Dodaj do ulubionych

ile moze trwac katar??????

12.04.07, 21:06
moja niunia ma 8,5miesiaca.od12dni ma katar.lekarz przepisała krople Nasivin
i witaminki.ale nie ma poprawy.co mozna jeszcze zrobic??????
Obserwuj wątek
    • felonia Re: ile moze trwac katar?????? 12.04.07, 21:11
      a jak to uczulenie na pyłki?
      wtedy leki antyhistaminowe się bierze
      • malgosia.kropka Re: ile moze trwac katar?????? 12.04.07, 21:13
        własnie .tez to biore pod uwage,ja jestem strsznym alergikiem i az boje sie
        pomyslec jak ona tez bedzie,ja to sie strasznie mecze.odczulałam sie 4lata,leki
        juz na mnie nie działaja a katar mam od kwietnia do wrzesnia smilepozdrawiam
        • monia.147 Re: ile moze trwac katar?????? 12.04.07, 21:51
          Mój syn miał podobnie ,pediatra zapisał zyrtec w kroplach,ponoć od jakiegoś
          czasu pyli brzoza,no a za chwilę będzie pylić wszystko co ma pylek niestety
          • malgosia.kropka do Moni.147 12.04.07, 22:04
            a powiedz mi prosze czy ten Zyrtex działa czy katar ustapiłi i czy lekarz zlecił
            moze jakies badnia.z góry dziekuje
    • monia.147 Re: ile moze trwac katar?????? 12.04.07, 22:16
      zyrtec zadzialal lekarz nic nie kazał z tym robić ,starszy syn jest alergikiem
      więc pewnie młodszy będzie też,zresztą na testy skórne jest za mały(od 4 lat)z
      krwi mu jeszcze nie robiłam,na razie prócz długotrwalych katarów nic się nie
      dzieje więc wyszłam z założenia że poczekam.
    • mamamartusi Re: ile moze trwac katar?????? 13.04.07, 08:34
      Moja ma teraz wprawdzie prawie trzy lata, ale gdy byla malutka, tez myslalam,
      ze katary sie u niej nie skoncza. Czasem dochodzily do ponad dwoch tygodni.
      Potem zaczelam podawac jej wapno w syropie i katary trwaja okolo tygodnia. Nie
      wiem, czy to przez podanie wapna, czy przez to, ze mala juz podrosla. Moze
      sprobuj z tym wapnem, tylko najpierw zapytaj lekarza, bo nie wiem, ile mozna
      podac takiemu malutkiemu dziecku.
      Pozdrowienia
    • olima17 Re: ile moze trwac katar?????? 13.04.07, 09:49
      mój ma 3,5-też ma tendencje do alergii-po mężu-ale u takiego malucha jak twój
      to raczej za wcześnie na alergię wziewną,jeśli juz to raczej na skórze coś by
      wyskakiwało.Zyrtec działa ale daje się go dość długo no i ma skutki uboczne-
      senność, nadmierny apetyt etc.nam pomóg syrop-Aerius, też przeciwhistaminowy,
      ale stosunkowo łagodny-tak czy inaczej nie dawaj nic na własna rękę-skontaktuj
      sie z pediatrą. Na katary to na pewno-Nasivin ale max. 3-5 dni, sól
      fizjoligiczna-najlepiej przez inhalator, no i jak sie przeciąga to zawsze
      ryzyko zatok, ucha, oskrzeli...lepiej poradź sie lekarza>Unas niestety odkąd
      poszedł do przedszkola katar trwał ciągle i przez to miał chore uszka ale
      usunęliśmy trzeci migdał i jest ok. Pozdro!
      • 2006.mea1 Re: ile moze trwac katar?????? 13.04.07, 10:44
        Ja bym ci poleciła krople homeopatyczne HOMEODOSE nr8. Mam roczną córeczkę
        której bardzo pomogły.Daje się tyle kropli ile ma miesięcy 3xdziennie
        • 2006.mea1 Re: ile moze trwac katar?????? 13.04.07, 10:46
          Napomniałam dodac że Nasivinu nie można stosowac dłużej niż 5 dni bo może
          wysuszyc sluzówkę nosa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka