chmielanka 01.08.08, 21:54 a jeszcze powiedzcie mi, do którego roku życia dawałyście/dajecie Cebion-Multi (lub jakieś inne witaminki). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinn26 Re: cebion multi 01.08.08, 21:56 jak moja córeczka skończyła roczek to przestałam dawać cebion, podaje jej tran norweski i czasami vibowit Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: cebion multi 02.08.08, 00:38 corka ma prawie 2 latka i nie daje jej zadnych witamin, ma teraz je w owocach, zima dam jej witamine C Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawenta Re: cebion multi 02.08.08, 12:46 moja córka ma 21msc i daje jej cały czss, po 8 kropli dziennie, a jak bende miała bilans dwu latka, to spytam sie czy dalej podawac czy przejsc na cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: cebion multi 02.08.08, 19:33 ja daję do tej pory (3 lata i 4 miesiące) - majka jest niejadkiem i za owocami nie przepada dostaje wiec witaminy w kroplach, bo w tej postaci sa dla niej najbardziej zjadliwe. Wiosną i jesienią podaję tez Ceruvit w syropie lub Rutinacea junior. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja1804 Re: cebion multi 02.08.08, 21:40 Nie podawałam i nie podaję- po rozmowie z pediatrą. Ostatnio od fachowca usłyszałam,że są badania, które potwierdzają ,że ciągłe podawanie wit. C w kroplach powoduje u dzieci próchnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: cebion multi 02.08.08, 22:14 Wcale. Podawałam D3, w razie infekcji witaminę C (głownie jako Cebion własnie) lub multiwitaminę, ale poza tym to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: cebion multi 03.08.08, 08:51 Ja podawałam tylko przez pierwsze 3 m-ce życia córki - odstawione jako potencjalny alergen. Córka okaz zdrowia, nie widać, aby brak Cebionu wpłynął negatywnie na nią (wyniki bardzo dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
anaidd Re: cebion multi 07.08.08, 13:29 CHMIELANKO mój synek ma 2latka i daje CEBION MULTI,lekarz mi mówił ze można do 3r.ż ale daje 4-5kropelek.Może niedawałabym ale nie chce jeść owoców często pozatym jest tam wit.D3,będę dawać jeszcze rok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chmielanka Re: cebion multi 08.08.08, 12:33 dziękuję za odpowiedzi; mi też pediatra powiedziała w kwietniu, żeby dawać 7, 8 kropli, tylko nie wiedziałam, jak długo. Dalej daję i będę podawać, na pewno kropelki nie zaszkodzą. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: cebion multi 08.08.08, 12:36 ostatnie badania pokazały, ze tylko wit. C i selen bodajże, nie prowadzą do groźniejszych dolegliwości. Witaminy nie są nieobojętne dla zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś