Dodaj do ulubionych

~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka

05.01.07, 16:16
Od jakiegoś czasu mój przedszkolak ma podkrążone oczy. Jest zdrowy, nie
chorował ostatni, jego zachowanie nie wskazuje na jakieś anomalie - to znaczy
nadal jest aktywny - wygłupy i rozrabianie w normiewink

Co to może być?
Obserwuj wątek
    • alin9 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 19:47
      Jeżeli dobrze śpi to jest to m.in. jeden z objawów alergii.Ale Ktoś może wie coś
      więcej.pozdrawiam.
    • iwontag Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 20:29
      A robiłaś badnnia na robaki, moja również 4 letnia córka miała podkrążone oczy
      i wyszły lamblie
      • opuncjafigowa Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 20:36
        Na pewno nie jest to efekt niewyspania. A jeśli chopdzi o badanie kału, to
        robiła juz dwno, bo rok temu. natomiast wyczytałam, że to mogą być też owsiki,
        a ponieważ synek od niedawna chodzi do przedszkola, to wszystko możliwe.
        • gyokuro Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 05.01.07, 22:03
          Mogę być robaki, alergia albo np. trzeci migdał powiększony i nieco
          niedotlenienia.
          • kattkak Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 06.01.07, 00:04
            mój czterolatek ma też podkrążone oczy.
            Wcześniej myślałam, ze to może jego taka uroda.
            Po Waszych postach trochę spanikowałam.
            Owsiki wykluczam (musiałby być świąd pupy).
            Jakie są objawy lambii)
            • teletombola1 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 01:53
              Właśnie od niedawna obserwuje to u mojego 9-cio letniego syna. Morfologia jest
              o.k., samopoczucie też. I też się zastanawiam co to może być.
              • anmala Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 10:08
                A nam pediatra powiedział, że oprócz tych wszystkich rzeczy które wymieniłyscie
                może to byc jeszcze i to, że ze wzgledu na porę roku dzieci duzo mniej
                przebywaja na powietrzu i może im brakowac słońca. Co nie zmienia faktu, ze
                kazał zrobic badania smile
                • opuncjafigowa Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 10:46
                  Hmmm...morfologię z Schelingiem robiliśmy w czerwcu, była bardzo dobra. Juz
                  sama nie wiem, czy teraz powtórzyć. Wprawdzie tak jak tu ktoś napisał, pogoda i
                  brak słońca robią swoje a mój mały ma bardzo jasna karnację...więc to tez
                  uwydatnia problem.
                  • dorka.3 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u dziewęciolatka 06.01.07, 11:56
                    mój też miał ostatnio podkrążone oczy i właściwie nic więcej mu nie dolegało,
                    żadnego drapania po pupie, żadnych bóli brzucha i w badaniach wyszła glista
                    ludzka. Juz jesteśmy po przeleczeniu.
    • dotti78 Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 10.01.07, 00:27
      Mój synek też ma podkrążone oczka(sine) oprócz tego bardzo sie poci podczas
      snu... po badaniu krwi stwierdzono niedobór żelaza, walcze z tym ponad rok , a
      teraz robimy badanie kału na pasożyty byc moze tam tkwi przyczyna spadku żelaza??
      • martynalub Re: ~~~~~~Podkrążone oczy u czterolatka 22.01.07, 14:26
        Hej!
        Dziewczyny, mój synek 2,5 latka ma podobne objawy do waszych dzieci -
        podkrążone oczka, pocenie się w nocy dodatkowo BRAK APETYTU. Właśnie w kale
        odkryłam glistę ludzką - jesteśmy w trakcie leczenia...
        Poleceam - badanie kału na pasożyty - tylko 5 zł kosztuje a wiele wyjaśnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka