Gość: guest IP: *.* 20.02.03, 19:12 Moja dwumiesięczna córeczka ma pleśniawkę, stosowałam już Aphtin i Nystatynę, niestety nic nie pomaga!!!Jeśli znacie skuteczniejszą metodę napiszcie. aniap Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: pleśniawka IP: *.* 20.02.03, 20:00 Naprawde skuteczny jest zel Daktarin ok. 30 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: pleśniawka IP: *.* 20.02.03, 22:48 Witaj, ja stosowałam nystatynę w zawiesinie (tzn. proszek rozcieńczyłam z wodą). Smarowałam regularnie po każdym karmieniu i ... pomogło. Uważam ze nystatyna jest dobra, jak sie ja regularnie stosuje. PowodzeniaKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: pleśniawka IP: *.* 21.02.03, 08:43 Absolutna rewelacja i szybka skutecznosc: Ehinacea w sprayu. Do dostania raczej w aptekach homeopatycznych. Okolo 35 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: pleśniawka IP: *.* 21.02.03, 08:48 u nas najlepiej zadziałało smarowanie fioletem. A tak to mielismy mieszankę nystatyna+aphtin+wit C. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola_Budna Re: pleśniawka IP: *.* 21.02.03, 11:10 Ja smarowałam Nystatyną 8 do 10 razy dziennie przez 3 tygodnie + Pimafucin. W czasie kuracji było ok, pleśniawki znikały. Gdy tylko odstawiłam lek pojawiały się na nowo. W końcu odstawiliśmy wszystko żeby mały poradził sobie sam z infekcją. Pomogło, pleśniawki zniknęły i już się nie pojawiły.Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: pleśniawka IP: *.* 21.02.03, 11:56 Popieram Gosię. Ja wypróbowałam wiele środków i najskuteczniejszy, najszybszy jest Daktarin żel doustny.Pozdrawiam kamyczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaK Re: pleśniawka IP: *.* 21.02.03, 12:03 Czesc,U nas tez nystatyna nie pomogla, a stosowalam ja ok 3 tyg. Wreszcie gdzis wyczytalam stare babcine porady, mieszkam w Norwegii i byly to porady norweskich babc. Po kazdym jedzeniu moja corcia dostawala lyzeczke wody mineralnej z babelkami. Patrzylam na to bardzco sceptycznie. Ale pomoglo po kilku dniach i obylo sie bez lekow. Odpowiedz Link Zgłoś