01.12.08, 15:13
Witam!! Moja coreczka ma 7 lat wazy 25 kg, od paru dni chodzi czeto siusiac
nic ja nie boli naszczescie, ale chce jej podac furagin tylko nie wiem w
jakich dawkach i ile dni moze ktos wie ???? prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • annamarta6 Re: furagin 01.12.08, 15:16
      synek 23 kg 5lat
      pediatra zlecila 2x dziennie po1 tabl przez 7 dni pozniej po 1 dziennie przez
      kolejne 7 dni.choc badania nie wykazaly bakterii tylko lekki stan zapalny ale
      ponoc u dzieci szybko lubi sie stan zapalny rozwinac.
      skonsultuj u pediatry jednak,
      przy furaginie podajemy wit c lub sok z cytryny zeby spowodowac kwasne srodowisko
    • agata-k3 Re: furagin 01.12.08, 16:56
      Osobiście nie radziłabym Ci podawania furaginu bez konsultacji z lekarze (i
      wcale nie dlatego że to zły lek, wręcz przeciwnie), przede wszystkim nie wiesz
      czy dziecko ma problemy z pęcherzem,czy ma bakterie w moczu i na jaki lek
      ewentualne bakterie są wrażąliwe. Zrób badanie moczu i posiew, jeżeli coś
      wychoduja pędz do lekarza, a profilaktycznie możesz co najwyżej zakwaszać mocz,
      bądz podać Urotrim.
    • olinka733 Re: furagin 01.12.08, 20:57
      ja mam kamienie w nerkach i czesto biore furagin. Ale ostatnio dowiedziałam sie
      że ten furagi to "prawie antybiotyk". Pani w aptece nie chciała zrealizowac
      recepty bo minęły 7 dni. Tak jak na antybiotyk. Jak wróciłam do lekarza to od
      razu zapytałam czy to antybiotyk. Powiem tak. Lekarz gadał tak wymijająco że ani
      nie potwierdził ani nie zaprzeczył. W dalszym ciagu nie wiem czy to antybiotyk
      ale to chyba silny lek. Inna sprawa że bardzo skuteczny.
    • madziulec Re: furagin 01.12.08, 21:21
      Furagin nie jest antybiotykiem, ma zas podobne dzialanie do antybiotyku, czli
      wybija bakterie.

Jesli ktoras z matek ot tak podaje lek podobny do antybiotyku... hmmm....
      Lekkomyslne.. mocno lekkomyslne.
      • anabel1981 Re: furagin 01.12.08, 21:50
        Moja corcia juz miewala problemy z pecherzem w przeszlosci, raz nawet lezala w
        szpitalu i zawsze podawano jej furagin , obecnie jestem w anglii i nie wiem co
        mam robic. a troche sie przestraszylam po tym co mi piszecie, dziekuje bardzo za
        rady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka