szpikulec1 28.10.04, 03:58 Kulczyk juz nie zatanczy przed komisja. Niestety, nie mamy sie co ludzic, ze powroci. Oby i Olek nie sprawil nam jakiegos figla ! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homosovieticus zróbmy sondaż; Czy Kulczyk wróci na łono? ja tak 28.10.04, 11:23 szpikulec1 napisał: > Kulczyk juz nie zatanczy przed komisja. > Niestety, nie mamy sie co ludzic, ze powroci. > Oby i Olek nie sprawil nam jakiegos figla ! > > pzdr Uwazam ,że wróci i stanie przed komisja.W ten sposób wiarygodnosc swoja podniesie w oczach publiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: zróbmy sondaż; Czy Kulczyk wróci na łono? ja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.04, 11:42 Wroci. Za duzo ma do stracenia, gdyby zwial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: zróbmy sondaż; Czy Kulczyk wróci na łono? ja IP: *.aster.pl 28.10.04, 11:52 Hmmm, a jeżeli w tamtejszym szpitalu pracuje dr pavulon:-) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: zróbmy sondaż; Czy Kulczyk wróci na łono? ja 28.10.04, 12:16 Gość portalu: sam napisał(a): > Hmmm, a jeżeli w tamtejszym szpitalu pracuje dr pavulon:-) To wtedy wróci inaczej! Albo nie wróci i tam zostanie spalony i w urnie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal co jest? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.04, 18:16 Czemu tak malo chetnych do udzialu w sondazu? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 29.10.04, 16:08 I jeszcze pogroził. Już zyskuje wiarygodnosć i winnien bedą Giertycy, i Wasserman, i oto też przy okazji chodzi lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus marcee, a Ty, nie tesknisz za doktorem? kasy Ci 29.10.04, 18:46 jego nie żal i szala Ci nie żal? Otworzyłabys jakis interesujacy wątek chociaż raz. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 00:33 Kulczyk wroci, tylko wtedy jezeli uda sie Olkowi rozwiazac komisje, pod zarzutem proby rozkladu struktur panstwowych czy jakis takich innych historii, znamy te terminologie, anarchia i te sprawy, co jest mimo wszystko malo prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 00:40 szpikulec1 napisał: > Kulczyk wroci, tylko wtedy jezeli uda sie Olkowi rozwiazac komisje, pod > zarzutem proby rozkladu struktur panstwowych czy jakis takich innych historii, > znamy te terminologie, anarchia i te sprawy, co jest mimo wszystko malo > prawdopodobne. Znaczy się,że Jego powrót jest wg.Ciebie, mało prawdopodobny. A Ja myśle przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 13:02 Dopiero co swiadek, jeszcze nie oskarzony, a juz sie ukrywa. Pobyt w jakimls senatorium, zaledwie jedno lub dwudniowy, i zniknal na nowo, jak zapodano w wiadomosciach na stronie wp. Nastepne klamstwo, to jego wydumana choroba, na ktora tak naprawde nie ma mocnych kwitow. Titanic tonie.Wciaz nie wierze w jego powrot. Jedyna rada jak na razie, to skup dolarow lub euro, bowiem dobranie sie do dupy najbogatszemu czlowiekowi w Polsce, bedzie mialo wplyw na kursy walut. I to juz nie bawem. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 13:52 Oczywista ze na kursy walut w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 16:00 szpikulec1 napisał: > Dopiero co swiadek, jeszcze nie oskarzony, a juz sie ukrywa. Pobyt w jakimls > senatorium, zaledwie jedno lub dwudniowy, i zniknal na nowo, jak zapodano w > wiadomosciach na stronie wp. Nastepne klamstwo, to jego wydumana choroba, na > ktora tak naprawde nie ma mocnych kwitow. > Titanic tonie.Wciaz nie wierze w jego powrot. > Jedyna rada jak na razie, to skup dolarow lub euro, bowiem dobranie sie do dupy > > najbogatszemu czlowiekowi w Polsce, bedzie mialo wplyw na kursy walut. I to juz > > nie bawem. uważasz ,że wzrośnie kurs waluty amerykańskiej i euro? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 16:09 W sytuacji kiedy najbogatszy czlowiek w Polsce, trzymajacy w swoich lapach kluczowe dla gospodarki galezie, okazuje sie przestepca, to bez watpliwosci ma to wplyw na cala gospodarke, zaufanie do niej inwestytorow jak i pobudza gierki waluta na gieldzie.Kulczyk to polski Bil Gates, i przypomnij sobie jak zachowywala sie gielda nowojorska(niepokoje), jaka panika pojawila sie na rynku amerykanskim, kiedy dobierano sie do Microsofta. Klucznik Olek i na tym zbije jeszce kase. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 30.10.04, 17:15 szpikulec1 napisał: > W sytuacji kiedy najbogatszy czlowiek w Polsce, trzymajacy w swoich lapach > kluczowe dla gospodarki galezie, okazuje sie przestepca, to bez watpliwosci ma > to wplyw na cala gospodarke, zaufanie do niej inwestytorow jak i pobudza gierki > > waluta na gieldzie.Kulczyk to polski Bil Gates, i przypomnij sobie jak > zachowywala sie gielda nowojorska(niepokoje), jaka panika pojawila sie na rynku > > amerykanskim, kiedy dobierano sie do Microsofta. > Klucznik Olek i na tym zbije jeszce kase. > > pzdr Giełda warszwska, z perspektywy giełdy nowojorskiej jest prawie niwidoczna pomimo okrzyków ,że to największa giełda w Europie środ.-wsch. Nie oznacza to ,że Cie znichecam do zakupu wiekszej ilosci dolarów amerykańskich lub euro. Kariera obu, jest -moim zdaniem - w Polsce skończona. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 01.11.04, 22:31 W tym tygodniu zlotowka zacznie reagowac na afere "Orlen". Badzmy czujni. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 01.11.04, 23:55 szpikulec1 napisał: > W tym tygodniu zlotowka zacznie reagowac na afere "Orlen". Badzmy czujni. > > pzdr Odczuwa sie duza ilosc akcji Orlenu na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: dał głos, powiedział,że wroci jak wyzdrowieje 02.11.04, 00:46 Nadszedl czas gieldowych spekulacji zaplodnionych afera Orlenu ( kursami walut i akcji),praktyczne pozbywanie sie akcji przez Kulczyka, akcji nie tylko Orlenu - doprowadzi juz nie bawem do lokalnego wstrzasu gielda. Gielda uwielbia takie sytuacje, dopiero wtedy zaczyna krecic sie. Czy odczuwa sie zwiekszenie ilosci na rynku akcji Orlenu ? Tego nie wiem. Wiem, ze gielda nie popuszcza takich okazji do spekulacji - sama afera jak narazie wystarczy, wyprzedaz akcji doda tempa. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Teraz czekamy na reakcje gieldy 02.11.04, 13:38 Kulczyk ma się coraz gorzej, a jego przyszłość w Polsce jest niepewna - wynika z raportu, do jakiego udało się dotrzeć "Gazecie". Szansa na to, aby ktoś go zobaczył w kraju w listopadzie, jest niewielka serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2369800.html Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: Niestety 30.10.04, 16:24 Co do powrotu Kulczyka, a raczej tego ze on nie powroci, to jest to wynik tego ze Kulczyk nie tylko zmuszony jest ukrywac sie przed komisja, ale tez przed tym zeby odpowiednie sluzby nie ukatrupily go. Jedynym wyjsciem dla otoczenia Klucznika Olka, i nie tylko dla niego,jest pozbycie sie fizyczne Kulczyka, tylko to ich uratuje od celi wieziennej.Kulczyk zywy jest niebezpieczny, tylko jego elimnacja fizyczna pozwoli na odklozenie z czasem sprawy do akt - jako jedynego sprawce - bo nie bedzie komu wyjawic to co on wie na temat mafijnosci zycia w Polsce, i osob w to zycie wplatanych. Uwazam ze majatek Kulczyka powinien byc jak najszybciej zabezpieczony.Komisja ma racje. Ten za granica tez, juz powinna prokuratura wystapic do Szwajcarii, i nie wiem gdzie jeszcze, o blokade jego kont.Status Kulczyka juz dawno powinien byl zmienic sie ze swiadka na oskarzonego. Kupuj ero i dolary i nie czekaj;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Niestety 30.10.04, 17:16 Pozyjemy zobaczymy, kto z Nas miał rację. prowadzisz kantor? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: Niestety 30.10.04, 17:18 Nie:)) Te dolary i euro to tak na pol serio:) Zarabiam w euro wiec mnie te operacje nie dotycza. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 WSZYSTKO ZAWIODŁO! 30.10.04, 17:20 Kornel Ujejski WSZYSTKO ZAWIODŁO! OJCZYZNA W GROBIE Wszystko zawiodło! Ojczyzna w grobie, Bóg zasnął w niebie. Z piekieł zwątpienia rwę się ku tobie I sławię ciebie. Poszły już wszystkie sny moje złote Wiatrom na przędzę; Dzieliłaś ze mną mej wiary cnotę — Podzielisz nędzę?... Gdy przez pustynię pójdę bezmierną I drogą ciemną, Czy będziesz dla mnie dobrą i wierną? Czy pójdziesz ze mną? Gdybyż przy tobie zamknąć powieki, O Antygono! Z ostatnim słowem: — Bądź mi na wieki Błogosławioną! Odpowiedz Link Zgłoś
pafilek Re: WSZYSTKO ZAWIODŁO! 02.11.04, 00:56 i znow Wyrwij murom zęby krat. Zerwij kajdany , połam bat, a mury runą, runą, runą i pogrzebią stary swiat? Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Bardzo ladnie, bardzo, o ojczyznie, nie naszej 30.10.04, 17:24 Lermontow Michał Ojczyzna Lecz kocham — za co? sam dokładnie nie wiem — Jej stepy otulone martwą ciszą, Bezbrzeżne lasy, które zwolna się kołyszą, Morzom podobne rzeki przy wylewie... Lubię, gdy wiejską drogą wóz podrzuca w biegu, W cień nocy wbijać się spokojnym wzrokiem, Dostrzegać z obu stron, wzdychając do noclegu, Drżące światełka smutnych siół, okrytych mrokiem. Lubię ze ściernisk dymek siwy I tabor w stepie nocujący, Na wzgórzu pośród żółtej niwy Brzóz parę lubię bielejących. Nie znaną wielu mam uciechę, Kiedy stodołę pełną widzę, Słomianą na chałupie strzecho, Okna rzeźbioną okiennicę; I w święto, w wieczór pełen rosy, Pół nocy jam oglądać gotów Pijanych chłopów gwar i pląsy Pośród przyświstów i tupotów. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Niestety 30.10.04, 17:37 HYMN DO BOGA O ZACHOWANIE WOLNOŚCI 1. Boże, coś Polskę przez tak liczne wieki otaczał blaskiem potęgi i chwały, coś ją osłaniał tarczą swej opieki od nieszczęść, które przygnębić ją miały! |: Przed Twe ołtarze zanosim błaganie: Ojczyznę wolną racz nam wrócić, Panie! :| 2. Ty, któryś potem tknięty jej upadkiem wspierał walczących za najświętszą sprawę, i chcąc świat cały mieć jej męstwa świadkiem w nieszczęściach samych pomnażał jej sławę. |: Przed Twe ołtarze ... ! :| 3. Wróć naszej Polsce świetność starożytną, użyźniaj pola, spustoszałe łany, niech szczęście, wolność na wieki w niej kwitną. Poprzestań kary, Boże zagniewany. |: Przed Twe ołtarze ... ! :| 4. Boże, którego ramię sprawiedliwe żelazne berła władców świata kruszy, zniwecz Twych wrogów zamiary szkodliwe, obudź nadzieje polskiej naszej duszy. |: Przed Twe ołtarze ... ! :| 5. Boże najświętszy, od którego woli istnienie świata całego zależy, wyrwij lud Polski z tyranów niewoli, wspieraj zamiary wytrwałej młodzieży. |: Przed Twe ołtarze ... ! :| 6. Jedno Twe słowo, o wielki nasz Panie, zniszczyć i w prochy obrócić nas zdolne, a gdy zasłużym na Twe ukaranie, obróć nas w prochy, ale w prochy wolne! |: Przed Twe ołtarze ... ! :| 7. Powstała z grobu na Twe władne słowo Polska, wolności narodów chorąży, pierzchnęły straże, a ponad jej głową znowu swobodnie Orzeł Biały krąży. |: Przed Twe ołtarze zanosim błaganie: Ojczyznę wolną pobłogosław, Panie! :| Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Kulczyk szpiegiem? 03.11.04, 21:30 a gielda nie reaguje? Cos niesmiala ta nasza gielda:) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jedno mnie martwi 03.11.04, 21:41 Nie ma Anitki i kto wysmrodzi najlepszy raport komisji śledczej? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Patriotyzm polskiej gieldy 10.11.04, 09:40 poprzez brak reakcji na afere Kulczyka,a w szcegolnosci ostatnie nowiny z nia zwiazane( 50% inwestycji jest juz za granica, i geografia tych inwestycji bedzie sie przesuwac poza Polske - wczorajsze oswiadczenie Kulczyka w Financiel Times)zasluguje na jak najwyzszy szacunek obywateli, do czasu, pierwszego wstrzasu gielda "juz nie za dlugo". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś