anabel1981 01.12.08, 15:13 Witam!! Moja coreczka ma 7 lat wazy 25 kg, od paru dni chodzi czeto siusiac nic ja nie boli naszczescie, ale chce jej podac furagin tylko nie wiem w jakich dawkach i ile dni moze ktos wie ???? prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annamarta6 Re: furagin 01.12.08, 15:16 synek 23 kg 5lat pediatra zlecila 2x dziennie po1 tabl przez 7 dni pozniej po 1 dziennie przez kolejne 7 dni.choc badania nie wykazaly bakterii tylko lekki stan zapalny ale ponoc u dzieci szybko lubi sie stan zapalny rozwinac. skonsultuj u pediatry jednak, przy furaginie podajemy wit c lub sok z cytryny zeby spowodowac kwasne srodowisko Odpowiedz Link Zgłoś
agata-k3 Re: furagin 01.12.08, 16:56 Osobiście nie radziłabym Ci podawania furaginu bez konsultacji z lekarze (i wcale nie dlatego że to zły lek, wręcz przeciwnie), przede wszystkim nie wiesz czy dziecko ma problemy z pęcherzem,czy ma bakterie w moczu i na jaki lek ewentualne bakterie są wrażąliwe. Zrób badanie moczu i posiew, jeżeli coś wychoduja pędz do lekarza, a profilaktycznie możesz co najwyżej zakwaszać mocz, bądz podać Urotrim. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka733 Re: furagin 01.12.08, 20:57 ja mam kamienie w nerkach i czesto biore furagin. Ale ostatnio dowiedziałam sie że ten furagi to "prawie antybiotyk". Pani w aptece nie chciała zrealizowac recepty bo minęły 7 dni. Tak jak na antybiotyk. Jak wróciłam do lekarza to od razu zapytałam czy to antybiotyk. Powiem tak. Lekarz gadał tak wymijająco że ani nie potwierdził ani nie zaprzeczył. W dalszym ciagu nie wiem czy to antybiotyk ale to chyba silny lek. Inna sprawa że bardzo skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: furagin 01.12.08, 21:21 Furagin nie jest antybiotykiem, ma zas podobne dzialanie do antybiotyku, czli wybija bakterie. Jesli ktoras z matek ot tak podaje lek podobny do antybiotyku... hmmm.... Lekkomyslne.. mocno lekkomyslne. Odpowiedz Link Zgłoś
anabel1981 Re: furagin 01.12.08, 21:50 Moja corcia juz miewala problemy z pecherzem w przeszlosci, raz nawet lezala w szpitalu i zawsze podawano jej furagin , obecnie jestem w anglii i nie wiem co mam robic. a troche sie przestraszylam po tym co mi piszecie, dziekuje bardzo za rady Odpowiedz Link Zgłoś