agiko 09.06.03, 13:15 Dziewczyny ! u mojej córeczki wykryto w moczu czewone krwinki. co to może być? czy macie już jakieś doświadczenia? aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa_boa Re: Krwinki czerwone - pilne ! 09.06.03, 20:46 W moczu mogą pojawiać się czerone krwinki, ale 1 - 2 w polu widzenia. Ich wieksza liczba jest nieprawidłowością i koniecznie należy - przede wszystkim powtórzyc badanie, jak najszybciej zgłosić się do pediatry. Krwimkomocz u dzieci może być wynikiem infekcji dolnych dróg moczowych, nerek, ale też wynikać z innych stanów chorobowych. Jednak przede wszystkim - bez paniki.Joa Odpowiedz Link Zgłoś
domi23 Re: Krwinki czerwone - pilne ! 09.06.03, 22:59 hej ja właśnie leczę infekcję pęcherza mojego synka, rozpoznaną właśnie po zbyt dużej liczbie krwinek czerwonych. lekarka przepisała antybiotyk. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agiko Re: Krwinki czerwone - pilne ! 10.06.03, 06:46 dziękuję Wam. powtórzyłyśmy badanie - nic nie wykazało. Za jakieś dwa - trzy dni zbadamy jeszcze raz. Ale trochę się denerwowałam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś