurowała i to jak najszybciej. Czekam na Ciebie na czacie ale już zdrową, a teraz leż i wypoczywaj.Pozdrawiam i całuję, myszka.
      • Gość: BAJBUS Re: przemęczenie IP: *.* 22.07.02, 13:49
        Dziękuję wszystkim za miłe słowa. W dzień jest ok ale jak przychodzi noc to kaszel staje sie nie do zniesienia.To już się ciągnie 3 tydzień i żaden antybiotyk mi nie pomaga.Ale jestem dobrej mysli, że może kiedyś w końcu wylecze sie z tego paskudnego zapalenia oskrzeli :)Dzieci były dzisiaj wyjątkowo wyrozumiałe, Zuza przespała pół dnia (od 10.30 do 13.30), Gabi świetnie bawiła się sama, Klaudia zrobiła zakupy.Dobrze, że pada deszcz, nie mam wyrzutów że nie mogę iśc z nimi na spacer :)Buziaczki bajbus
        • Gość:  Dorka Re: przemęczenie IP: *.* 22.07.02, 14:37
          A na czacie nie byłaś?Szukałam Cię.Pij miodek i odpoczywaj.Dorka
          • Gość: BAJBUS Re: ech te moje dzieci ... IP: *.* 22.07.02, 16:08
            Przetrwałam dzień, jeden z najgroszych jeśli chodzi o moją kondycje fizyczna i zdrowotną. Wyobrażacie sobie że przez kaszel można wymiotować?! Buuuu...Godzinkę temu Klaudia pojechała do ojca, moje dziewczyny dwie pozostałe szlały a ja nieprzytomna postanowiłam wypić kawę (pije ją raz na rok) aby jakoś wytrwać do wieczora zanim pójde spać, tym bardziej że Krzys dzwonił , że wróci późno.Wypiłam kawę, i poszłam do kuchni nastawić kukurydze wracam i ..... moje dziewczyny śpią, obie grzecznie śpią.Więc dawaj buch na kanapke oczka zamykam, leże, leże i nic nie moge zasnąć no i przypomniało mi sie że wypiłam kawe - masz ci los.Kto wiedział że je sen zmorzy?Pogoda paskudna ciemno, pada. A ja połaże sobie po forum.Pozdrawiam bajbusPs. czy popełniłam jakis błąd ortograficzny? - bo mam takie wrażenie ...
            • Gość: eBeata Re: ech te moje dzieci ... IP: *.* 23.07.02, 10:03
              Bajbusja to nazywam podświadomą "złośliwością" tych aniołków :-)Kiedy mogłam wyjechać SAMA po tylu latach mój się akurat wtedy rozchorował.Ale poza tym zauważyłaś, że na codzień męczące, kiedy jesteśmy naprawdę chore, niedysponowane, nasze dzieciaki stają się słodkie? Nagle potrafią się same pobawić, dużo spać, starsze zmyją naczynia. Tylko dlaczego nie są takie gdy jesteśmy zdrowe????Wracaj do zdrowiaBeata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka