opuncjafigowa 05.01.07, 16:16 Od jakiegoś czasu mój przedszkolak ma podkrążone oczy. Jest zdrowy, nie chorował ostatni, jego zachowanie nie wskazuje na jakieś anomalie - to znaczy nadal jest aktywny - wygłupy i rozrabianie w normie Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alin9 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 19:47 Jeżeli dobrze śpi to jest to m.in. jeden z objawów alergii.Ale Ktoś może wie coś więcej.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwontag Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 20:29 A robiłaś badnnia na robaki, moja również 4 letnia córka miała podkrążone oczy i wyszły lamblie Odpowiedz Link Zgłoś
opuncjafigowa Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 20:36 Na pewno nie jest to efekt niewyspania. A jeśli chopdzi o badanie kału, to robiła juz dwno, bo rok temu. natomiast wyczytałam, że to mogą być też owsiki, a ponieważ synek od niedawna chodzi do przedszkola, to wszystko możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 22:03 Mogę być robaki, alergia albo np. trzeci migdał powiększony i nieco niedotlenienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kattkak Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 06.01.07, 00:04 mój czterolatek ma też podkrążone oczy. Wcześniej myślałam, ze to może jego taka uroda. Po Waszych postach trochę spanikowałam. Owsiki wykluczam (musiałby być świąd pupy). Jakie są objawy lambii) Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 01:53 Właśnie od niedawna obserwuje to u mojego 9-cio letniego syna. Morfologia jest o.k., samopoczucie też. I też się zastanawiam co to może być. Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 10:08 A nam pediatra powiedział, że oprócz tych wszystkich rzeczy które wymieniłyscie może to byc jeszcze i to, że ze wzgledu na porę roku dzieci duzo mniej przebywaja na powietrzu i może im brakowac słońca. Co nie zmienia faktu, ze kazał zrobic badania Odpowiedz Link Zgłoś
opuncjafigowa Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 10:46 Hmmm...morfologię z Schelingiem robiliśmy w czerwcu, była bardzo dobra. Juz sama nie wiem, czy teraz powtórzyć. Wprawdzie tak jak tu ktoś napisał, pogoda i brak słońca robią swoje a mój mały ma bardzo jasna karnację...więc to tez uwydatnia problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka.3 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 11:56 mój też miał ostatnio podkrążone oczy i właściwie nic więcej mu nie dolegało, żadnego drapania po pupie, żadnych bóli brzucha i w badaniach wyszła glista ludzka. Juz jesteśmy po przeleczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dotti78 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 10.01.07, 00:27 Mój synek też ma podkrążone oczka(sine) oprócz tego bardzo sie poci podczas snu... po badaniu krwi stwierdzono niedobór żelaza, walcze z tym ponad rok , a teraz robimy badanie kału na pasożyty byc moze tam tkwi przyczyna spadku żelaza?? Odpowiedz Link Zgłoś
martynalub Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 22.01.07, 14:26 Hej! Dziewczyny, mój synek 2,5 latka ma podobne objawy do waszych dzieci - podkrążone oczka, pocenie się w nocy dodatkowo BRAK APETYTU. Właśnie w kale odkryłam glistę ludzką - jesteśmy w trakcie leczenia... Poleceam - badanie kału na pasożyty - tylko 5 zł kosztuje a wiele wyjaśnia Odpowiedz Link Zgłoś